Színvonalas mérkőzést nyert a hajrában az Olaj

Színvonalas mérkőzésen nagyon sokáig vezetett az Alba, a végjátékban azonban fordított a Szolnok és 87-86 arányban nyert.

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Nyolcas Döntő, 4. negyeddöntő
Szolnoki Olaj KK - TLI-Alba Fehérvár 87-86 (20-24, 21-16, 17-23, 29-23)

Szolnoki Olaj KK: Wittmann 7/3, Kovács P. -, Vojvoda 18/9, Milosevics 15, Gregory 5.
Csere: Boriszov 10/6, Burrell 21/12, Jones 10, Keller 1.

TLI-Alba Fehérvár: Chery 22/3, Myles 3/3, Supola 5/3, Spurlock 18/9, Lóránt 11/3.
Csere: Csorvási 6, Pearson 13/3, Markovics 8, Simon -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Az első negyed folyamán gyakorlatilag fej-fej mellett haladtak a csapatok, kosárra kosár volt a válasz. Lóránt kezdte meg a pontgyártást, a 3. perc elején vezetett először a Szolnok Vojvoda hármasa után (7-5). Amikor Pearson és Spurlock vezetésével kisebb előnybe került az Alba, Boriszov azonnal jelentkezett egy hármassal nem engedték el egymás kezét a felek, végig váltakozott a vezető együttes kiléte a negyed során. A játékrész utolsó kosarát Pearson szerezte kintről, ezzel vezetett 4 ponttal Dzunics Braniszlav csapata 10 perc játékot követően (20-24).

A második felvonásban Milosevics szerezte az első pontokat, de Markovics vezetésével kezdett elhúzni az Alba, Pearson és Chery kosarai után pedig 12 ponttal is vezettek már, egy 10-0-s szakaszt teljesítettek (22-34). Milosevics és Jones kosaraira Markovics még válaszolt, de a negyed második fele egyértelműen a szolnokaiké volt. A Fehérvár nem tudott annyit rohanni, mint korábban, kiválóan támadópattanóztak, de a második, harmadik, negyedik esélyeket nem tudták pontokra váltani, a Szolnok pedig szép lassan kezdte ledolgozni hátrányát. Vojvoda duplája után már csak 2 pont volt a különbség a 19. percben (36-38), és Csorvási hiába szakította meg a 10-2-es Olaj-futást, Gregory kettese után Vojvoda triplája zárta a félidőt, ezzel megint a címvédő vezetett (41-40).

A fordulás után Keller és Boriszov növelték a Szolnok előnyét, de Spurlock kintről volt eredményes, Chery pedig középtávolról - az amerikai egyes gyakorlatilag tarthatlan volt az 5-6 méteres tempóival, szinte hibátlan teljesítményt nyújtott ilyen távolságból. Wittmann és Boriszov révén nem engedte el ellenfelét az Olaj, hiába szerzett triplát Supola is, de Chery egymaga növelte szépen fokozatosan a fehérváriak előnyét (51-57). A 27. perctől szállt be a játékba Burrell, aki a mai napon Cheryhez hasonlóan szintén a jobbik arcát mutatta, fontos kosarakat szerzett a palánk alól és a triplavonalon túlról is, de a harmadik negyed utolsó percében két büntetőt is kihagyott, így Spurlock révén tartotta ötpontos előnyét az Alba (58-63).

A záró 10 percben az ezúttal kicsit halványabb Lóránt is megrázta magát, triplája után megint elhúztak 7 ponttal Dzunicsék (63-70), időt is kért a 34. percben Pór Péter. Chery tovább növelte csapata fórját és két szolnoki kosár után Spurlock újabb triplát dobott, de Burrellnek minden demoralizálónak tűnő fehérvári kosárra volt válasza (71-75). Supola duplájára Jones két kettese érkezett, a 38. percben Dzunics kért időt (75-77), de Jones egyenlített is, Wittmann pedig büntetőkből megszerezte a vezetést (79-77). Az Alba még ebben a percben vissza is szerezte azt, miután Spurlock egy jó büntetője után Pearson támadópattanóval, kiharcolt faulttal és két jó egypontossal érkezett (80-79).

Milosevics büntetőivel fordult megint a meccs, Burrell pedig úgy tűnt, eldönti a meccset hármasával (84-80). Pearson és Vojvoda 2-2 pontja és számos időkérés után azonban Myles első pontjait szerezte a meccsen egy triplával, majd Milosevics egy büntetőt kihagyott (87-85). Esélye volt az Albának az egyenlítésre, mert Jones buta faultot ütött 2 másodperccel a vége előtt, de Chery is kihagyta az egyik büntetőjét, Vojvoda a túloldalon a másodikat már szándékosan. A Fehérvár nem tudott már újra támadni, így végül 87-86-ra nyert egy színvonalas, fordulatos meccsen a címvédő, ők játszanak a Péccsel holnap a második elődöntőben.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus