Triplaparádéban győzött a Kaposvár Pécsett

Az első negyedet követően Puljko, Chism és Hendlein vezérletével beindultak a somogyiak és fokozatosan felőrölték az igazi vezér nélkül játszó hazaiakat, akiknek csak fellángolásaik voltak ezen a találkozón. 

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, alapszakasz, 17. forduló

PVSK-Pannonpower – Kaposvári KK   69-88  ( 22-21, 40-47, 54-65, 69-88 )

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

PVSK-Pannonpower: Nelson 11/6, Kovács -, Csabay 14/12, Budimir 14/3, Sarlija 7

Cserék: Halász 7/3, Bödör, Bíró 7/3, Nagy 9/6

Kaposvári KK: Drahos 2, Fodor 10/3, Puljko 25/15, Hendlein 19/3, Chism 18/6

Cserék: Benke 6/6, Kovács -, Horváth 2, Jancsikin 3/3, Filipovics 3/3, Papp -

A sérülés miatt hiányzó Hinnant helyett a frissen visszaigazolt Drahos Gábor kezdett irányítóként Fekete Ádám együttesében. A meccset Nelson és Csabay tripláival indította a Pécs, de Chism egy-egy kettessel válaszolni tudott ezekre. A PVSK betörései rendre faulttal zárultak, pillanatok alatt három csapathibát ütött be a Kaposvár, ám ezekből nem tudott igazán előnyt kovácsolni a hazai gárda. A mérleg hamar fordult, szűk három perc alatt öt faultot vétett a Pécs, de ezek inkább mezőnyben elkövetett apróságok voltak, mintsem dobás közbeni szabálytalanságok, így az állás egál körül maradt. A negyed vége előtt három perccel Csabay második triplájával kicsit elhúzott a Panthers, de aztán beindult az Alba ellen nagyot játszó Hrvoje Puljko, zsinórban négy sikeres büntetővel, majd egy triplával 19-19-re hozta fel a Kaposvárt. Erre azonnal válaszolt Nagy Krisztián szintén távolról, a játékrész utolsó pontjait pedig Chism érte el büntetőkből, így egy fordulatos első negyedet követően 22-21-re a hazaiak vezettek.

A rövid szünet után picit az öltözőben maradtak a vendégek, különösen Fodor Márton, aki egy perc alatt két labdát is eladott, ebből pedig gyors négy pontot szerzett a Pécs, majd ugyan Chism szépített egy triplával, Nelson is betalált ugyancsak a vonalon túlról. A KKK támadójátéka kimerült a párharcokban, eddig a pontig összesen négy gólpasszt adtak egymásnak (ebből hármat Drahos), míg a PVSK már nyolcnál tartott. Puljko egy újabb triplával közelebb hozta a vendégeket, majd Hendlein egy 2+1-es akcióval ki is egyenlített, a rohanásnak Marino büntetője vetett véget. Ezzel egyébként hadilábon állt a Pécs, 50% alatt céloztak a vonalról, a vendégek viszont közel hibátlanul. Egy hazai időkérés után Puljko két egymást követő támadást is sikeres triplával fejezett be, ám előbb Anthony közelről, majd Csabay távolról tudott válaszolni. A hajrában Fodor kosaraival hét ponttal ellépett a Kaposvár, viszont Bíró egy szép triplával tett azért, hogy a különbség kezelhető maradjon. A félidő legvégén aztán az addig két büntetőt és egy kettest is elrontó Benke Szilárd pörkölt be egy hármast, így a kaposváriak mehettek 47-40-es előnnyel szünetre.

A fordulás után Puljko és Chism kosaraival kétszámjegyűvé vált a különbség, az első félidőben Nelson és Csabay révén bevágódó triplák helyett beljebb kellett mennie a Pécsnek. Ezt meg is tette a Csirke-legénység, Sarlija, Budimir és Csabay is betalált közelről, de a továbbra is megállíthatatlan Puljko pontjainak köszönhetően a különbség tíz egység körül stabilizálódott. A vendégek bedobójával pécsi oldalról Csabay próbálta tartani a lépést, két perccel a negyed vége előtt elsüllyesztette negyedik hárompontosát is, de rajta kívül igazából senki nem tudott tartósan jól játszani a Pécsnél. Voltak jó időszakai Nelsonnak és az utolsó percekre belendült Budimir is, de ez kevésnek bizonyult a szárnyaló Puljko és a hasznosan játszó Chism-Hendlein páros ellen, így 65-54-re a KKK vezetett az utolsó negyed kezdetén.

A záró etapot is a vendégek indították jobban, Hendlein és Chism révén 15 pontosra hízott az előnyük, ám a feltámadó Budimir és Nagy is betalált egy-egy hármassal, majd ugyancsak kintről volt eredményes Halász Ákos, ezzel 70-63-ra zárkóztak a hazaiak. Puljko zsinórban három rossz dobás után leült, és a helyére beálló Benke be is talált a vonalon túlról. A mindig jókor érkező Chism szintén triplából volt eredményes, majd Fodor is feltett egy ziccert, így a nagy pécsi rohanást egy nagy kaposvári követte, a különbség pedig visszaállt 15 pontra. A találkozót az ezúttal támadóoldalon visszafogottabb, de így is dupla-duplázó Hendlein zsákolása zárta le, aki az utolsó percekben azért megkapta a dobásait, de a „jutalompercet” kapó Filipovics Márkó is bevágott egy triplát, teljessé téve a kaposvári örömöt. A vége sima kiütés, két vereség után észhez tért a KKK, a Pécs viszont két jó meccs után egy csúfos hazai vereségbe szaladt bele. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus