Spica a régi: A Kaposvár legyőzte a Körmendet!

A center idei legjobb meccsét győztes kosárral zárta le, a somogyiak óriási végjátékban győzték le a Körmendet

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 22. forduló

Kaposvári KK – Egis Körmend 92-88 (24-15, 20-22, 22-26, 26-25)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, v.: Benczur T., Hegedűs T., Praksch P. (Valovics dr.)

Kaposvár: Frazier 6, Raivio 18/3, Jancsikin 19/6, Hendlein 15, Spica 32
cserék: Benke -, Grebenár -, Horváth M. -, Papp P. - vezetőedző: Fekete Ádám

Körmend: Burgess 19/6, Seals 6/6, Farkas A. 7/3, Tóth N. 8/6, Richards 19/3
cserék: Latinovics 19/6, Popadics 3, Ferencz 7/3 vezetőedző: Déri Csaba

Teljes statisztikát itt találtok!

Még most sem tudott teljes csapattal kiállni a Körmend, hiányzott például Walker, Seals viszont pályára léphetett. Az első percekben egyértelműen a Kaposvár dominált, könnyedén szerezték pontjaikat, főleg üres helyzetekből és ziccerekből, ezzel szemben a Körmend egy Farkas-zsákolást leszámítva csak elrontott tempókat és triplákat tudott felmutatni – négy perc után 12-2-nél kért időt Déri Csaba. A Körmend kálváriája azonban folytatódott, sorozatos könnyű helyzeteket hibáztak és 22-7-re meglógott a Kaposvár – bár Richards és Tóth is beemelt egy-egy hármast, a tíz pontot szóró Spica vezérletével stabilan tartotta előnyét a somogyi csapat. Az utolsó percben aztán Richards még kétszer villant, így végül 24-15-tel zárult az első negyed.

A második negyedet agresszívebben és tudatosabban kezdte a Körmend, Richards azonnal megverte kétszer Grebenárt, de Latinovics is elkezdte termelni a pontokat – azonnal vissza kellett jönnie Spicának. A kaposvári center mellett már nem ficánkolt Richards, viszont a vendégek megtalálták dobásaikat, Ferencz Csaba is beköszönt, miközben védekezésben nagyon jól zárták a festéket, így egy 14-6-os rohammal felzárkóztak. Óriási harcot vívott a két center, szebbnél szebb mozdulatokkal operált Richards és Spica is, tömték is őket a társak labdákkal – aztán a játékrész hajrájában előbbi beütötte harmadik faultját és leült, így ismét meglépett kicsit a KKK. Félidőre végül hétpontos hazai fórral, 44-37-es állással mehettek a felek.

A harmadik negyed elején Raivio villant azonnal háromszor is, amivel azonnal tíz fölé növelte a különbséget a hazai csapat. Bár egy kisebb rohanással felzárkózott a Körmend, jó védekezéssel és leindításokkal a negyed közepén is 12 egységgel járt előrébb a Kaposvár, azonban ekkor Jancsikin faultját ráfújták Spicára, akinek ez volt a negyedik – így le kellett ülnie, a játék pedig azonnal megváltozott. Bár inkább a Körmend játszott jobban innentől, a játékrész utolsó percében náluk még komolyabb gond adódott: egy Horváth Mártonnal történő ütközés után Richards került a földre, majd lent is maradt – bár saját lábán hagyta el a parkettet, elég kótyagos volt a tekintete. A harmadik negyedet Burgess kosara zárta, de még mindig a Kaposvár járt előrébb, 66-63 volt az állás.

Tóth Norbert hármasával rögtön az utolsó etap elején egyenlített a Körmend – itt már felforrtak az indulatok, sorra jöttek a faultok, a kőkemény ütközések és a hibák is mindkét oldalról. Könnyű dobásokat rontott mindkét csapat, labdakezelési hibákat vétettek, érezni lehetett a feszültséget. A negyed közepén aztán Jancsikin triplája robbantotta a csarnokot, majd visszatért a vendégekhez Richards és váltottak egy gyors kosarat Spicával. A kaposvári center megállíthatatlannak bizonyult, egymás után szórta a duplákat, szűk két perccel a vége előtt 84-78-nál ismét időt kért a Körmend. Ugyan erre az ebben az időszakban parádézó Burgess dobott egy kettest faulttal együtt, Jancsikin 3+1-es játékkal felelt. Innen is felállt azonban a Körmend, Burgess két óriási játéka után 88-86-ról indult az utolsó 45 másodperc. Spicát azonban most sem lehetett megfogni, ugyan Richards egyenlített, a hazai center egy gyönyörű kosárral előnyhöz juttatta csapatát – Richards triplája kimaradt, így Raivio büntetői már nem számítottak a végén. 

Fekete Ádám: Nagyon nehéz mérkőzés volt, bár tele vagyunk tehetséges fiatalokkal, ahhoz, hogy a négybe jussunk, Fodor Márton nagyon hiányzik. Köszönjük a szurkolók támogatását, szeretnénk Pécsen is folytatni a jó szereplést.

Déri Csaba: Nem tiszteletlenségből mondom, de a Körmend lényegesen jobb csapat, mint a Kaposvár. Egy negyednyi előnyt adtunk ellenfelünknek, a végjátékban pedig két buta hibát is elkövettünk. Nyerhető meccset buktunk el, most már a mérkőzéseink túlnyomó részét hozni kell ahhoz, hogy nyolcban legyünk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus