Szolnok-Kecskemét ütközet a fináléba jutásért

A tegnapi negyeddöntők után ma az elődöntőkkel folytatódik a Zsíros Tibor Magyar Kupa. Az első összecsapás során a tegnapi két nagy arányú diadal birtokosai, a Szolnoki Olaj KK és a KTE-Duna Aszfalt ütköznek meg egymással. Vajon az Olaj ugyanúgy érvényesíteni tudja a papírformát, ahogy tegnap, vagy a Kecskemét a címvédő után a 2011-es és 2012-es győztest is két vállra tudja fektetni? Lássuk a részleteket!

Zsíros Tibor Magyar Kupa, 1. elődöntő
Szolnoki Olaj KK - KTE-Duna Aszfalt     2014.02.07., péntek  17:30
(TV - DIGI Sport 2, 17:15)

Dragan Alekszics együttese tegnap egy negyedig ijesztgette szurkolóit, utána kategóriakülönbség volt köztük és a Fortress-Jászberény között, így az előzetes várakozásoknak megfelelően messze a legsimább meccs volt a megyei derbi a négy negyeddöntő közül (88-61).

A KTE szinte a teljes első félidőt uralta a címvédő Alba ellen. Nagyon sokkal ugyan nem tudtak meglépni, ám folyamatosan előnyben kosaraztak, és az történt a pályán, amit ők akartak. A második negyed végén ült a fehérváriak letámadásos taktikája, ennek megfelelően fordítottak, Sztojan Ivkovicsék azonban nem törtek meg. A harmadik negyedben előbb tartották az eredményt, majd megint átvették a vezetést, és a negyedik negyedben sikerült olyan távolságba kerülniük pár perc alatt, hogy a végjáték itt is sima lett (81-63).

Azt itt is el lehet mondani, amit a Szolnok-JKSE előtt: elég komoly különbség van a két csapat állománya között, de mindezt a pályán is meg kell tudni mutatnia az Olaj játékosainak. Alapvetően saját játékukkal, és az utóbbi két és fél hétben mutatott formájukkal nekik ezt az összecsapást hozniuk kell(ene). Ami nagyon sokat jelenthet a mai mérkőzésen, hogy a bővebb és minőségibb rotáció mellett pihentebbek is lehetnek a szolnokiak.

Az Olaj tükörsima negyeddöntőjének köszönhetően könnyen tudott pihentetni mindenkit, Csaba Györgyöt leszámítva mindenki 11-24 perc között töltött a parketten, míg a Kecskemétnél Wittmann Krisztián 35, Marko Djeraszimovics pedig 36 percet játszott. Mivel egymás utáni napokon vannak a meccsek, az sem mellékes, hogy az Olaj két és fél órával korábban fejezte be saját találkozóját, ami újra csak nem a KTE ma esti diadalát vetíti elő.

Ha Sztojan Ivkovicsék nyerni akarnak, egy-két fokkal még jobb játékra lesz szükségük, mint amit tegnap nyújtottak - és már az is kiváló volt, hiszen saját taktikájukat szinte végig az ellenfélre tudták erőltetni, majdnem 40%-kal dobták a triplákat (10/26) és azt a bizonyos első félidő végén lévő periódust leszámítva nem volt sok eladott labdájuk. Ma mindezeket hozniuk kell, de pattanózásban szintet kell ugraniuk. Volt ezzel problémájuk az Alba ellen is, a Szolnok pedig mélyebb, fizikálisabb a festékben a fehérváriaknál, ráadásul a külső sorban is vannak kifejezetten jól lepattanózó játékosaik, ebben a játékelemben papíron nagy fölényben vannak Báderék.

A Kecskemét sikerének kulcsa ma is Wittmann lehet, hiszen egyes poszton támadható leginkább a Szolnok, de ettől függetlenül mindenkitől ember feletti teljesítmény kellene ahhoz, hogy megszorongassák, vagy megverjék a 3, illetve 2 évvel ezelőtti kupagyőztest.

A találkozót a DIGI Sport 2 élőben közvetíti 17:15-ös műsorkezdettel!

 

Foto, Slide - Kosarsport MKOSZ facebook oldal

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus