Továbbra sem tud nyerni Nyíregyházán a Kaposvár

2004 óta sikertelen itt a somogyi alakulat, ezúttal egy jó negyedre futotta, a félidőre már fordított a Nyíregyháza, a harmadik negyedben aztán már tíz pont fölé nőtt a különbség. Ugyan innen még visszakapaszkodott a Kaposvár, de a záró etapban átszakadt a triplagát, és végül sima győzelmet arattak Hallék.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 21. forduló

Marso Nyíregyházi KK – Kaposvári KK 80-67 (19-25, 23-15, 16-14, 22-13)

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőközpont

Vezette: Földházi T., Pozsonyi L., Makovsky Sz., (Fekete)

Nyíregyháza: Walker 21/6, Doyne 15/3, Mohácsi 4, Hall 15, Poscsics 11/3

Cserék: Polyák 10/6, Cseh 4/3, Molnár -, Kósa -

Kaposvár: Hinnant 18/3, Fodor 11, Puljko 13/9, Hendlein 11, Davis 12

Cserék: Drahos -, Horváth -, Jancsikin 2, Kovács -

Kipontozódott: Puljko

A vendégeknek bírt nagyobb téttel a találkozó, és ennek megfelelően is kezdtek, az előző este Somogy megye 2. legjobb sportolójának választott Hendlein négy perc alatt négy pontot és négy lepattanót is begyűjtött, míg a hazaiak részéről Walker szerzett pontokat. Ezt követően aztán Puljko megalapozta a hangulatot egy triplával, amire azonnal dobott egy másodikat is, így 14-6-os kaposvári vezetésnél időt kellett kérnie a Nyíregyházának. A folytatásban Fodor két egymást követő támadásban is eladta a labdát, amit Walker és a hét közben sérüléssel bajlódó Polyák is büntetett, majd Hendlein kihagyott büntetői után egy pontra zárkózott a Nyíregy. A hazai rohanásnak Puljko harmadik triplája vetett véget, az utolsó két percben pedig a két napja érkezett Bennet Davist is megtalálták a somogyiak, előbb egy közelit, majd két középtávolit is értékesített, így 25-19-re a vendégek vezettek az első negyedet követően.  

A második játékrészt mindkét csapat sok hibával kezdte, a Kaposvárnál egyszerre volt fent Drahos, Horváth és Jancsikin is, míg a vendégeknél hasznosnak bizonyult a padról beszállva Cseh, aki hét perc alatt négy lepattanót és két blokkot is jegyzett. A vendégek hibáit kihasználta a Nyíregyháza, Doyne kosaraival egy pontra zárkóztak ismét. Fekete Ádám visszaküldte a Hendlein-Fodor-Puljko triót, ám utóbb szinte azonnal beütötte harmadik személyi  hibáját, de mivel Hinnant abszolút nem találta a dobását, fent kellett maradnia. A negyed hajrájában azonban jobban teljesített az NYKK, a szünetig már 11 pontig és 8 lepattanóig jutót Hall vezérletével megfordították a találkozót, sőt már öttel is vezettek, amikor Hinnant egy 2+1-es akcióval elállította a vérzést, így 42-40-re a hazaiak vezettek a nagyszünetben.

A pihenő után ellentmondást nem tűrően jött ki a Nyíregyháza, Hall, Doyne és Walker vezérletével egy 9-0-s futást produkáltak, amivel rögtön tíz fölé nőtt a különbség. Davis egy zsákolással és egy blokkal igyekezte túllendíteni csapatát a letargián, de ez nem igazán sikerült, és csak a hazaiak 50% alatti büntetőzésén és 1/10-es triplamutatóján múlt, hogy nem dőlt el végleg a találkozó. A színvonal nem verdeste az egeket, sok eladott labda és rontott dobás jellemezte a játékot, ezekből pedig egy kicsit jobban jött ki a KKK a negyed végére, így 58-54-re tudtak visszakapaszkodni az utolsó negyed kezdetéig. A vendégeknél Hinnant 4/13-as mezőnymutatója és négy eladott labdája jelentkezett nagy negatívumként, de Hendlein sem hozta az eddig megszokott szintet, sokat hibázott, nem tudta húzni csapatát.

A záró etapban folytatódott a kapkodó és pontatlan játék, mindkét együttes nagyüzemi szinten adta el a labdákat, képtelenek voltak betalálni a triplavonalon túlról, végül Hendlein kosarával 60-60-nál egalizálódott az állás. A Nyíregyháza azonban azonnal megrázta magát, előbb a hasznosan játszó Cseh, majd Walker is betalált kintről (addig 1/13-mal céloztak a vonalon túlról), közben pedig Puljko kipontozódott. Sőt, Cseh betakarta Hendleint, a támadást pedig Polyák is triplával fejezte be, így egy pillanat alatt ugrott meg kilenc ponttal a hazai együttes. Davis egy 2+1-es játékkal próbálta közelebb hozni csapatát, de Polyák újfent kintről büntetett, a különbség pedig három perccel a vége előtt elérte a tíz pontot. Walker a hajrában a húsz pontot is átlépte, de a 15 ponttal, 4 labdaszerzéssel és 7 kiharcolt faulttal jelentkező Doyne, illetve a 15 pontja mellé 12 lepattanót leszedő Hall is remekelt. A Kaposvárnál a kezdők Puljkót leszámítva legalább 36 percet játszottak, a végére pedig nem bírták ezt erővel. 

 

Fotó: nykk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus