Sorozatban hatodszor nyert a Kaposvár!

A Körmendnél hét közben Muhammad El-Amin érkezett Fears helyére, de ezen a mérkőzésen még nem számíthattak rá. A hazaiak jól kezdték a mérkőzést, az első negyed után vezettek is, félidőben azonban már a Kaposvár állt jobban, köszönhetően Wayne Chismnek: a vendégek centere mindkét palánk alatt lejátszotta Rakocsevicset. Fordulás után sokkal jobban védekezett a Körmend, folyamatosan ott voltak ellenfelük sarkában, a végjátékra fordulva utol is érték a Kaposvárt - az utolsó pillanatokban azonban a vendégek voltak higgadtabbak.

Magyar NB I, A-csoport, alapszakasz, 9. forduló

Inkognito Fashion Körmend BC - Kaposvári KK 77-78 (22-19, 18-29, 16-13, 21-17)

Körmend, Szentély Aréna, 1600 néző. V.: Vígh P., dr. Török R., Gál J. (Forrai)

Körmend: Moore 6, Sonyák 5/3, Ferencz 23/9, Török 6, Rakocsevics 18.
Csere: Kusnyer -, Grebenár 5, Fodor G. 4, Kutasi 10/3. Vezetőedző: Hencsey Tamás

Kaposvár: Hinnant 11/3, Fodor 17/9, Jancsikin 5/3, Hendlein 15, Chism 27/3.
Csere: Kiss K. 3, Kovács -, Horváth -. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Kipontozódott: -

A mérkőzés statisztikája ITT elérhető!

Az eredmény alakulása: 3. p.: 7-2. 7. p.: 12-13. 11. p.: 23-19. 16. p.: 31-37. 24. p.: 42-54. 29. p.: 56-59. 34. p.: 65-70. 40. p.: 77-76

Három játékos is civilben ült a Körmend padján a mérkőzés előtt. A Jeremy Fears helyére érkezett Muhammad El-Amin még nem kapott játékengedélyt, Farkas Attila a keddi nemzetközi kupamérkőzésen sérült meg, és Sömenek Martin is a maródiak listájára iratkozott fel. A másik oldalon Hrvoje Puljko bár elutazott a csapattal, egyelőre nem vállalta a játékot részleges izomszakadás miatt, Dávid Gergely pedig még öt hete elszenvedett sérüléséből gyógyul. 

Sonyák Bélával a kezdőben jó rajtot vett a Körmend. 7-2-re is vezettek a hazaiak, de a Kaposvár Chism és Hendlein pontjaival zárkózott, majd Fodor Márton triplájával már vezetett is. Ferencz Csaba két hármassal jelezte, újra a régi, Grebenár duplájával a Körmend három ponttal vezetett tíz perc után.

Chism azonban még inkább rákapcsolt, állandósította előnyét a Kaposvár, majd Jancsikin hármasa hat pontra hizlalta a különbséget. Ferencz lehetetlen helyzetből is hármast dobott, de ezzel is csak futott az eredmény után a Körmend. A játékvezetők nem álltak a helyzet magaslatán, és amikor a rossz ítéletet hasonlóval igyekeztek kompenzálni, akkor a közönség még a hazaiak javára fújt ítéletnél is nemtetszésének adott hangot. A hazaiak ezúttal nem büntetőztek olyan jól, mint egy hete a ZTE ellen, az is hozzájárult a nagyszünetben látott nyolc pontos hátrányukhoz.

Sok hibával tértek vissza a pályára a csapatok, látszott, hogy komolyabban veszik a védekezést mindkét oldalon. Az állóháborúból a Körmend mozdult el jobban, és apránként igyekezett zárkózni a vendégekhez. A 27. percben Chism a negyedik hibája miatt a padra kényszerült, Fodor Gergely pontjaival a hazaiak mínusz ötre zárkóztak, de ekkor Devon Moore is a padra kényszerült a negyedik faultja miatt. Török kosarával már csak három volt közte, a harmadik negyedet nyerte a Körmend.

A negyedik pedig úgy nézett ki, mint kedden. Határozottabb védekezéssel több hibára kényszerítették ellenfelüket a piros-feketék. Fodor Márton két triplával hűtötte a kedélyeket, de Kutasi és Török is sokat vállalt a felzárkózásból. Előbbi kettő plusz egy dobásos kombinációval egyenlített a 38. percben, majd eladott labdák és kihagyott büntetők következtek mindkét oldalon. 10 másodperccel a vége előtt Török Rolland kosarával már a Körmend vezetett. A kaposvári időkérés után Chism hét másodperc alatt válaszolt. Az utolsó három másodpercre időkéréssel készült a Körmend, de a labda kiperdült Moore kezéből, ezzel a Kaposvár nyerte a végletekig kiélezett végjátékot.
 

Hencsey Tamás: – Az első félidőben nem játszottunk jól, lyukas volt a védekezésünk. A szünetben megbeszéltük, hogy mit kellene változtatni, ez sikerült is, hiszen kevesebb kosarat kaptunk. A támadásunk is sokkal jobb lett, ráadásul a lepattanó csatát megnyertük. Egy labdás meccs lett a végén, és azt kell mondjam, hogy amit a Jóisten adott kedden, azt most elvette, nem sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Fekete Ádám: – A végén majdnem kiengedtük a kezünkből a győzelmet, de a mérkőzés egészét tekintve megdolgoztunk ezért a sikerért. Csak gratulálok a csapatomnak, hogy tartalékosan is nyerni tudtunk egy erős Körmend otthonában, és ezzel folytattuk jó sorozatunkat.

Fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus