Simán nyert, így söpört és elődöntőben az Olaj

A Szolnok ezúttal rögtön a feldobástól kezdve ellenfele fölé kerekedett, végig uralta a meccset, így söpréssel jutott az elődöntőbe.

Magyar Férfi NBI/A, Rájátszás, Negyeddöntő, 3. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK (1.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8.) 79-50
(23-4, 18-14, 25-15, 13-17)

Szolnok: Rakics 6, Vojvoda 10/6, Milosevics 2, Lee 14/9, Keller 16.
Csere: Gipson 3, Wittmann 13/9, Báder 2, Sztajkovszki 8/3, Peringer 5.

Szedeák: Jereminov 5, Molnár 10, Csirics 2, Stefanovics 6, Balaban 11.
Csere: Kiss 6/3, Kuntics -, Révész 5/3, Mike 5/3, Demeter -, Meleg -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Ahogyan az előző mérkőzést, úgy ezt is sokkal jobban kezdte a címvédő: Csirics duplájára azonnal jött Lee triplája, majd három Keller-dupla, közte két zsákolással (9-2). Három perc alatt megalapozta tehát a meccset az OIaj, és bár támadásban visszább vettek, a Szedeák egyszerűen nem tudott pontokat a táblára pakolni az első negyedben. Keller, Wittmann, Vojvoda, majd megint Wittmann voltak eredményesek, percenként egy dobott kosarával is nagy léptékben kezdett meglógni a hazai gárda, a 8. percben már 16 pont volt az előnyük (18-2). Az első 10 perc Keller melletti legjobb szolnoki játékosa, Wittmann triplája zárta le a nyitó felvonást, ezzel 19 pont volt a differencia a két fél között (23-4), a szegedi alakulat nem tudta feltörni a vendéglátók védelmét.

A második negyed elején a Szolnok is rendesen megállt, összesen 3 pontra voltak képesek a játékrész feléig, így a vendégek Molnár és Balaban révén, főként büntetőkkel kezdték meg a felzárkózást, a 15. perc végén 13 pontos volt már "csak" hátrányuk (26-13). Jereminov büntetőjével a 17. perc elején ennél még közelebb is értek, az egész negyedet gyakorlatilag lepihenő Olaj azonban a félidő utolsó négy percét nagyon megnyomta, Gipson és Rakics kosarai után újfent Keller, illetve a másfél perc alatt két triplát, összesen 7 pontot szerző Lee került középpontba. Keller újabb zsákolást mutatott be a 20. percben, ez zárta le a találkozó felét, amelyet 23 ponttal nyert meg a Szolnok, gyakorlatilag eldőlt a továbbjutó kiléte (41-18).

A fordulást követően egyik gárda sem foglalkozott túl sokat a védekezéssel, Stefanovics révén próbálta tartani legalább a 20 pont körüli különbséget a Szedeák, de ekkor az Olajból gyakorlatilag mindenki tarthatatlan volt, a 26. percben Lee zsákolása már 29 pontos hazai fórt jelentett (56-27). Peringer büntetőjével megvolt a közte 30 is, és bár Balaban szerzett még pár kosarat, 10 perccel a vége előtt így is 33 ponttal állt jobban a Szolnok, duplaannyi dobott ponttal, mint ellenfele (66-33). A záró felvonásban már mindkét együttes csak a végső sípszót várta - hazai oldalon Sztajkovszki szórta meg magát, míg a vendégeknél Révész és Mike voltak a legeredményesebbek. Utóbbi triplája alakította ki a 79-50-es végeredményt, ezúttal tehát nagyon könnyedén győzött a Szolnok.

A Szedeák az első két meccsen komoly meglepetést okozott, az első találkozón reális győzelmi esélyeik voltak, de összességében az Olaj hozta azt a végeredményt, amit mindenki várt, vereség nélkül jutottak az elődöntőbe, ahol várják a Kaposvár - Sopron párharc győztesét.

A párharc végeredménye: 3-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus