Szombathelyen nyert a Sopron!

Kiélezett első negyedet követően robbantott Sabáli Balázs együttese, amely a második etapban megszerzett előnyét magabiztosan tartotta extra hárompontos mutatójának köszönhetően. A Falco többször is közelebb férkőzött riválisához, ám kulcspillanatokban hibázott, így nem forgott veszélyben a Sopron győzelme. 

Felkészülési mérkőzés
Falco-Trend Optika KC Szombathely – Soproni Sördögök 94-101
(25-29, 15-24, 24-26, 30-22)
Szombathely, Aréna Savaria, 1000 néző

Falco-Trend Optika Szombathely KC: Martinics 25/9, Doyne 14, Perl 5, Bognár 8, Dukics 15/9.
Csere: Váradi, Will 13/9, Bus 3/3, Hall 11/3, Bazsó. Vezetőedző: Kálmán László.

Soproni Sördögök: Ruják 13/3, Thomas 25/21, Dénes 8/3, Townes 20, Boriszov 14.
Csere: Trepák 5/3, Molnár 6, Tóth, Takács 10/6, Bán Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Játékvezetők: Esztergályos Róbert, dr. Magyari Tibor, Németh András.

Kipontozódott: Dénes a 39. percben.

A teljes statisztika ezen a linken elérhető!

A bajnoki rajt előtt utolsó felkészülési mérkőzését játszotta mindkét egylet, ám egyik gárda sem tudott teljes kerettel parkettre lépni: a Falcónál Milan Majsztorovics a vádlijával bajlódik, így nem tudta vállalni a játékot, míg túloldalon Mario Edwards csak vasárnap csatlakozik csapatához.

1. negyed
Darien Townes első támadásából rögtön kosár született, ám hazai oldalon sem kellett sokáig várakozni az első egységekre: Nebojsa Dukics a 6,75-ös vonal mögül válaszolt, mindkét együttes nagy elánnal kezdte a találkozót (7-4). Ám a Sopron agresszív védekezésére nem tudott érdemben reagálni Kálmán László alakulata; 0-6-os etap után maga köré hívta tanítványait a szombathelyi legenda (13-16). A vendégek lendületét nem törte meg a szünet, továbbra is hatékonyan tüzeltek a triplavonalon túlról, ám Will Tamás jól szállt be a padról, aki szintén távoli dobásokkal hozta közelebb övéit (22-27). Az utolsó percben nagy volt az adok-kapok, ám a negyedet így is a soproniak nyerték (25-29).

2. negyed
Sabáli Balázs együttese Darien Townes-nak köszönhetően dominált a festékben, ezzel őrizve néhány pontos előnyét (30-33). A hibákkal tarkított, nagy iramú mérkőzésen továbbra is remekül működött a vendégek pick and roll játéka, amely a tízpontos differenciát súrolta (36-45). A következő percekben is egyértelműen a Jermaine Thomas húzta vendégek szája íze szerint alakult az összecsapás, a Falco támadójátéka pedig teljesen megbénült – a félidőre kényelmes előnnyel mehetett a vendég alakulat, amely a lepattanócsatában is nagy fölénnyel bírt (40-53). 

3. negyed
Hiába próbált közelebb férkőzni ellenfeléhez a szombathelyi egylet, a Sopron demoralizáló akciókkal hűtötte a zárkózási szándékát (44-60). Amikor úgy látszódott, hogy a Bam Doyne-Goran Martinics irányította Falco feljebb kapaszkodhat, Ruják András villant, aki higgadtan vezényelte a vendég támadásokat, így újra meglépett a Sopron (56-71). A sárga-feketék görcsösen, idegesen pattogtattak, egyedül Goran Martinics tartotta a lelket társaiban, de ő is kevésnek bizonyult a remek napot kifogó Jermaine Thomas-Darien Townes-Ruják András triumvirátus ellen (64-79).

4. negyed
A Falco védelmében továbbra is jókora hiányosságok akadtak (68-81), minden hibát keményen büntettek a vendégek, akik az egész meccsen pazarul céloztak a hárompontos vonalon túlról (74-88). Három perccel a rendes játékidő vége előtt felcsillant a hazai remény, tíz ponton belülre érkeztek Perl Zoltánék (84-92). A soproniak azonban rendezték soraikat és újfent Jermaine Thomas hozott üde színt a vendég offenzívába (86-101). Az utolsó másfél percben láthatóan kieresztettek Rujákék, ám győzelmük így sem forgott veszélyben, a Falco csak kozmetikázni tudott a végeredményen!

Megérdemelt soproni győzelem született a vasi megyeszékhelyen:  a vendégek csapatként is jobb performansszal rukkoltak elő illetve Jermaine Thomas valamint a festékben domináló Darien Townes is extrát játszott, amelyre a szombathelyiek nem találták az ellenszert – így a bajnoki rajtot jó szájízzel kezdheti meg Sabáli Balázs együttese.

Foto, Slide - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus