Tornát nyert Szlovákiában a NYKK

A Marso NYKK együttese Szlovákiában vett részt felkészülési tornán péntektől vasárnapig. Az első napi győzelmük után a házigazda BK Iskra Svitet is legyőzték Sitku Ernő fiai, az utolsó napon pedig már úgy léphettek pályára, hogy biztosan megnyerték a négycsapatos tornát - kikaptak ugyan cseh ellenfelükkel szemben, ám pozitív élményekkel gazdagodhattak összességében.

2014.09.13., Felkészülési torna, Szlovákia, 2. játéknap
Marso-NYKK – BK Iskra Svit (szlovák) 85–74
(15–14, 14–13, 24–25, 28–18)

Marso-NYKK: Savic 19, Carey 13, Vukolics 18, Nagy K. 7, Hujdurovic 19.
Csere: Lajsz 5, Helmeczi, Garamvölgyi.

2014.09.14, Felkészülési torna, Szlovákia, 3. játéknap
BK Lions Jindrichuv Hradec (cseh) – Marso-NYKK 87–80
(18–21, 19–17, 30–24, 20–18)

Marso-NYKK: Savic 9, Carey 11, Vukolics 8, Nagy K. 18, Hujdurovic 15.
Csere: Lajsz 8, Garamvölgyi 2, Kósa T. 6, Molnár M., Czura, Helmeczi 3, Skorcov.

A kelet.hu beszámolója a hétvégéről:

"Két győzelemmel és egy vereséggel tornagyőztesként zárt a szlovákiai Sviten a Marso-NYKK. Az élvonalbeli férfibajnokság október 11-ei rajtjára készülő csapat a háromnapos megmozduláson legyőzte a szlovák Iglót (Spisska Nová Ves) és északi szomszédaink bajnokságának legutóbbi bronzérmesét, a hét légióssal felálló házigazda Svitet, majd a zárónapon már az első helyezés biztos tudatában fellépve kikapott a cseh Jindrichuv Hradec ellen.

Sitku Ernő vezetőedző elégedett volt a látottakkal, főleg azzal, hogy a védekezés sokat javult. A csapat épülését bizonyítja, hogy mindhárom mérkőzésen ugyanaz a kezdő ötös lépett pályára, bár meglehet, még nem tekinthető véglegesnek az NYKK kerete. Az amerikai Tristan Carey ugyanis nem győzte meg teljesen a szakvezetőt, aki azt szeretné, hogy hosszabbítsák meg a hátvéd próbaidős szerződését.

Új próbajátékos is feltűnt a színen, a korábban Debrecenben játszó Garamvölgyi Ákos személyében. A bedobó már edzett a nyíregyháziakkal, akkor meggyőzte arról Sitku Ernőt, hogy helye lehet a csapatban, és miután nem realizálódott az amerikai lehetősége, újfent bekapcsolódott az NYKK edzésmunkájába."

Forrás - kelet.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus