Tovább kapaszkodik a JKSE: a Kaposvár is kikapott Jászberényben

Már a második negyedben a húsz pontot súrolta a különbség - parádéztak a Jászberény légiósai - nincs kint a gödörből a KKK.

Magyar férfi NBI/A, alapszaksaz, 15. forduló 
JP Auto - JKSE - Kaposvári KK 89-76 (30-20, 19-20, 20-15- 20-21)

Jászberény: Nelson 17/12, Rakics 14/6, Wallace 13/9, Lucsics 14, Sejfic 18. 
cserék: Cseh 8, Kerpel-Fronius 5/3, Bazsó -, Molnár -.

Kaposvár: Dunn 16/3, Baki 6/3, Ivosev 24/6, Hendlein 13/6, Spica 4.
cserék: Gibbs 13/3, Tóth P. -

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Nagy tempót és kiváló támadójátékot hozott a mérkőzés eleje, a vendégeknél Chris Dunn pillanatok alatt beszórt hét pontot, míg a túloldalon megoszlottak a terhek, a kezdőötös minden tagja hozzászólt - öt perc után 15-13 állt az eredményjelzőn úgy, hogy mindkét gárda 60% felett tüzelt. Ezt a Kaposvár nem bírta sokáig, az első negyed hajrájában a parádézó Sejfic-Wallace páros vezetésével egy 7-0-t repesztett a JKSE és meglépett tíz ponttal, a játékrész végére elérte a harminc egységet, 7/8-at dobott a triplavonalon belülről és egyértelműen ellenfele fölé tudott nőni. Ez folytatódott a második negyedben is, de 41-22-nél ismét időt kért Fekete Ádám és bár ez még nem hatott, a nagyszünet előtt azért felébredtek a somogyiak: Ivosev, Baki és a debütáló Sterling Gibbs labdaszerzéseivel visszakapaszkodtak a vert helyzetből és bejöttek tíz pont alá. A palánk alatti területet azonban egyértelműen uralta a Jászberény, a Sejfic-Lucic kettős a félidőben már húsz pontnál és tíz lepattanónál járt, míg a túloldalon a Hendlein-Spica páros egyetlen lecsorgót sem (!) kaparintott meg - ennek köszönhetően ebben a kategóriában 18-9-re, a dobott pontokat tekintve pedig 49-40-re vezettek a hazaiak húsz perc játékot követően.

A fordulás után aztán eltűnt a KKK lendülete, a Berény ismét egyértelműsítette fölényét, jöttek a labdaszerzések, a lepattanók, a vendégek pedig négy percig izzadtak az első pontjukért - folyamatosan tíz egység felett mozgott a különbség, nem forgott veszélyben a hazaiak előnye. Ahogy a benti emberek mellé ismét megérkeztek a triplák is a JKSE részéről, úgy el is dőlt az összecsapás, a harmadik negyed hajrájában ismét 18 pont volt már közte, nem tudott már visszakapaszkodni a Kaposvár. A hazaiaknál mind az öt légiós legalább 13 pontot szórt, a két magasember, Sejfic és Lucsics húsz lepattanóval, a két amerikai, Nelson és Wallace pedig 7/14 triplával, valamint 11 gólpasszal spékelte ezt meg - a lepattanózást összességében 37-21-re nyerték meg és 59%-kal tüzeltek mezőnyből. A KKK a teljes második félidőt Spica nélkül játszotta le és bár Ivosev megtette a magáét, Fekete Ádám legénysége a legutóbbi, Alba elleni sikerel nem tudta le teljesen a hullámvölgyet - 6-9-cel folytathatja a társaság, míg a Jászberény behúzta a nagyon fontos negyedik sikerét is.

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus