Szoros meccsen verte a Pécset a MAFC

A fővárosiak a második negyedben meglógtak ellenfelük elől és egy pécsi fellángolást leszámítva végig stabilan, tíz pont körül vezettek, így övék lett a IV. Orosz László Emléktorna bronzérme. 

IV. Orosz László Emléktorna, bronzmeccs

Pécsi VSK-PANNONPOWER – MAFC 65-70 (22-19, 7-20, 12-12, 24-29)

Pécs: White 2, Pahlmblad 15/3, , Délity -, Budimir 20/3,  Horti 7.
cserék: Halász 11, Bödör 6, Sztojanovics 3, Somogyfoki 1

MAFC: Fodor K. 5/3, Misek -, Lakosa 12, Fekete 3/3, Toutziarakis 16/3.
cserék: Szabó 8, Watson 17/12, Timkó 4, Mohay -, Lakits 2, Tursics 3/3.

Kipontozódott: Horti (38.)

A fővárosiak kezdtek jobba, Toutziarakis azonnal betermelt öt pontot, majd két közeli pécsi kosár után újra ő fejezte be a támadást. Innentől nagyjából a negyed közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, pontatlanul, sok hibával, elrontott passzal kosárlabdáztak a felek. A játékrész második felében aztán a Pécs beleerősített és a Budimi-Pahlmblad páros vezetésével csináltak egy 9-1-es rohanást, amivel át is vették a vezetést. Erre Szabó egy 2+1-gyel válaszolt még, de Pahmblad tempója után végül 22-19-re a PVSK húzta be a játékrészt.

A második játékrészt ellenállhatatlanul kezdte a MAFC, két gyors kosárral nyitottak, majd Toutziarakis egy triplát is beemelt hosszú szünet után, ezzel már a feketemezesek vezettek. Sőt, egy zárás mögött Watson is üres helyzetből dobhatott kintről, az is beesett, azonnal hétpontos fórral gazdálkodhattak Lakosáék. A PVSK az üres dobásokat is elrontotta, teljesen tiszta hármasok, középtávolik is kimaradtak, a sort Somogyfoki büntetője szakította meg. Ez sem volt elég, a keményen védekező fővárosiak Lakosa vezetésével (nyolc pontot szerzett zsinórban) szerzett labdákból, leindításokból már tíz fölé növelte az előnyét, Budimir büntetőivel és Bödör kosaraival igyekezett nem végzetesen leszakadni a Pécs. Ezt a negyedet mindenesetre nagyon elbukták, 39-29-re már a MAFC vezetett a nagyszünetben.

Iszonyatos erőlködéssel indult a harmadik negyed, egyik fél sem tudott a gyűrűbe találni, eladott labdák, elégedetlenség, feszültség jellemezte a találkozót. Négy perc alatt összesen nyolc pontot tettek fel a táblára a csapatok, aztán innentől beindult a MAFC, Tourziarakis kosarával már tizenöt pont volt az előnyük, de Pahlmblad révén visszakapaszkodtak a pécsiek, sőt, Sztojanovics hármasával tízen belülre zárkóztak. Lakosa pöcije után tízpontos fővárosi vezetésről indult a záró etap. Itt egy betörésből és egy elcsípett passzból azonnal látótávolságon belülre került a PVSK, sőt, Halász büntetőit követően négy egység maradt a MAFC előnyéből. A rohanást Watson triplája akasztotta meg, sőt, dobott rá még egyet, így stabilizálva csapata előnyét. A negyed derekán nagy dobópárbaj alakult ki, mert Halász szép kettese után Fodor, Pahlmblad és Fekete is betalált kintről, nyoma sem volt az előző játékrész elején látott impotenciának – az utolsó négy percnek megint tízpontos MAFC-előnyről feszültek neki a felek. Itt ugyan még egyszer feljebb tudott lépni a Pécs, de a gyilkos ösztön hiányzott, Budimir üres zsákolást rontott, amit Tursics megbosszult egy triplával, így a végén nem maradt esélye a PVSK-nak – a bronzérmet az A-csoportos újonc MAFC szerezte meg.

fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus