Tömegjelenet miatt félbeszakadt az ASE meccse

A második félidőben a csehek levonultak a pályáról a Morgen Ferdinánd Emléktorna döntőjében - a Jászberény legyőzte a Pécset a 3. helyért

Morgen Ferdinánd Emléktorna, döntő

Atomerőmű SE - BK Opava 52-46 (14-22, 32-16, 6-8)

ASE: Dunn 2, Medve 4, Barnies 2, Szabó 7, Rakocevic 10.
Csere: Eilingsfeld , Will 13/9.Vezetőedző: Schmidt Béla 

Opava: Sirina 4, Zbránek 2, Jurecka 20/15, Gniadek 3/3, Cvek 6/6.
Csere: Dragoun 1, Blazek 7, Kvapil 3/3, Matejka -. Vezetőedző: Petr Czudek

A kosarlabda.ase.hu tudósítása:

Finoman fogalmazva sem kezdtük jól a meccset a csehek ellen, bő három perc elteltével már 10-0-ra vezettek. Az első kosarunkat Dunn jegyezte, ám az opavai hengert ez sem lassította le, újabb kosarakkal terhelték meg gyűrűnket. Különösen a tegnap nyolc hármasig jutó Jurecka volt elemében, ma hat perc alatt már háromnál járt, és mivel tegnap egyet sem tévesztett, és mai is bement az első három, már tizenegy hibátlan kísérletnél járt sorozatban. Időközben mi is elkezdtünk magunkhoz térni, Szabó Zsolt sorra harcolta ki a faultokat majd büntetett, Will Tomi pedig a sarokból talált be. A negyed végére sikerült lejönnünk nyolcra, és még ha ez nem is számít túl jó (rész)eredménynek egy hazai meccsen, a mínusz tizennégyhez képest határozottan jól festett.

A második negyedet is egy vendég hármas nyitotta, ám ezt követően háromszor is szépen oldottuk meg a támadásunkat, Medve és Will sem hibázott, fel is kapaszkodtunk ötre. A kinti találkozóhoz hasonlóan ez is nagyon kemény volt, csattogtak a faultok, időnként szinte a csontok roppanását is lehetett hallani. Szerencsére ebben a férfias küzdelemben is megálltuk a helyünket, és - köszönhetően többek között a remekül játszó Eilingsfeld János találatainak - egészen két pontra felkapaszkodtunk a negyed hajrájában. Sőt, Eilingsfeld újabb találata már egyenlítést eredményezett, nem csoda, hogy időt kért a cseh edző, de hiába! Eilingfeld Jani ellen ezen a napon nem volt ellenszer, elemi energiával tépte a gyűrűbe a tárasaktól kapott labdákat, és mivel ezt még Will Tomi is megfejelte egy trojkával, mire felhangzott a félidő végét jelző dudaszó, már épp annyival vezettünk, amennyivel égtünk az első negyed után.

A második félidő nem sokáig sajnos nem sokáig tartott, a pályán ugyanis kialakult némi tumultus, amely után a csehek levonultak a pályáról. A mérkőzés így ért véget, a részeredményt tekintve mi nyertük meg a találkozót.

Morgen Ferdinánd Emléktorna, 3. helyért

JP-TOP COP Jászberény - PVSK-Pannonpower 86-77 (25-20, 21-24, 25-20, 15-13)

Jászberény: Caffey 25/3, Horváth 6, Blaskovits 10/3, Dramicsanyin 15/3, Dukics 24/6.
Cserék: Soós 2, Mándoki 2, Szögi 2, Cseh.

Pécs: Walker 8, Popadics 20/12, Bíró 9/3, Budimir 15/3, Horti 3.
Cserék: Csabay 6/6, Demeter 5/3, Harazin 11

A Pécsnél Halász Ákos továbbra sem bevethető, de a Walker-Popadics kettős nem működött rosszul annak ellenére, hogy az irányító azért nem szórta meg magát. A mérkőzés szinte végig szorosan zajlott, a Jászberénynél a beilleszkedő Dukics, valamint a tegnap gyengélkedő Caffey parédézott - bár a harmadik negyedben kicsit meglépett a Forray-legénység, az utolsó percekig meccsben volt a PVSK. Két perccel a vége előtt Dukics és Dramicsanyin is betalált, az ő vezérletükkel pedig 12 pontra nőtt a különbség, innen pedig már nem volt visszaút - így a harmadik hely a Berényé lett, Budimiréknek maradt a negyedik pozíció.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus