Takács győztes triplájával nyert a Sopron Pécsen!

Igen kiélezett csatát vívott egymással a Nelson húzta Pécs és a Thomas vezette SKC, melynek végén az addig pont nélkül álló Takács döntött
 

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 9. forduló

Pécsi VSK-PANNONPOWER (4-5) - Soproni Sördögök (7-1) 71 - 74 (18-17, 18-17, 17-24, 18-16)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, V.: Földházi T., Farkas G., Pozsonyi L., (Szabó)

Pécs: Nelson 20/3, Délity -, Pahlmblad 13/3, Budimir 11/3, Horti 7.
Csere: Bíró O. 9/9, Harazin 6, Halász Á. 2, Somogyfoki Sz.3 . Vezetőedző: Csirke Ferenc

Sopron: Thomas 25/12, Edwards 5/3, Boriszov 15/9, Dénes 3/3, Poscic 8.
Csere: Tóth G. 7/3, Ruják A. 8, Takács N. 3/3. Vezetőedző: Sabáli Balázs

A találkozó előtt köszöntötték a pécsi csapat szakvezetőjét, Csirke Ferencet, méghozzá abból az alkalomból, hogy 100. alkalommal vezeti bajnoki mérkőzésen a PVSK együttesét.

Horvát kosarakkal kezdődött a találkozó, Poscic támadó pattanó utáni találatára Budimir ügyes akció után felelt közelről. A folytatásban a Pécs akarata érvényesült, támadásban erőlködött a listavezető, rossz ritmusban támadott, pontatlanul dobtak, mindent kihagytak játékosai és ezen a Pahlmblad és Budimir vezetésével elért 10-2-es PVSK vezetés után eszközölt Sabáli időkérés sem segített.  A negyed közepén szerezte második mezőnykosarát a Sopron, Thomas dobott triplát. Ez megnyugtatta a vendégeket, betörésből villant Edwards. Thomas vállaira vette a Sopront, Nelson pedig a Pécset, rövid ideig kettejük pontpárbajában gyönyörködhetett a publikum. Abban, hogy a negyed végén 1 pontra feljöttek a vendégek, az ügyesen "beszálló" Ruják Andrásnak is volt nem is kis szerepe.

A második szakasz Halász betörés utáni bátor ziccerével kezdődött, majd Harazin is betalált, miközben a Sopron ismét kapkodott, játékosai sorra adták el a labdákat. Több, mint 3 perc telt el a negyedből, amikor Boriszov révén triplából megszerezte első kosarát a második negyedben a Sopron. Kis pihenés utáni visszatérését ügyes kosárral jelezte Budimir, a túloldalon azonban Edwards is beemelt egy hármast, Boriszov pedig egy távoli kettessel jelezte: kezdi felvenni a ritmust. A PVSK-ban ekkor Horti Bálint szerzett két ügyes és csapata számára fontos kosarat, majd Pahlmblad használta ki ügyesen, hogy Edwards lemaradt róla.  6 ponttal ellépett a Pécs, növekedett a feszültség. A félidő végén Thomas büntetőivel, majd az ő passza után Poscic zsákolásával 2 pontra jött föl a Sopron.

Poscic támadó pattanója után Boriszov egyenlített - így indult a második félidő. Bíró triplájával a Pécs ellépett, de a Sopron tapadt a hazaiakra, majd Thomas triplájával fordított. Pár másodpercig, ugyanis Nelson kosár plusz akcióval jelentkezett. A szakasz közepén két akciót is triplával fejezett be egymás után triplával a Sopron, s 5 ponttal megugrott. Időt kért Csirke s meg is törte a Sopron lendületét, Nelson ls Harazin révén 1 pontra jött föl a Pécs. A szakasz hajrájában a büntetőket értékesítő és triplát is dobó Tóth Gergely igen sokat tett azért, hogy a Sopron 5 pontos előnnyel várja a záró szakaszt, a túloldalon Halász remekül szervezte a pécsi játékot, s Somogyfoki próbálta versenyben tartani csapatát.

A záró szakasz elején több labdát eladtak a vendégek, 2 pontra feljött a Pécs. Hosszú ideig mutatott 60-58-as soproni vezetést az eredményjelző, mind a két csapat kapkodott, sokat hibázott támadásban. A negyed közepén Bíró triplája a fordítást jelentette a hazaiaknak. Soproni időkérés után Thomas dobott triplát, de Bíró azonnal felelt - ismét hármassal. Hihetetlen izgalmas volt a végjáték, Pahlmblad kosara után Nelson ziccert hibázott, Boriszov triplával egyenlített. Poscic kipontozódott, Nelson pedig mindent vállalt ekkor kevés sikerrel hazai részről. Thomas lépett elő a soproniaknál, előbb betörésből talált be, majd egy már-már eladott labdából megmentett akció végén triplát dobott. Nelson azonban nem lankadt, előbb 2 büntetőt értékesített, majd kosár plusz büntetős akcióval bő fél perccel a vége előtt egyenlített. Remekül védekezett a Pécs, tudott a Sopron tiszta helyzetet kialakítani. Ruják dobása után Budimir szerzett lepattanót, Boriszov szabálytalankodott ellene. A pécsi csapatkapitány kihagyta a büntetőket. Az utolsó támadás a Soproné volt, s az addig pont nélkül álló Takács Norbert a dudaszó pillanatában emelte be a Sördögök újabb győzelmét jelentő triplát.

Csirke Ferenc: - Nehéz mit mondani, vagy ötször nyerhettük volna meg a meccset, de az élcsapatok a helyünkre tesznek minket. Úgy látszik, ezen a szinten nincs nyerő típusú játékosunk.

Sabáli Balázs: - Együtt érzek a kollégámmal, rossz így elveszteni egy meccset. Nincs mit szépíteni, nem játszottunk jól, szerencsénk volt, a pécsiek kihagyott ziccere és büntetői sokat számítottak a végjátékban,. Ezzel együtt Pécsett nyerni nagy fegyvertény, nem sok csapatnak sikerül.

Fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus