Sorozatban 9 diadalnál a Kecskemét a ZTE kiütése után

Esélyt sem hagyott a klubrekordot felállító Ivkovics-legénység a Darling személyében újabb kulcsemberét elvesztő ZTE-nek

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 13. forduló

KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK 90-60 (25-10, 21-20, 23-11, 21-19)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, V.: Pálla Z., Jurák K., Kulcsár T. (Balogh)

Kecskemét: Kinney 12/6, Kovács P. 7/3, Djeraszimovics 12, Ivosev 9/6, Barovics 12.
Csere: Rakics 11/9, Karahodzics 4, Mészáros M. 7, Pongó Má. 5/3, Hegedűs 6/6, Pongó Ma. 3/3, Jakab 2. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Zalaegerszeg: Kertész 2, Gáspár 18/6, Darling 6, Tamir 14, Ilics 10.
Csere: Mohácsi 4, Velkey 4, Czinger 2, Kerkai -. Vezetőedző: Milos Sporar.

A ZTE hozta el a labdát a feldobás után, a meccs első kosara azonabn Kinney nevéhez fűződött. A másik oldalon Darling kezdte meg a pontgyártást egy büntetővel, de ez nem törte meg a kecskemétieket. Kovács Péter vezérletével egy 10-0-ás futást produkáltak, a vendégek gólcsendjét Ilics horogdobása törte meg. Ivkovics csapatának akarata érvényesülni látszott, kiválóan védekeztek, és támadásban is nagyon együtt voltak. Nem a zalaiak malmára hajtotta a vizet, hogy Ilics harmadik faultját is beütötte. A negyedet Barovics duplája zárta, amely éppen a dudaszó pillanatában hullott a gyűrűbe, 25-10-et mutatott az eredményjelző.

A második etapban már jobban játszottak Gásápárék, az említett bedobó pontokat dobott, faultokat harcolt ki, lepattanókat tépett le. Rakics nyolc méterről pörkölt be egy triplát, majd a sarokból dobott egy középtávolit. Ezt követőn egy kisebb csetepatá alakult ki, egy labdaszerzés után Rakics lekönyökölte Ilicset, de a játékvezetők csak sima faultot fújtak. Kiegyenlített volt a játék, amikor az egyik csapat kosarat dobott, általában jött a válasz a másik oldalon. Gáspár utolsó másodperces triplájával ért véget az első félidő, 46-30-as kecskeméti vezetés tudatában mehettek pihenőre a felek.

Ivosev hármasa indította a második félidőt, Mohácsi egy büntetővel válaszolt. Nagyjából ugyanaz zajlott a pályán, mint az első félidőben: a Kecskemét harciasabban játszott, a ZTE pedig nem találta a meccs ritmusát. Gyermeteg hibákat vétettek a pályán, üres dobásokat rontottak. Egyedül Gáspár Dávidot lehet tőlük kiemelni, tizennyolc pontja mellett adott négy asszisztot, szerzett egy labdát és kiharcolt négy faultot. A harmadik játékrész 69-41-es hírös városi vezetéssel ért véget.

Az utolsó etapban jobbára a fiatalok kaptak lehetőséget a bizonyításra Sztojan Ivkovicstól, igyekeztek élni is ezzel a lehetőséggel. A vendégek támadójátéka feljavult a meccs végére, Velkey két gyönyörű floatert dobott, ezen felül nem egy szép megmozdulás volt észlelhető az egerszegiek játékában. A vége felé Tamir is odatette magát, tizennégy egységet termelt, hat lepattanót kapart össze. A végeredmény 90-60 lett, újabb nagyarányú győzelmet aratott az alföldi gárda, és őrzi hazai makulátlan mérlegét.

Fotó: kte.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus