Tóth Norbert célba vitte a Körmendet

Tóth Norbert negyedik negyedbeli remeklésének köszönhetően a Körmend legyőzte a Szegedet.

Egis Körmend (10-13) - Naturtex-SZTE-Szedeák (11-12)  97-82  (17-16, 27-21, 25-27, 28-18)
Körmend, Szentély Aréna 1500 néző  Vezette: Kapitány G., Farkas G., Kovács N. (Nagy)

Körmend: Walker -, Ferencz 13/9, Seals 18/9, Török 4, Richards 20/9.
Csere: Tóth 19/6, Popadics 9, Latinovics 12/6, Farkas 2.  Vezetőedző: Déri Csaba.

Szeged: Jereminov 14, Molnár A. 11/3, Kiss 12/12, Csirics 22/3, Balaban 11.
Csere: Kuntics 10/3, Molnár B. 2, Stefanovics -, Révész -.  vezetőedző: Nikola Lazics.

Kipontozódott: Balaban a 40. percben. 

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában már mindkét gárda előre tekintett, hiszen a középházban is egymás ellenfelei lesznek, ezért is volt kiemelten fontos mindkét oldalon ez a mérkőzés, ami Török gyors kosarával majd rengeteg hibával indult. Sorra ítélték a lépéshibákat a játékvezetők. Valamivel többet a vendégek ellen, akik eleinte pontot sem tudtak dobni, aztán ébredtek és a negyed közepén hárommal vezettek. Richards hármasa után újra hazai előnyt mutatott a tábla, de ehhez alaposan hozzájárult Ferencz, aki két triplával és egy duplával segítette csapatát. A 13. percben Csirics és Kuntics vezérletével 20-24-re vezettek a szegediek, a Körmend összekapta magát, és szorosabbra vette a védekezést. Ebben Popadics és a több labdát elhalászó Latinovics vitte a prímet. 15-1-es rohanásával megnyugtató előnyt szerzett a Körmend, amelyben Seals és Latinovics is két triplát jegyzett ekkor. Csirics 3+1-es akciójával zárkózott a Szeged, a hazaiak hét pontot tartottak meg előnyükből a nagyszünetre. Nagyobb iramra kapcsolt a Körmend a második félidő elején, gyorsan 12-re hízott a különbség. Ekkor azonban a kelleténél gyorsabban és pontatlanul fejezték be a támadásokat a piros mezesek, amiből szegedi felzárkózás következett. Hatpontos előnynél Déri Csaba kért időt, de a Szeged továbbra sem engedte elhúzni a Körmendet. A negyed vége előtt Jereminov labdalopása után már csak kettő volt közte, Tóth triplája nagyon jól jött a hazaiaknak az utolsó másodpercben. Aztán három perc alatt eltűnt a különbség, Kuntics és Csirics volt elemében, Kiss pedig a negyedik tripláját dobta, 73-73 állt a táblán. Tóth rázta meg magát, ketteseket, büntetőt és triplát is dobott. Zsinórban szerzett 10 pontjára időkéréssel kellett, hogy reagáljon Lazics mester. Tóth még egy kettest berámolt, majd Richards centerezett kétszer is klasszikus mozdulattal, két perccel a vége előtt tíz fölé nőtt a hazai előny, eldőlt a meccs. A századik pont megszerzése már nem sikerült, de megérdemelt győzelmet aratott a Körmend. 

Déri Csaba, az Egis Körmend vezetőedzője: – Nagyon nehéz a Szeged ellen játszani, nagyon szervezett játékuk van. Hiába gyakoroltuk be a taktikai variációkat, a vendégek mindig megtalálták az üres dobókat. Mi viszont nem voltunk olyan élesek, mint lenni szoktunk a hazai meccseken, de én is úgy érzem, ahogy kollégánk mondta, hogy így is megérdemelt a sikerünk.

Nikola Lazics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: – Megérdemelten győzött a Körmend, bár a végső különbség talán nem volt reális. Ahhoz, hogy Körmenden nyerni lehessen, egész mérkőzésen koncentrálni kell. Ez most nekünk nem sikerült. Voltak jó időszakaink, máskor viszont jöttek az eladott labdák. Csak az első félidőben 15, ami nagyon sok. De dolgozunk és megyünk tovább.

Jene Sándor galériája a képre kattintva elérhető.

 

Slide és Fotó - Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus