Sorozatban negyedik sikerénél jár a Pécs

Az NBI A-csoportjának alapszakasza a végjátékhoz ért, az utolsó előtti forduló zárómeccsét pedig Zalaegerszegen a helyi Zalakerámia-ZTE KK, illetve a Pécsi VSK-PANNONPOWER játszotta. A hazaiak borzasztóan kezdték a találkozót, 6 pontot dobtak a kezdő 10 perc alatt, itt kialakított 12 pontos előnyéből pedig jól gazdálkodott a vendég alakulat. A harmadik negyedben indított egy nagy rohamot a ZTE, de a felvonás végén megint ellépett a Pécs, innentől pedig nem volt kérdés a győztes kiléte. 66-76 arányban nyertek a vendégek, ezzel sorozatban negyedik győzelmüket aratták.

NBI A csoport, alapszakasz, 21. forduló
Zalakerámia-ZTE KK (7-14) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (9-12) 66-76
(6-18, 18-20, 25-24, 17-14)

Zalakerámia-ZTE KK: Boston 11, Gáspár -, Plumb 10/3, Safford 11, Lekli 18.
Csere: Kovács Á. 2, Kertész -, Koma -, Velkey 5/3, Kámán 9/3.

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Nelson 23/3, Kovács P. 4, Csabay 9/9, Budimir 12, Sarlija 14.
Csere: Bödör -, Halász 6, Bíró 5/3, Nagy 3.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Rémálomszerűen indult a találkozó a ZTE számára, hiszen 3-3 támadás után 0-7 volt már az eredmény a 2. percben a Pécs javára. Lekli József révén éledeztek a hazaiak (4-7), de borzasztóan kevés pont esett ezután az első negyedben. A vendégek két légiósuknak, Anthony Nelsonnak és Marino Sarlijának köszönhetően növelték előnyüket, így az 5. percre 8 pontosra dagadt a távolság a két fél között (4-12). Lekli szerzett ekkor megint egy duplát, de mivel erre három ugyanennyit érő kosárral válaszolt a Pécs, így hiába oltották be őket is pont ellen - a negyed utolsó 4 és fél percében összesen ezt a 6-ot szerezték -, így is 12 pontos fórral zárták az első 10 percet (6-18). A hazaiaktól Leklin kívül senki nem tudott betalálni a gyűrűbe, nagyon ritkán látni ilyet.

A második felvonást Kámán Tamás triplája nyitotta, de a légiósai által húzott pécsi gárda továbbra is magabiztosan tartotta előnyét, sőt, tovább is növelték azt, Nelson 9. és 10. pontjával a 15. perc elején már 16-tal mentek Csirke Ferencék (11-27). Kámán és Justin Safford szorgoskodtak ezután hazai részről, de mindenre volt válasza a vendégeknek, így hiába indult be a ZTE támadójátéka - ami jóval jobban mutatott azért, mint az első negyedben, igaz, a mérce nem volt túl magasan -, nem tudták csökkenteni a különbséget. Előbb Sarlija, majd az utolsó percekben Veljko Budimir vezetésével tartotta előnyét a Pécs, amely az első 20 percet követően 14 egységgel állt jobban vendéglátójánál (24-38).

A fordulást követően úgy tűnt, sikerült rendeznie Jimenez mesternek a zalaegerszegi sorokat: sokkal több lábon állt a támadójáték, Doug Plumb is beindult, és a Lekli mellett leginkább neki köszönhetően folyamatosan csökkentette is hátrányát a hazai együttes. Az ő triplája jelentette azt a 25. perc végén, hogy már csak 4 ponttal volt lemaradva ellenfelétől a ZTE (39-43). Nelson és Csabay Ádám gyorsan lehűtötte a kedélyeket, de a 2+1-ek sorozatából (Safford, Nelson, Lekli) is jobban jött ki a Zalaegerszeg, és Plumb újabb duplája után a 27. perc közepén még mindig látótávolságban voltak (47-52). Itt azonban jött Csabay újabb triplája, Halász Ákos közeli kettese, Budimir három jó büntetője, és a 8-0-s rohammal újra 13 egységgel ment a Pécs, ez is volt a különbség 10 perccel a vége előtt (49-62).

A záró felvonás első felében visszatértek a felek az első negyedben látott játékhoz, borzasztóan sok hibával játszott mindkét együttes, és nagyon gyengén is dobtak emellett. Az első három és fél percben mindössze 2, illetve 3 pont esett összesen, és még mielőtt a hazaiak elkezdhettek volna reménykedni egy feltámadásban 3 jó büntetőnek köszönhetően - ezzel 10 pontra faragták hátrányukat -, Bíró Olivér egy triplával válaszolt, 5 perccel a vége előtt is megvolt a negyedre áthozott 13 pontos különbség (55-68). Megint jött három hazai pont, de stílszerűen Sarlija, illetve a találkozó legjobbja, Nelson vitte be a kegyemdöfést, 2-3 perccel a vége előtt végleg eldőlt az ütközet a vendégek javára. A végeredmény 66-76 lett, amivel a Pécs sorozatban negyedik sikerét aratta, a Falco veresége miatt pedig már meccselőnnyel állnak a tabella hetedik helyén.

 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus