Tükörsima Kaposvár-győzelem a MAFC ellen

Bár az első félidő még szoros volt, a nagyszünet után ritmust váltott a KKK és közönségszórakoztató, látványos, de eredményes játékkal végül kis híján harminc ponttal múlta felül a fővárosiakat. 

IV. Orosz László Emléktorna, 2. elődöntő

Kaposvári KK – MAFC 94-69 (24-16, 22-21, 30-18, 18-14)

Kaposvár: Gibson 13/6, Fodor 7, Raivio 12, Hendlein 18, Grebenár 7
cserék: Horváth M. 10, Jancsikin 17, Benke 6, Kovács 2, Papp 2, Kocsis -, Tóth -

MAFC: Watson 8/6, Misek 3, Lakosa 10/3, Fekete 9/9, Toutziarakis 17/3
csere: Fodor K. 5/3, Szabó 4, Tursics 3/3, Timkó 6, Mohay 4, Lakits -

Nagyon pattogósan kezdtek a hazaiak, Hendlein Roland tarthatatlannak bizonyult az első percekben, villámgyorsan beszórt hat pontot és leszedett két támadópattanót is. Lakosa kosarával egalizáltak a fővárosiak, de egy 6-0-s futással meglógott a KKK. Szépen védekezett Fekete Ádám együttese, labdaszerzésekből is meg tudott indulni, erre triplákkal próbált válaszolni a MAFC. A negyed második felében aztán beállt Jancsikin és őt csak szabálytalanul tudták megállítani a vendégek, hat büntetőt is dobhatott, ráadásul Horváth Márton is harcosnak bizonyult, így végül 24-16-ra hozta az első negyedet a Kaposvár.

A második játékrészt 5-0-val nyitotta a MAFC, Watson vágott be egy nagy hármast. Toutziarakis 2+1-es játéka után már csak három pont volt a kaposvári előny, de Fodor is hasonlóval válaszolt. Watson azonban nagyon elkapta a fonalat, bevert még egy távoli triplát, majd ugyan elrontotta a harmadikat, de két büntetőt küldött helyette a gyűrűbe. A KKK-nak nagy szüksége volt Horváth Mártonra, aki két nehéz kosarat is szerzett ebben a periódusban, így két ponttal ugyan, de őrizni tudták az előnyüket. Itt már a hazaiak is pontatlanul játszottak, Watson és Toutziarakis kosaraival pedig tartani tudták a lépést a fővárosiak – aztán az utolsó percben Gibson előbb egy nagyon távoli hármast értékesített, majd egy ziccerrel zárta le a félidőt – neki köszönhetően félidőben kilenccel, 46-37-re mentek a fehérmezesek.

A harmadik negyedet azonnal egy 7-0-s rohanással nyitották a hazaiak, Raivio és Grebenár volt a főszereplő. Erre  Lakosa és Watson hármasaival még válaszolni tudott a MAFC, de innentől megindult a kaposvári henger és teljesen átvették az uralmat a festékben. Ennek ékes bizonyítéka volt, hogy Jancsikin Braniszlav nyolc pontot szerzett vagy a palánk alól, vagy büntetőből és Benke Szilárd is beköszönt kétszer – a különbség tizenöt körül mozgott. Jancsikin pontjai után aztán elérte a húszat is, nem volt egy súlycsoportban a két gárda. Fodor, Gibson és Raivio is szervezte a játékot, Jancsikin, Hendlein és Grebenár pedig befejezték azokat – eközben néhány triplát leszámítva szenvedett a MAFC, a magas és erős hazaiak jól védekeztek.

A záró etapra már majdnem harminc volt közte, itt Papp Péter és a fiatalok is szerepet kaptak Fekete Ádám együttesében. Szebbnél szebb támadásoknak tapsolhatott a hazai publikum, könnyed kosarakat szereztek Hendleinék, igazi gálameccs alakult ki. Bő három perccel a vége előtt már a még ismeretlen Kocsis Zalán és Tóth Máté is pályára került, közben büntetőket hibáztak a fővárosiak. Végül a fiatalokkal nem lett meg a harminc és nem lett meg a száz pont sem, ennek ellenére nagyon sima győzelmet aratott a Kaposvár. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus