Triplaeső és sima hazai győzelem Körmenden

Pazar dobóformát hozott a Körmend a mai rangadóra és nagy különbséggel győzte le a Kecskemét gárdáját.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 14. forduló (halasztott mérkőzés), 2015. január 28.

Egis Körmend (7-11) - KTE-Duna Aszfalt (13-4) 94-72 (18-16, 31-17, 27-15, 18-24)
Körmend, Szentély Aréna 1600 néző Vezette: Papp P., Kapitány G., Farkas G. (Páli dr.)

Körmend: Walker 15/12, Burgess 17/9, Ferencz 7/6, Török 6, Richards 24/3.
Csere: Tóth 9/6, Popadics 12/3, Farkas 2, Sonyák -, Doktor 2, Molnár L. -.  Vezetőedző: Déri Csaba.

Kecskemét: Kinney 6/6, Pongó Ma. 6, Kovács 4, Ivosev 8,  Barovics 12.
Csere: Rakics 12/6, Djeraszimovics 8, Hegedűs 6/6, Karahodzsics 8, Pongó Má. -. Vezetőedző: Forray Gábor.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Három ponttal vezetett a szakmai igazgatója nélkül érkező vendégcsapat az első negyed közepén, de Richards ezúttal is ponterősen játszott, és az ötödik kísérletből megszületett az első tripla is, kettővel vezetett a Körmend a kisszünetben. Aztán Richards első faultja után egy technikait is kapott, mert kommentálta az ítéletet. Röviddel ezt követően Déri Csabának is ítéltek egyet, mint kiderült azért, mert „ejnye-bejnyét” mutatott a szerinte szigorú játékvezetőknek. Ezt követően néggyel vezetett a Kecskemét, de Popadics majd Walker hármasával fordított a védekezését összekapó Körmend. A közönség Hegedűs harmadik hibájánál hördült fel, mert Farkast elég keményen állította meg az egykori körmendi játékos, sportszerűtlen hiba lett a vége. Walker újra betalált a vonalon kívülről és már kilenccel mentek a piros-feketék. Amikor Burgess is triplát dobott, 12 lett közte. Walker nagyon belőtte magát, még két hármast tett a közösbe, így 16 pontos előnnyel mehettek szünetre a hazaiak.

Megmaradt a dobókedv a második félidőre is, Ferencz önzetlen passzát Burgess váltotta triplára, majd Richards, Ferencz és újra Burgess volt a sorminta távolról. 26 pontos különbségnél kértek időt a vendégek, de Richards hatalmas zsákolása után már a harmincpontos differenciát éltették a hazai drukkerek. 50% fölött dobták ekkor a hármasokat az örömjátékot bemutató körmendiek. Aztán az utolsó tíz perc elején nem csak a dobások maradtak ki, de a védekezés is szellősebbé vált, húsz pont közelébe zárkóztak a vendégek, Déri Csaba időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat. Végül így is húsz pont fölött sikerült tartani a különbséget, újra mindenki játéklehetőséget kapott, megint volt ok az örömre a körmendi csarnokban.

Déri Csaba, az Egis Körmend vezetőedzője: – Én a szombathelyi vereség után is megdicsértem a csapatomat, mert a játék minden elemében partiban voltunk az ország egyik legjobb csapatával, csak a távoli dobószázalékunk volt borzasztóan rossz. Ma – egy komoly fejmosás után – ez is remekül sikerült, közel 50 százalékos teljesítménnyel zártunk távolról. A faultproblémák miatt kellett védekezést változtatnunk, amit a Kecskemét nem tudott feltörni. Végtelenül boldog vagyok, alakul újra az oroszlánbarlang Körmenden!

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője:: – Gratulálok, jól játszott ma a Körmend. Az első negyedben nem volt problémánk, de a másodikban buta hibákból olyan üres területeket hagytunk, amit könyörtelenül kihasznált a kitűnő dobóformát mutató hazaiak. A második és harmadik negyedben 16-ból 11 vagy 12 triplát bevertek, és ezzel tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés sorsa. Nálunk a mezőnysor szinte minden tagja hőemelkedéssel, betegen érkezett, ennek is betudható, hogy a hazaiak agresszív védekezése felőrölte az erőnket.

Jene Sándor galériája a képre kattintva elérhető!

Slide és Fotó - Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus