Szoros meccsen vágott vissza a Pécs a Falcónak

Fordulatos, kiélezett derbin nyert az Anthony Nelson-Veljko Budimir fémjelezte Pécs a szombathelyi egylet ellen.

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, Középszakasz 3. forduló

PVSK-Pannonpower - Falco-Trend Optika KC Szombathely: 89 - 84
(22-27, 25-11, 23-20, 19-26)


PVSK-Pannonpower: Nelson 18/3, Pahlmblad 19/6, Bíró 5, Budimir 26/3, Horti 2.
Csere: Harazin 10, Halász 9/3, Sztojanovics -, Somogyfoki -. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Martinics 19/6, Váradi -, Perl 16, Dukics 8/6, Krsztanovics 26/3.
Csere: Will 2, Doyne 9, Bus -, Hall 4, Bognár -, Simon -. Vezetőedző: Kálmán László.

Kipontozódott: -

Játékvezetők: Földházi T., Hegedűs T., Pozsonyi L. (Szabó)


A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

Milan Majsztorovics helyett ezúttal a sérüléséből felépülő Jara Rubin Doyne kapott bizalmat Kálmán Lászlótól a rangadón, amelyen a középház két legelőkelőbb helyen álló csapata feszült egymásnak. 

1. negyed
Jobban kapta el a rajtot a Falco a középház rangadóján: a Perl Zoltán-Goran Martinics duó helyzeit kiválóan használta ki (1-7), de a baranyaiak legeredményesebbje, Veljko Budimir is hamar magára talált (4-7). A pécsi közönség sok pontatlan támadást láthatott, mindkét fél rengeteg labdát szórt el már az összecsapás kezdeti szakaszán. A Falco kezdő irányítója remekül mozgatta társait, a hazaiak láthatóan nem találták az ellenszert fékentartására (8-15). A szombathelyiek azonban csak szabálytalanságok árán tudták megakadályozni a pécsi offenzívát, amelynek hatására hamar összegyűjtötték öt személyi hibájukat, így könnyű egységekkel kapaszkodhattak Anthony Nelsonék (14-18). Hiába közelítette meg egészen egy kosárnyira a vendéglátó egylet a sárga-feketéket (22-24), a negyed vége a vasiak szája íze szerint alakult: Somogyfoki Szabolcs triplakísérlet közben faultolta Jara Rubin Doyne-t, aki mindhárom büntetőjét értékesítette – az első tíz percet kezükben tartva, ötpontos fórral  zártak a vendégek (22-27).

2. negyed
A második szakasz első pontjaira, majdnem két percet kellett várni: akkor azonban Horti Bálint talált be a büntetővonalról, amelyet Veljko Budimir és Halász Ákos egységei követtek – a mérkőzésen először hazai előnynek örülhetett a nagyérdemű (28-27). Zoran Krsztanovics és  Veljko Budimir festékbeli adok-kapokjából utóbbi jött ki jobban a következő percekben: Kálmán László nem is habozott az időkéréssel, maga köré hívta tanítványait (35-30). A vezetőedző intelmei nem hatottak, a továbbiakban is a baranyaiak akarata érvényesült. Harazin Tamás nagyszerű ütemben szállt be a kispadról, a vendégek aggodalmát pedig tovább növelhette, hogy Martin Pahlmblad is kezdett belelendülni a játékba (44-36). A Falcónak jött jobban a félidei szünet, a negyed végére fejben szétestek Váradi Benedekék – a Pécs pedig kihasználta riválisa megingását, jobb szájízzel térhetett az öltözőbe (47-38).

3. negyed
Zoran Krsztanovics egymás utáni 5 egysége újra látótávolságon belülre hozta a szombathelyieket a harmadik szakasz elején (47-43), a hazaiakat Bíró Olivér találata nyugtathatta meg. Bár sok technikai hibával pattogtatt a Perl Zoltán-Nebojsa Dukics irányította Falco, lelkesedésével és harciasságával nem volt probléma: a 25. perc derekán újra ellenfele nyakában lihegett a vasi gárda (50-48). A továbbiakban Veljko Budimir vette vállára csapatát, de Goran Martinics is könnyedén talált utat magának a gyűrűhöz: a montenegrói révén újra kiegyenlítetté vált az ütközet (53-52). Ám még mielőtt bajba kerülhettek volna a hazaiak, a Veljko Budimir-Harazin Tamás páros ritmust váltott és hűtötte a kedélyeket (62-54). A meccs ezen szegmensében több hazai távoli dobás is a gyűrűben landolt, amelynek köszönhetően kétszámjegyű fórra tett szert Csirke Ferenc legénysége a rendes játékidő záró etapja előtt (70-58)

4. negyed
Szintén Zoran Krsztanovics találata nyitotta a negyedet, amelyre azonnal jött is a válasz Martin Pahlmbladtól. A Falco azonban minden erejét összeszedve nagy hajrát indított: a center mellé Jara Rubin Doyne érkezett meg a pontgyártásba, így a 34. perc végén szinte ledolgozta hátrányát a szombathelyi gárda (72-68). Nagyon kapaszkodott riválisára a vendég együttes (74-72), de Martin Pahlmblad demoralizáló hárompontosa és a végjátékban a büntetővonalról tökéletesen célző Anthony Nelson irányította Pécs úgy tűnt eldöntötte a meccs érdemi részét (81-72). A sárga-feketék becsületükre vállva nem adták fel a küzdelmet és az ifjonc Perl Zoltánnak köszönhetően izgalmassá tették az utolsó percet. Ám Csirke Ferenc tanítványai rutinosan húzták be a derbit, amellyel fontos lépést tettek a playoff felé (89-84)

Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus