Százat dobott a Kaposvár a Falcónak!

Három szoros negyedet követően a záró etapban állva hagyta ellenfelét a stabilan és koncentráltan játszó KKK, így hozták a rangadót

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 11. forduló

Kaposvári KK – Falco-Optika Trend KC Szombathely 100-84 (25-21, 21-24, 24-19, 30-20)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 900 néző, v.: Cziffra Cs., Szabó G., Vida B., (Major)

Kaposvár: Fodor 16, Raivio 25/9, Jancsikin 7/3, Hendlein 25, Spica 14
cserék: Horváth M. 4, Gibson 3, Benke 6, Kovács S. -, Grebenár - vezetőedző: Fekete Ádám

Falco: Martinics 23/3, Perl 15/3, Doyne 8, Majsztorovics 8, Dukics 5/3
cserék: Will 11/9, Hall 6/3, Bognár 8, Simon K. -, Popgyákunik -, Bazsó -, Bus - vezetőedző: Kálmán László

Kipontozódott: Doyne (25. perc), Jancsikin (34. perc)

Teljes statisztikát itt találtok!

Kezdésnek Doyne verte meg Raiviót, majd Spica Dukicsot, mindkét együttes beköszönt az első percben. Csak úgy záporoztak a pontok, az első hat támadásból kosár született, három és fél perc után Hendlein brusztolós 2+1-e 11-8-ra vezetett a Kaposvár. Remekül járt a labda mindkét oldalon, szép támadásokat és meglepően aktív védekezéseket láthattunk, ráadásul a hazai és a vendégszektor is kitett magáért. Hall triplájával egalizált a Falco, de a vezetést nem tudták átvenni, beindult Raivio és gyorsan berámolt öt pontjával meglépett a KKK. Az utolsó percben aztán előbb Dukics tempóból, majd Doyne a vonalról faragott, de a dudaszó pillanatában Horváth Márton még kapott egy faultot, a két büntető után pedig 25-21-gyel mehettek rövid pihenőre a felek.

A második negyed elején már az első percben fordított a Szombathely, Martinics büntetői után Will triplája akadt be, de Raivio egy 2+1-es játékkal válaszolt. Ismét potyogtak a pontok, kosárra kosár érkezett, magas színvonalú, rendkívül koncentrált kosárlabdát adtak elő a felek. A negyed közepére megvolt már az öt csapathibája a vendégeknek, de nem tudta ezt kihasználni a Kaposvár, egy-két ponttal vezettek szinte végig. A hajrában aztán egyre inkább a feszültségé volt a főszerep, kőkemény védekezések, ütközések és továbbra is rendkívül koncentrált játék volt jellemző. Jancsikin, Doyne és Dukics is beütötte a harmadik személyijét, de csak előbbi ült le, utóbbiak maradtak a parketten. Dukics hármasával az utolsó percre fordulva megint fordított a Falco, de Raiviót nem lehetett tartani, így 46-45-ös KKK-vezetéssel ért véget a félidő.

A fordulás után Jancsikin hármasával ugrott meg a Kaposvár, majd az ex-szombathelyi bedobó egy passzt is elcsípett, 55-48-ra megléptek a somogyiak, időt kért Kálmán László. Két gyilkos hármast is elrontott a hazai csapat, Will Tamás viszont betalált a sarokból, így nem szakadt le a Falco. A játékrész közepén aztán kipontozódott Doyne, ami újabb lökést adott a hazaiaknak, de ezt sem tudta igazán kihasználni a KKK, Martinics a vonalról, Perl pedig triplából büntetett, így tapadt ellenfelére a Szombathely. A sorozatosan elrontott „meccslabdák” a negyed végéig nem bosszulták meg magukat, a feljavuló Fodor vezérletével hatpontos előnyről kezdhették a záró etapot a hazaiak.

Itt is hasonló hőfokon folytatódott a játék, bár ahogy fáradtak a felek, úgy jöttek a hibák is. Raivio ismét kezébe vette az irányítást és előbb egy nehéz kettessel, majd egy labdalopással, végül egy óriási triplával tolta meg csapatát, így hét perccel a vége előtt átlépte a különbség a bűvös tízet (79-68). Erre Hall felelt egy 2+1-gyel, de itt már sorra jöttek a labdakezelési hibák, eladott labdák, lépéshibák, kipontozódott Jancsikin is. Bár a különbség tíz pont körül mozgott, benne volt a meccsben bármelyik oldalon egy rohanás – Perl azonban ziccert rontott, a Kaposvár pedig passzokkal folyamatosan eljutott a gyűrűig. Perl a hajrában kétszer is eladta a labdát, ezzel nem maradt esélye a vendégeknek, a KKK az utolsó támadással elérte a száz pontot is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus