Szoros meccsen győzött otthon a Szedeák

Végig tapadt a MAFC a Szedeákra, azonban Csiricsék a 2. negyedtől kézben tartva meccset megszerezték második győzelmüket. 

 

Magyar férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 4. forduló:

Naturtex-SZTE-Szedeák - MAFC 78-73
(20-25, 19-10, 20-18, 19-20)

Szeged, Városi Sportcsarnok, vezette: Györffy P. A., Söjtöry T., Kovács N., (Szabó)

Szedeák: Jereminov 15/6, Vágvölgyi 7, Molnár A. 6/3, Csirics 22/6, Balaban 24.
Csere: Kiss Zs.-, Wirth -, Kuntics -, Révész 4, Molnár B. -.

MAFC: Toutziarakis 28, Misek 13/3, Lakosa 14/3, Hunter 8, Timkó 6.
Csere: Fodor 4, Szabó -, Fekete -, Koncz -, Turcsics -, Lakits -.


A mérkőzés statisztikája itt elérhető. 

A szegedma.hu tudósítása:

A hétközbeni fordulóban szabadnapos volt a Szedeák, és győzelemmel készült a nagy múltú, ám idén újonc MAFC ellen.

Nem indult jól a meccs a Szedeák számára, több dobás is kimaradt, míg a fővárosiak éltek az adódó lehetőségekkel, és többször is hét ponttal is vezettek az első negyedben. Balaban és Csirics húzta a szegedieket, de ez is csak arra volt elég, hogy ötpontos hátrányban zárják az első negyedet.

A második játékrészben három perc alatt ledolgozták a különbséget Jereminovék, Balaban a kettese mellett büntetőt is dobhatott, ez a három pont már a fordítást jelentette a hazaiak számára. Innentől kezdve nem tudta visszavenni a vezetést a MAFC, döntetlenre még többször is visszajöttek, de Balaban már a második negyedben 20 fölé jutott. A negyed végén kicsit visszajöttek a vendégek, de kilenc ponttal nyerte ezt a játékrészt Nikola Lazics együttese.

A félidő után Jereminov triplával indított, majd Csirics kosara után a meccs legnagyobb különbsége alakult ki. (46-37) A görög center, Toutziarakis tartotta a lelket a MAFC-ban, a remek statisztikával rendelkező játékos igazolta jó hírét, de a 27. percben Csirics és Molnár András is bedobta a triplát, így 13 ponttal lépett meg a Szedeák. (57-44) Innen még tudott kicsit zárkózni a MAFC, de nem volt benne a meccsben, hogy legalább ikszre mentsék a fővárosiak a meccset, így a második hazai meccsét is behúzta a Naturtex-SZTE Szedeák együttese.

Balaban és Csirics kiválóan játszott be, mellettük pedig a legjobbkor kapta el a fonalat Jereminov is. Bár nehezen indult a meccs, de végül magabiztosan nyerte meg a meccset a Szedeák.

Forrás: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus