Szlovén bronz, soproni 4. hely a Göcsej Kupán

Bár a Soproni Sördögök a harmadik negyedben irányították a találkozót és fordítottak is, a mérkőzés összképét nézve nem tudták a saját akaratukat a szlovén ellenfelükre erőltetni, így végül 64-61-es vereséget szenvedtek a Grosuplje együttese ellen, és negyedikek lettek a Göcsej Kupán.

45. Gumiflex Göcsej Kupa, Zalaegerszeg, 3. helyért
Soproni Sördögök - GE Grosuplje (szlovén) 61-64 (18-20, 12-17, 14-4. 17-23)

Sopron: Lucious 14, Ruják A. 6, Boriszov 14/3, Dénes 10/3, Tóth G. 7.
Cs: Takács 6/6, Trepák 4/3, Ruják B., Molnár, Bán.

A Grospulje legjobb dobói: Zagorac 19, Tomic 15/6.

A jó iramú, élvezetes első negyed után 2 ponttal vezetett a szlovén csapat. A második 10 percben pontatlanná vált támadásban a Sopron, a két korábbi Falco kosaras vezette szlovén csapat szünetben 7 ponttal vezetett.

Térfélcsere után nagyon szervezett lett a Sördögök védekezése, amelylel szemben képtelen volt kibontakozni a szlovén együttes. A magyar bajnoki bronzérmesnek sikerült fordítani, 3 ponttal vezetett a záró szakasz előtt. A befejező 10 percet a szlovén gárda kezdte jobban, hamar visszavette a vezetést. A Sopron Dénes és Boriszov jóvoltából ugyan ott lihegett riválisa nyakán, de fordítani nem tudott. A hajrában egy triplával 7 pontosra nőtt a soproni hátrány, így végül a Grosuplje nyerte a bronzmeccset.

Foto, Slide - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus