Szenzáció: Macedóniában is nyert a magyar válogatott!

Vojvoda Dávid vezérletével harmadik meccsét is megnyerte válogatottunk, így karnyújtásnyira került a csoportgyőzelemtől.

Európa-bajnoki selejtező

Macedónia - Magyarország 66-76 (17-15, 18-17, 13-16, 18-28)

Magyarország: Wittmann 11/9, Vojvoda 27/12, Hanga 15, Tóth N. 7/3, Keller 9/3
cserék: Kovács P. 2, Tóth Á. -, Perl 5/3, Eilingsfeld -, Ferencz -

Agresszíven kezdték a mérkőzést a mieink, Keller Ákos elsüllyesztett egy triplát és az első percekben a mi akaratunk érvényesült inkább - kemény védekezéssel, lepattanózással ellensúlyoztuk a gyengébb dobóformát. A pontok nem igazán potyogtak, inkább a küzdelem és a fizikális játék dominált, két perccel az első negyed vége előtt 13-13 állt az eredményjelzőn, majd a játékrész utolsó pillanataiban a meccs során először előnybe kerültek a macedónok. A folytatásban egy 6-0-s etappal próbált egy kis lendületet venni a magyar válogatott, de továbbra is 30% alatt tüzeltek a mezőnyből Tóth Norberték, a támadópattanónók, labdaszerzések pedig kezdtek elapadni - a nagyszünetben 35-32-re vezettek a hazaiak.

A fordulás után ismét produkáltunk egy 6-0-s futást, de Keller hamar beütötte negyedik személyijét, Hanga és Vojvoda pedig továbbra sem találta a ritmust, így nem sikerült megfordítani a meccset. A harmadik negyed hajrájában aztán úgy tűnt, hogy megtört a jég, alig fél perc alatt egy 8-0-s rohanással léptünk el, ezt a lendületet pedig a záró etapra is átmentette az Ivkovics-legénység. Beindult Vojvoda, jókor tett hozzá Perl és Wittmann is, a macedónok egyre többet kapkodtak és bő négy perccel a vége előtt tízpontos előnybe kerültünk, ami a meccs addigi alakulását tekintve tetemesnek tűnt. Macedónia mindent egy lapra feltéve támadott az életéért, de Vojvoda Dávid egy triplával, majd Tóth labdaszerzése után egy duplával jelentkezett - sőt, az utolsó percben berámolt még egy hármast is. A Szolnok vezére szenzációs produkciót nyújtott az utolsó másfél negyedben, vezérletével pedig óriási győzelmet aratott a magyar válogatott: a harmadik meccsét is megnyerte, méghozzá a talán legnehezebb ellenfélnek ígérkező Macedónia otthonában.

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus