Sorban a hetedik pécsi siker is megvan

A Pécs azért hajthatott, hogy a középszakasz végére (három kör múlva) megelőzze a vele azonos mutatóval álló Körmendet, s jobb pozícióban jusson a felsőházi rájátszásba. A Falco célja prózaibb: el kellene kerülnie azt, hogy az utolsó két hely valamelyikén fejezze be a bajnokságot, akkor ugyanis még a kiesés ellen következhet számára egy demoralizáló párharc valamelyik másik gárdával. A kiváló  formában lévő pécsiek voltak a meccs esélyesei előzetesen, s nem is történt meglepetés. Légiósai és Csabay, valamint Bíró vezetésével nyertek a hazaiak.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Alsóházi Középszakasz, 12. forduló
2014. április 11. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Vezette: Földházi T. Ádám J. Szabó G. (Szaniszló)


PVSK-Pannonpower - Falco-Trend Optika KC Szombathely 84-62 (20-17, 23-10, 19-17, 22-18)

Pécs: Nelson 11/3, Csabay 11/9, Bíró O. 11/3, Budimir 23/9, Sarlija 19.
Cs: Halász 4, Nagy K. 3/3, Somogyfoki, Délity 2, Pascu, Tóth M., Bödör, Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Falco: Váradi 9/9, Timberlake 6, Will 6/6, Zagorac 10, Szabó M. 4.
Cs: Perl 9/3, Mitchell 14, Simon L., Bazsó, Simon K. 4, Vezetőedző: Andelko Mandics.

Kipontozódott: -.

STATISZTIKA

ELSŐ NEGYED

Ha az első negyedben nem adott volna el annyi labdát a Pécs, simábban is vezethetett volna, ám így is előnyben volt az első kis szünetben. Igaz, eleinte a szombathelyiek akarata érvényesült, s Will triplája után is mindig a vendégek találtak be előbb, de egyszemélyes PVSK-sként Marino Sarlija mindannyiszor válaszolt a látogatók kosaraira - egészen 6-7-ig, mert akkor beszálltak a játékba a társai (Csabay és Budimir) is: egyből át is vette a vezetést a Pécs. Azért a nagy formában lévő, és büntetőket is sorra kiharcoló Sarlija még elérte a negyedbeli 8 pontot, s a PVSK Perl, illetve Zagorac igyekezete ellenére is szűk előnnyel zárta az első tíz percet.

MÁSODIK NEGYED

A pécsi karmester, Nelson remeklése következett a folytatásban és a baranyai fiatal magyarok eredményes játéka, majd a szintén lassan belelendülő Budimir már tíz fölé lendítette a két csapat közötti különbséget (33-21). Mitchell harcolt becsülettel a vendégeknél, de visszaszerzett lepattanói és a brusztolása is csak sebtapasz volt a sok rontott távoli és közeli dobás okozta lelki sebeken, hiszen ő maga, vagy éppen Perl és Zagorac is tévesztett egymás után.

Veljko Budimir teljes hőfokon égett, és sorban 9 pontot szerzett úgy, hogy más a pécsiektől nem talált be ezalatt, s ezzel - bár odaát Zagorac is csipkedte magát - 40-27-re húzott el a PVSK. Sőt, a vendégek labdaeladásában bezzeg utolérték a hazaiakat, a baranyaiak ugyanakkor éppen fordított utat jártak be, vagyis egyre kevesebbet hibáztak, ráadásul még a slusszpoén is a pécsi publikumnak volt megfelelő, mivel Csabay hármasa zárta a félidőt (43-27).

HARMADIK NEGYED

A kezdeti nekibuzdulás után kissé megtorpanó Sarlija kosarával indult a negyed, majd Budimir momentumai után szinte oda lehetett adni a győzelmet már ekkor a Pécsnek. A magasbedobó ugyanis labdát szerzett, illetve két hármast süllyesztett el pillanatok alatt (odaát Zagoracék kísérletei kimaradtak), így 60 másodpercen belül újabb 8 pontot vert a Csirke-csapat a szombathelyiekre. Ahelyett tehát, hogy elkezdte volna keserves felzárkózását a Falco, a baranyaiak "rúgtak" még egyet rajtuk (51-27).

Váradi Benedek háromszor is betalált ekkor rövid idő alatt távolról, ami óriási tett volt, ám képzelhető a pécsi fölény, ha regisztráljuk, hogy ezzel együtt sem került 20 (!) ponton belülre a Falco, hiszen eközben azért hol Bíró, hol Sarlija, hol Budimir megmozdulásai végén pécsi kosarakat is láthattak a nézők (62-40).

A PVSK jobban lepattanózott, pontosabban dobott minden játékhelyzetből, s immár kevesebb labdaeladásnál is járt ellenfelénél, ami az ebből a szempontból nézve gyatra hazai kezdés után szintén megsüvegelendő adat.

A végére ráadásul vészesen gyűltek a vendégek faultjai is, hiszen három kezdőjátékosa és az ismét csere Mitchell is már 3-3 személyinél járt.

NEGYEDIK NEGYED

Az előző negyed végén Mitchell és Szabó révén legalább húszon belülre került a Falco. Sarlija és Budimir azonban igen gyorsan visszaállította azt, sőt, még növelte is (71-46), így sokat nem kellett izgulni már ezen a derbin. Will Tamás a nyitó triplája után ismét betalált messziről - eltelt "pár" perc a két kosár között -, majd Mitchell rohamos kozmetikázásba kezdett - na, meg némi egyéni statisztika javításba -, ám a hazaiak inkább azzal törődhettek, hogy Délity is betaláljon - később pedig Bíró Olivér bedobta önmaga első, csapata kilencedik trojkáját.

A meccs már eldőlt korábban, nem várt nyugalommal tolta el útjából a PVSK a Falcót.

Fotó: pvsk-panthers.hu (Rébay Viktor) - Csabay Ádám látható rajta

Fotó (slide): pvsk-panthers.hu (Rébay Viktor) - Halász Ákos látható rajta

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus