Továbbra sincs meg a Nyíregyháza első hazai győzelme

Tovább tart a Nyíregyháza vesszőfutása, újabb hazai vereséggel kezdte a 2014-es évet Sitku Ernő csapata. A Pécs borzasztó idegenbeli fellépéseit törte meg ezzel a győzelemmel, ahol a Nelson-Csabay-Budimir trió rendkívül hasznosan segítette csapatát. Hiába dominált a nyírségi gárda a palánk alatt, a baranyaiak sokkal jobban tüzeltek a hárompontos vonalon túlról valamint egységként is sokkal jobban funkcionált Csirke Ferenc együttese. 

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 15. forduló

Marso-Nyíregyházi KK - Pécsi VSK-PANNONPOWER: 58-78  (18-27, 15-13, 10-19, 15-19)

Marso-Nyíregyháza KK: Doyne 14, Cseh -, Poscsics 19, Molnár 5/3, Edwards 8.
Csere: Polyák 9/3, Hall 3/3, Jakab -, Varga -, Mohácsi -, Czura -, Kósa -. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Pécsi VSK-Pannonpower: Nelson 12, Kovács 13/6, Sarlija 11, Csabay 15/12, Budimir 17/3.
Csere: Bíró 6/3, Bödör 2, Nagy 2, Pascu -, Tóth -, Somogyfoki -, Halász -. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Játékvezetők: Cziffra Cs., Hegedűs T., Tőzsér D., (Valovics dr.)
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet

Első negyed:
Jara Rubin Doyne pontjaival kezdődött a mérkőzés, de egyből jött is a válasz Kovács Pétertől (2-3). Öt percnyi játék eltelte után egyik gárda sem tudta leszakítani magáról a másikat, felváltva estek a kosarak, a Nyíregyháza szorosan tapadt Csirke Ferenc együttesére (10-12). A Pécs kiválóan tüzelt periméterről, míg a hazaiak festékbeli támadásaikkal tartották a lépést (15-19). A vendégek Nelson és Bíró közreműködésével megnyomták az utolsó másfél percet, így 9 pontos fórra tettek szert a negyed végére (18-27).

Második negyed:
Sarlija kétpontosával már kétszámjegyű előnyt mutatott az eredményjelző tábla (20-31), gondban volt a Nyíregyháza. Poscsics vette vállára csapatát, de Kovács újabb triplával lombozta le a nyírségiek zárkózási kísérletét (24-34). Néhány perces gólcsend után Nelson közeli dobása hullott a gyűrűbe, továbbra is megmaradt a tíz pontos előny (26-36). Újabb vendég kosár után nem várt tovább Sitku Ernő, maga köré hívta tanítványait. Doyne egységei zárták a félidőt, a vendéglátók hét pontra megközelítették ellenfelüket (33-40).

Harmadik negyed:
Sok hibával kezdődött a második félidő, négy percnyi játék után csupán három támadásból született pont (35-45). Budimir és Nelson magasabb tempóba kapcsoltak, amire Poscsicséknak nem volt válaszuk (35-49). Tovább mélyült a szakadék a két csapat között, Mohácsiék összeomlottak, amelyet kegyetlenül kihasznált a Pécs, érett az újabb nyíregyházi kiütés (43-59).

Negyedik negyed:
Csabay újabb triplája (4/5) majd Kovács közelije a mérkőzés addigi legnagyobb különbségét mutatta, a Pécs már ekkor eldöntötte az érdemi kérdéseket (45-65). Polyák utolsó kísérletet tett a zárkózásra, egymás utáni pontjai felrázták a hazaiakat, amelyet Csirke Ferenc sem nézhetett tétlenül, időkéréssel próbálta megtörni a lendületüket (51-65). A vezetőedző intelmei hatottak, a vendégek könnyedén nyerték meg a találkozót az utolsó erejükkel is elfogyó nyíregyházaik ellen.

Bár a lepattanókért folytatott csatát megnyerte a hazai gárda, a két-és hárompontosokat is sokkal jobb százalékkal értékesítette a Pécs valamint szembetűnő a kiosztott gólpasszok közötti arány is (8-20). Csabay és Budimir mellett az amerikai irányító, Nelson egy masszív dupla-duplával (12 pont, 10 assziszt) pecsételte meg az otthonában továbbra is nyeretlen ligautolsó dolgát.

Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus