Szolnoki erődemonstráció a Sopron ellen

Ma este kezdetét vette a magyar férfi NBI A csoportjának középszakasza - a felsőház első találkozóját a Szolnoki Olaj KK és a Sopron KC együttese játszotta egymással. A Magyar Kupa idei döntőjének "visszavágóján" a Szolnok nagyon gyorsan egyértelműsítette, hogy ezen az estén nem akar olyan szoros összecsapást, mint Pécsett. Az első negyedben 15 pontos előnyt alakítottak ki, egyetlen egyszer sem engedték vissza 10 ponton belülre ellenfelüket, végül pedig 90-61 arányban nyertek.

NBI A csoport, középszakasz, felsőház, 1. forduló
Szolnoki Olaj KK (1-0) - Sopron KC (0-1) 90-61 (30-15, 17-18, 18-13, 25-15)

Szolnoki Olaj KK: Pilcsevics 11/9, Rakics 11/3, Holiday 7/3, Lóránt 12/6, Báder 16.
Csere: Milosevics 11/3, Simon -, Keller 14/3, Ivosev 8, Trotter -, Tóth Z. -.

Sopron KC: Thomas 15/9, Thompson -, Boriszov 20/6, Tóth G. 2, Barovics 3.
Csere: Ruják 9/3, Trepák 3/3, Dénes 9/6, Bus -, Rátvay -, Nárai -.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek

A hazaiak új igazolásának, Radenko Pilcsevicsnek nem kellett sok a bemutatkozáshoz: a mérkőzés első kosarát a második támadásból megszerezte, rögtön triplával nyitott. Mivel az első másfél percben Justin Holiday és Miljan Rakics is jelentkezett egy-egy ugyanilyen kosárral, a túloldalon pedig Filip Barovics egy büntetője "íródott" csak fel a táblára, így már ekkor 8 ponttal vezetett az Olaj (9-1). Jermaine Thomas éledezett a túloldalon, két duplával vétette észre magát, de a Szolnok ebben a periódusban (is) folyamatosan a kezében tartotta a találkozót, tovább növelték előnyüket, amely a negyed felénél már 13 pontra rúgott (18-5). Lóránt Péter, Sztrahinja Milosevics és Ruják András találtak be ebben a szakaszban többször is (26-11), az utolsó két percben pedig Milos Boriszov és Keller Ákos voltak a legaktívabbak, de ekkor nem nőtt már tovább a távolság a két együttes között, amely így is 15 pontra rúgott 10 perc játékot követően (30-15).

A második negyed elején újra beragadt a Sopron: Holiday, Pilcsevics és Báder Márton is pontokat szereztek a hazaiaknak, így 12 perc után 22 egységgel vezetett már a Szolnok - ha nem is dőlt el a meccs, mert azt ilyen hamar nem lehet egyik meccsen sem kijelenteni, de végzetes távolságba kezdett nőni a vendéglátók előnye (37-15). Báder a játékrész további részére is elemében maradt: a feljavuló Sopron Boriszov és Thomas vezetésével megpróbált visszazárkózni, ám a center szinte egymaga tartotta 15 ponton kívül az ellenfelet. A félidő végjátéka aztán Thomasé volt, két triplát is elsüllyesztett a honosított irányító, ezzel jött vissza az SKC 14 pontra (47-33).

A fordulást követően Boriszov két duplájával már "csak" 10 volt közte, ám ezzel ki is fújtak a vendégek egy időre: Keller és Lóránt vezetésével egy 9-0-át futott a Szolnok, így a 24. percben megint majdnem 20-szal vezetet az Olaj (56-37). Nagyon hullámzó volt ez a játékrész, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Sopron még egyszer nekidurálta magát: Boriszov után Tóth Gergely, Thomas és Dénes Gábor is betaláltak, így a 28. perc kezdetén megint látótávolságnyira kerültek, 12 pont volt hátrányuk (58-46). Ez volt azonban az utolsó ilyen pillanat a találkozó folyamán, ugyanis Pilcsevics, valamint Tomiszlav Ivosev vezetésével egy 7-0-lal zárták a negyedet a hazaiak, 19 pont volt tehát fórjuk a záró felvonás előtt (65-46).

Az utolsó negyed már csak formalitás volt, főleg úgy, hogy az Olaj ebben a negyedben is bekezdett: Milosevics után Báder és Rakics voltak eredményesek, 25 pontra nőtt a differencia a 32. percre, gyakorlatilag vége volt a mérkőzésnek (71-46). Dénes, majd Boriszov még megpróbálták elérni, hogy nagy kiütés ne legyen a vége, de Ivosev és Keller is jól játszottak a végjátékban is. A különbség elérte a 30 pontot is egy ponton (88-58), a végeredmény pedig 90-61 lett az Olaj javára - a szolnokiak erődemonstrációt tartottak rögtön első meccsükön a bajnokságban.

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus