Simán verte a Kaposvár a Körmendet

A Kaposvári KK nyerte a Krasznai Kupa nyitómérkőzését, miután magabiztosan győzte le az Egis Körmend együttesét. Fekete Ádám tanítványai a második negyedben minimális előnyt építettek ki, ám a harmadik játékrészben elléptek a vasiaktól, akiknél a kulcsemberek vagy faltproblémákkal küzdöttek, vagy hadilábon álltak a pontszerzéssel. A záró tíz percben pedig már több mint húsz ponttal is vezetett a Somogy megyei csapat, mely megérdemelten nyerte a találkozót.

Egis Körmend - Kaposvári KK 65-88 (18-19, 19-25, 13-20, 15-24)

Sorpon, MKB Aréna

Körmend: Govens 7/3, Lemon 17/6, Ferencz 4, Tóth N. 6, Sharabidze 16.

Csere: Popadics 4, Kolarics -, Sonyák 6, Török 2, Doktor 3/3.  Vezetőedző: Aaron Mitchell.

Kaposvár: Fodor 6, Gibson 11, Raivio 16/9, Hendlein 12, Grebenár 4.

Csere: Jancsikin 15/3, Benke 9, Horváth 10, Kovács -, Papp 5/3. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Idegenlégiósai révén jól indította a találkozót a Körmend, de a Kaposvár felzárkózott, s a negyed végén már a somogyországi alakulat vezetett, egy ponttal. A második tíz percben a vasiak erejét az ellenfél követése vette el, mivel Fodorék rendre új lendületet tudtak venni. Többek között a fiatal Benke Szilárd hozott fontos pontokat a kispadról ebben a negyedben.

A fordulás után nagy gödörbe került a Körmend, hátvédjeik faltgondokkal küszködtek, a távoli dobások nem ültek, szabálytalanságaik után pedig rendre büntetőzhettek a kaposváriak. Jancsikin és Raivion pontjainak köszönhetően a különbség már közelítette a differencia a húsz pontot. A negyedik negyedet Lemon triplája nyitotta, ám több örömteli pillanat már nem igazán jutott Mitchell-legénységnek. Fekete Ádám tanítványai hatékony támadójátékot hoztak ebben a tíz percben is, magabiztosan, nagy különbséggel nyerték a mérkőzést.

 

Slide és Fotó - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus