Teljes kerettel a Kecskemét: övé a kupabronz

Úgy tűnik, hogy a Kecskemét jobban akarta ezt a harmadik helyet a Magyar Kupában, mint a Paks. Gyakorlatilag a második negyed közepétől kezdve az történt a pályán, amit Jovanovicsék akartak, az ASE együttesének pedig csak felvillanásai voltak, így nem csoda, hogy szinte folyamatosan nőtt az ellenfél előnye. A dobáspontosság is az Ivkovics-legények felé billentette a mérleg nyelvét, amely gárdában Wittmann és Djeraszimovics ismét pályára lépett - előbbinek sikerült 4 személyi hibával végigjátszania a teljes második félidőt...

Zsíros Tibor Magyar Kupa, bronzmeccs
2014. február 8. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 85-63 (21-19, 23-18, 20-10, 19-16)

Kecskemét: Wittmann 10/6, Pongó Ma. 11, Djeraszimovics 19/6, Jovanovics 11, Karahodzsics 18/3.

Cs: Mészáros 2, Bencze Z. 4, Pongó Má. 2, Sztefanovics 3/3, Hegedűs 3, Kovács B., Kuntics 2. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Paks: Vaughn 12, McGruder 9/3, Körtélyesi 11/3, Szabó Zs. 9/3, Tóth Á. 5.

Cs: Eilingsfeld 6, Jones 4, Kovács Á. 5, Kerpel-Fronius, Baki, Markovics 2. Vezetőedző: Dzunics Braniszláv.

Kipontozódott: Tóth Á., Eilingsfeld.

STATISZTIKA
 

Sztojan Ivkovics: - Gratulálok a srácoknak, ez a kecskeméti kosárlabda nagy napja. Sokat számított, hogy ellenfelünk tegnap később játszott mint mi, ráadásul a paksiakon érződött, hogy a nagy csatában elvesztett elődöntő után nyomás alatt játszottak. Frissebbek voltunk.

Dzunics Braniszlav: - Gratulálok a kecskemétieknek, teljesen megérdemelten nyertek, a játék miden elemében felülmúltak bennünket. Sajnos ami a csapatomat illeti, kevés pozitívumot tudok mondani, úgy érzem, a harmadik napra elfáradtunk, nem tudtuk azt a játékot játszani, amire valójában képesek vagyunk.

A kecskeméti kezdő ötösben ott volt az Olaj elleni elődöntőn nem játszó Wittmann és Djeraszimovics, valamint a csupán perceket játszó Jovanovics. Előbbi, több mint másfél perc eltelével egy triplával meg is szerezte a vezetést csapatának a több (támadó)hibával kezdődő bronzmeccsen. Körtélyesi duplája után Karahodzsics is beemelt egy triplát, pedig ez nem kimondottan az ő műfaja. A paksiaknál Tóth, majd a 2. hibája után a helyére hamar érkező Jones is hibázott közelről. A negyed közepén megtört a Kecskemét lendülete, Körtélyesi vezérletével 1 pontra feljött az ASE. Pongó Martin távoli duplájára Szabó triplával felelt - egyenlő lett az állás. A szakasz Djeraszimovics ügyes betörése után 2 pontos kecskeméti vezetéssel zárult.

Centerkosarakkal kezdődött a második negyed. Karahodzsics duplájára Jones felelt, majd ismét a kecskemétiek légiós centere szerzett szemfüles kosarat. Frissebbeknek tűntek a kecskemétiek, csapatként jobban működtek, mint az egyéni betöréseket erőltető ASE, s elléptek 8 ponttal. A szakasz közepén elsősorban a védekezésén szigorítva, s felpörgetve a játékot egy 6-0-s szakasszal 2 pontra zárkózott fel a Paks. Ivkovics időkérése után Djeraszimovics mutatott be 4 pontos akciót, tripla plusz büntetős játékával ismét ellépett ellenfelétől a KTE.  A félidő hajrájában egy technikai formájában Wittmann megkapta a 4. hibáját. A félidő vége az előbb betörés után duplát, majd triplát is dobó Djeraszimovics ügyes, eredményes játékának köszönhetően a kecskeméti csapaté volt, a szünetben 7 ponttal vezetett a KTE.

A második félidő elején sűrűn potyogtak a kosarak, Körtélyesi ugyan próbálta vállaira venni az ASE együttesét, ám találataira mindig érkezett válasz kecskeméti részről. Sőt, a szakasz közepe egyértelműen a Hírös város együtteséé volt, amely egy Karahodzsics vezette 8-0-s rohammal 10 pont fölé növelte előnyét. Dzunics időkérése után Stefanovics triplája mélyítette tovább a két csapat közötti szakadékot. Az ASE hosszabb kosárcsendjét Tóth Ádám törte meg egy sikeres büntetővel. Witttmann bravúros triplája után McGruder is bevert egy triplát a túloldalon. A pontosabban, tudatosabban játszó kecskeméti gárda a 3. negyed végén már közel 20 ponttal vezetett. 

A záró szakaszt pedig 6-0-lal kezdte, a különbség 20 pont fölé nőtt. Ezzel gyakorlatilag végképp eldőlt a találkozó, a frissebb Kecskemét fölényesen nyert a szünet után elfáradó, s a vereségbe beletörődő  Paks ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus