Szegeden is könnyen nyert a Kecskemét

Csirics extrája egy félidőig vitte a Szedeákot, Ivosevék nagyon kiegyensúlyozottan és könnyedén játszva arattak győzelmet

Naturtex-SZTE-Szedeák – KTE-Duna Aszfalt 81-90 (18-26, 22-27, 14-19, 27-18)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 800 néző
v.: Cziffra Cs., Hegedűs T., Pozsonyi L., (Szaniszló)

Szeged: Jereminov 21/3, Molnár A. 3, Vágvölgyi 4, Csirics 31/6, Csorvási L. 8 vezetőedző: Nikola Lazics
cserék: Wirth -, Molnár B. -, Kiss Zs. -, Mike -, Révész 14

Kecskemét: Kinney 13/3, Kovács P. 14/6, Djeraszimovics 15/3, Ivosev 14/6, Barovics 10 vezetőedző: Sztojan Ivkovics
cserék: Rakics 12/6, Karahodzsics 2, Pongó Ma. 5/3, Hegedűs 5/3

Teljes statisztikát itt találtok!

Darko Balaban nem tudta vállalni a játékot a hazaiaknál, Csirics viszont ott volt a kezdőben combsérülése ellenére. A KTE azonnal le is rohanta ellenfelét, az első négy percben négy labdát szereztek (Csorvási háromszor is eladta) és mindegyikből pontokat is tudtak elérni, így a Djeraszimovics-Ivosev-Barovics trió révén már az első negyed közepén 14-3-ra meglógtak. A folytatásban beindultak a hazaiak is, majd később Csirics pontjaival zárkózott a Szedeák, de a különbség állandósult tíz egység körül – a hajrában aztán Jereminov is hozzászólt és egy pontzáporos negyedet követően (mindkét fél 50% felett dobott) 26-18-ra vezetett a Kecskemét.

A második negyed elején megkeményedtek a védelmek, sok volt a fault és az ütközés, ritkultak a pontok. Csirics és Ivosev is elérte a tízet, Sztojan Ivkovics aktívan rotálta csapatát, Nikola Lazicsnak erre nem igazán volt lehetősége, Wirth Ádám hamar összeszedett három személyi hibát. A különbség pár ponttal nőtt, majd Csirics triplájával a játékrész közepén visszaállt a nyolcpontos differencia. A szerb játékost nem lehetett megállítani, folyamatosan harcolta ki a személyiket és ment a büntetővonalra, 11/11-et dobott onnan és egymaga 24 pontig jutott már a nagyszünetre – viszont Djeraszimovics is felvette a kesztyűt és a sokkal kiegyensúlyozottabb KTE 53-30-es előnnyel mehetett pihenőre.

A fordulás után eleinte ismét a kemény küzdelem és a faultok domináltak, hazai oldalon Csorvási volt eredményes, de jelentősen nem sikerült zárkóznia a hazai csapatnak. Aztán gyorsult a játék és kissé kapkodóvá vált, eladott labdák itt-ott, Csiricset most sikerült tartania a Kecskemétnek. Kinney viszont sebességet váltott, agresszívebb lett és meg is tolta csapatát, egy 9-2-es rohanást vezényelt le, amiben Kovács Péternek is tevékeny részese volt és az addigi legnagyobb különbséggel, 18 ponttal húzott el a KTE. Sokkal jobban folyt a labda a vendégeknél (16 gólpassz, 5 a Szegednél), leszedtek 11 támadópattanót és pontosabban is dobtak – egyszerűen sokkal kiegyensúlyozottabban és jobban játszottak.

54-72-ről indult a záró tíz perc, de Rakics triplájával azonnal átlépte a különbség a húszat, majd Ivosev is beemelt egy tempót és itt érdemben le is zárult a találkozó. Révész remekül szállt be a hazaiakhoz, tíz perc alatt tizennégy pontig jutott, de az ő (későn érkező) pontjait leszámítva csak Csirics és Jereminov volt képes kárt okozni a kecskeméti védelemnek - ez a páros 52 pontot rámolt be. A KTE-nél az öt kezdő és Rakics is elérte a tíz pontot és bár az utolsó negyedet megnyerte a Szeged, összességében egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük - mélyebb és minőségibb keretüket kihasználva tiszta győzelmet arattak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus