Teljesen szétesett az ASE - a Szedeák is kiütötte a Paksot

Az ASE összesen 54 pontig jutott - a szegedi kezdőötös minden tagja jól játszott, Juhos újabb masszív dupla-duplával vezette csapatát - 32 ponttal győzött a Szedeák.

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 7. forduló
Naturtex-SZTE-Szedeák (4-3) - Atomerőmű SE (3-4) 86-54 (22-8, 26-17, 12-12, 26-17)

Szedeák: Boltics 6, Fortune 22/9, Csirics 13/6, Juhos 15/3, Sulovics 13.
Csere: Kovács Á. 10, Wirth 1, Vágvölgyi -, Kerpel-Fronius -, Révész 4, Kovács J. 2, Bonifert -.

Atomerőmű SE: Hinds 18/3, Allen 7/3, Barnies 10, Eilingsfeld 7, Ogunyemi 1.
Csere: Ruják -, Guinn 2, Medve 7/3, Garamvölgyi 2.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A Paks ezúttal sem kezdett jól, bár a negyedik perc végén még csak 7-6-ra vezetett a Szedeák. Ezt követően azonban egyrészt Sulovicsot nem sikerült megállítania a vendégeknek, a felvonás második felében pedig Csiricset és Fortune-t, miközben ők a játékrész második öt percében egyetlen pontot sem szereztek, 10 perc játék után így megint komoly bajban voltak (22-8). A második negyed eleje Juhos Leventéé volt, aki pillanatok alatt beszórt hét pontot, Csirics tripláját követően pedig már 22 pont volt a differencia a 13. percben (32-10). A távolság nem nagyon csökkent az első félidő hátralévő részében, hiába ébredezett Teo Cizmic csapata Eilingsfeld és Barnies révén. A végén 4.9 másodperc alatt még azt is megengedték Bolticsnak, hogy végigszáguldjon a pályán, és faulttal együtt kosarat szerezzen, így 23 ponttal vezetett Andjelko Mandics együttese 20 perc játék után (48-25) - a paksiak 1/17-tel dobtak a triplavonalon túlról.

A fordulás után sem változott semmi, az ASE abszolút nem tudott ritmustváltani még az első félidőhöz képest sem, így Fortune kosaraival 27 pontra nőtt a vendéglátó előnye a 23. percre (56-29). A 30 pontot nem érte el a különbség, és a Szedeák a negyed utolsó szűk négy percében nem is szerzett egyetlen pontot sem, de továbbra is 23 egységgel álltak jobban, megmaradt a félidei előnyük a záró felvonásra is (60-37). Kovács Ádám és Juhos kosaraival a 33. percre megint 27 pontra nőtt a távolság a Szedeák javára, de ez a találkozó már réges-rég eldőlt ekkorra - az előbb említett duó két-két kosarával 30 pont fölé nőtt a differencia a 35. percben (70-39). A paksiak nem tudtak kozmetikázni a vereségük mértékén, hiába került fel a hazaiaknál az összes fiatal játékos pályára. Végeredményben 86-54-re győzött a Szedeák, így második győzelmét szerezte sorozatban, míg a Paks zsinórban harmadjára kapott ki, és második alkalommal nyújtottak kilátástalan játékot.

A hazaiaknál a kezdőötös minden tagja hasznos teljesítményt produkált ezen a meccsen, Kovács Ádám 10 pontja és 6 pattanója is kiemelendő, de megint Juhos Levente hozta a legjobb egyéni statisztikákat - 15 pontja és 16 pattanója mellett 4-4 gólpasszt és blokkot is jegyzett, 34 VAL-jával újfent esélyes a forduló válogatottjába kerülésre. A túloldalon egyrészt a 3/27-es triplamutató volt pocsék az ASE részéről, másrészt Eilingsfeld Jánoson (7 pont, 15 pattanó) kívül senki nem nyújtott maradandót, Jabarie Hinds is a végjátékban szépítette meg egyéni statisztikáit. Emellett talán a legnagyobb gond az volt, hogy újfent pillanatok alatt szétestek, csapatként nagyon komoly gondjaik vannak a Szolnok elleni mérkőzés óta.

Foto, Slide - SzegedMa.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus