Szombathelyen is révbe ért a Jászberény!

A Falco számára hatalmas téttel bírt a mérkőzés: győzelem esetén nagy lépést tehettek Will Tamásék az osztályozó elkerüléséért folytatott harcban - valamint éghetett bennük a revans a Jászberényben elszenvedett egypontos vereségért. A sárga-fekete gárda kezében tartotta a mérkőzés alakulását, ám hiába lépett meg többször is, nem hagyta lerázni magát Halmai Gábor legénysége. Olyannyira nem, hogy a végjátékban megfordította az összecsapást és Szombathelyen (is) győzedelmeskedni tudott! 

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Fortress Jászberény: 74 - 79 (20-17, 19-14, 22-26, 13-22)

Aréna Savaria, 1200 fő

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Váradi 10/6, Timberlake 17/3, Perl 13/3, Zagorac 7, Szabó 11.
Csere: Mitchell 13/3, Will 2, Simon -, Harazin -. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Fortress Jászberény: Szavics 13/6, Soós 3, Markovics 16/6, Dramicsanyin 17/6, Sundov 20/3.
Csere: Horti -, Dukics 6, Mladenovics -, Szögi 4. Vezetőedző: Halmai Gábor.

Kipontozódott: Soós a 36. percben. 

Játékvezetők: Török R. ,Gorka Sz., Surányi G., (Major)
 

A mérkőzés teljes statisztikája elérhető az alábbi linken!

Első negyed:
Vlahovics játékára ezúttal sem számíthatott Andjelko Mandics, így újfent Váradi Benedek kapott lehetőséget a kezdő5-ben. A Jászberény második támadásából születettek az összecsapás első egységei (0-2), amelyre azonnal Szabó válaszolt a palánk alól (2-2). Chad Timberlake óriási gyűrű szaggatása hozta meg a közönség hangulatát, remek védekezésének köszönhetően lépéselőnybe került a Falco (8-2). Nem sokáig: megrázta magát a vendég alakulat, két perccel később már egált mutatott az eredményjelző tábla (8-8). Újabb sárga-fekete rohanás következett (14-8), de Sundov 2+1-es akciója egy kosárnyi közelségbe hozta a jászságiakat (14-11). Minden egyes labdáért kemény küzdelem zajlott; érződött mindkét fél számára hatalmas a tét. Dukics pályára lépése sokat lendített a jászberényiek – főként – támadó játékán, szorosan ott lihegett ellenfele nyakán a vendég alakulat (20-17).

Második negyed:
6-0-s etapot repesztett a Falco, a festékben nagyon élt a Zagorac-Mitchell duó, nem is várt tovább az időkéréssel a vendégek vezetőedzője (26-17). Will gyorsindításából Timberlake könnyű ziccert dobott, már kétszámjegyű előny tudatában pattogtatott a hazai fél (28-17). Több, mint három perc elteltével talált újra kosárba Dramicsanyinnak köszönhetőn a Jászberény, nehezen indult be a vendég pontgyártás. Ezután felváltva estek a kosarak, de a vendégek nem tudtak közelebb férkőzni (35-25). Az ifjú Perl ismét vezérszerepkörben brillírozott, nem találták gyorsaságára az ellenszert. A jászságiakban a reményt Sundov tartotta: nagy gondot okozott ugyanis a szombathelyi védőknek a magasember tartása (39-31)

Harmadik negyed:
A Falco „öltözőben maradását” egy gyors triplával büntette a Jászberény (39-34). Az azonban látszódott, hogy teljesen más felfogásban tért vissza a parkettre a vendég csapat; agresszív védekezése „nem ízlett” a hazaiaknak (41-38). Szavics újabb triplája eredményezte az egyenlő állást, ezekben a percekben egyértelműen a vendégek akarata érvényesült (43-43). Ám úgy tűnt nem zavarta meg a szombathelyi fejeket a Sundov fémjelezte játszsági feltámadás, egymás után 7 egységet szereztek Váradiék (50-43). A meccs ezen szegmense hullámzóan alakult, mindkét fél játékában akadt egy-egy nagyobb rohanás: így nem tudta leszakítani magáról Mandics legénysége Dramicsanyinékat (52-49). Olykor látványos megoldásokkal tarkították a felek az összecsapást, a szombathelyi fiatalok pontjaira azonban a 6,75-ös vonal mögül egymás után érkeztek a vendég triplák (56-55). A negyed egy technikai faulttal ért véget: a szombathelyi kispad mellett a közönség is egy emberként pattant talpra, amikor Dramicsanyin elgáncsolta Zagoracot – akinek büntetőivel ismét lélegzetvételnyi fórt tudhatott magáénak a vendéglátó gárda (61-57).

Negyedik negyed:
Feszült légkörben kezdődött a rendes játékidő utolsó etapja, amely elsősorban a hazaiakat zavarta meg, ismét nyakukban lihegtek Halmai tanítványai (65-64). Nagy volt az adok-kapok, sok lehetőség maradt ki mindkét oldalon, fej-fej mellett haladtak a felek. Másfél perccel a lefújás előtt nagyobb lélektani előnybe került a Jászberény Dramicsanyin duplájával (73-75). A végjátékban újból előjött a szombathelyiek legnagyobb problémája, amely egész szezonban végigkísérte őket: nem volt ki elvállalja a döntő dobást, nem volt ki élére állt volna a csapatnak - a Falco tanácstalánságát pedig tökéletesen kihasználta a Jászberény (75-79).

Az összecsapás nagy része a Jászberény zárkózásával telt, amely nem adta fel a küzdelmet és végül nagy hajrában, akaratának, elszántságának köszönhetően felülmúlta a szombathelyieket. A végjátékban érződött, hogy Perléken van a nagyobb teher, egy diadallal valószínűleg nem kellett volna az osztályozón gondolkodniuk...Hiába tartották a meccs nagy részét kezükben, az utolsó percekben mutatott görcsös játékukat kihasználták a berényiek és megérdemelten arattak fontos sikert.  

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus