Tükörsima szegedi győzelem

Az első percektől kezdve simán vezetett a Szedeák a Timberlake-et nélkülöző, de Zagoracot már bevető Falco ellen, a harmadik negyedben aztán a remeklő Csorvási Milánnak, valamint Horváth Ákos tripláinak köszönhetően el is döntötték a találkozó sorsát.

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, Alsóházi középszakasz 7. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Trend Optika KC Szombathely 94-69 (20-12, 24-23, 25-12, 25-22)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 500 néző, v.: Földházi T., Hegedűs T., Radnóti M., (Bodrogváry)

Szedeák: Jereminov 12/6, Levy 11, Horváth Á. 15/9, Williams 17/3, Csorvási M. 20 Vezetőedző: Nikola Lazics

Cserék: Csorvási L. 6, Molnár A. 6, Kiss 3/3, Vida 2, Molnár B. 2, Varga -, Révész -.

Falco: Vlahovics 11, Perl 6, Will 2, Mitchell 6, Szabó 10  Vezetőedző: Andjelko Mandics

Cserék: Váradi 6, Zagorac 11, Simon 9/3, Bognár 8, Harazin -.

Már a mérkőzés elején magabiztos játékkal rukkolt elő a szegedi együttes. Williams kosarára ugyan Mitchell még gyorsan válaszolt, a következő percekben azonban rendre megremegett a döntő pillanatokban a szombathelyiek keze, míg hazai oldalon a Csorvási Milán, Jerrel Williams, Horváth Ákos trió már az ötödik percre 8 pontra növelte a két csapat közti differenciát. (10-2) A negyed során végig agilisan játszó Szabó pontjai révén később ötre zárkózott a Falco, de a meccs első triplája – Horváth jóvoltából – ismét visszalökte a vendégeket a korábbi állásba. (16-8) Szabó Miklós további négy pontot jegyzett a tíz perc lejárta előtt, de Csorvási és Jereminov válaszai okán megmaradt a Szedeák magabiztos előnye. (20-12)

Sőt! A második negyedben csak nőtt a különbség. A 14. percben Horváth Ákos élményszámba menő triplája tizenkettőre, egy minutummal későbbi duplája tizenötre növelte a hazaiak vezetését. (35-20) Ezt követően hosszú ideig csak büntetőket láthatott a megjelent publikum, majd az állóvizet a szegedi közönségkedvenc, a csereként beállt Kiss Zsolt zavarta meg bemutatkozó hárompontosával. (42-27) A szünet előtt ugyan még tudtak zárkózni a szombathelyiek, de csak kilenc egységre, így Andjelko Mandicnak bőven akadhatott mondanivalója az öltözőben tanítványai számára.

A vendégek mesterének szavai azonban láthatóan hatástalannak bizonyultak, csapata képtelen volt tartani az ismét lendületesen kezdő Szedeákot. A 23. percben (!) Jonathan Levy első pontjait igyekezett megszerezni, az amerikai légiós büntetőkből tehette mindezt. Bár az első kihagyta, a második már bement, amivel tizennégy ponttal lépett el a Tisza-parti város alakulata. (51-37) A széthúzó tendencia a folytatásban sem változott, az utolsó felvonást például 69-47-ről várhatta Nikola Lazic legénysége. Ráadásul a negyedik negyed igazi örömjátékot hozott szegedi részről, a játékrész derekán harminc fölötti különbséget is ki tudtak harcolni Csorvási Leventéék. A zárópercekben több fiatal játékos kapott lehetőséget hazai oldalon, beállt Varga Zalán,Révész Ádám, illetve pár pillanat erejéig Molnár Bence is együtt pattogtathatott a pályán bátyjával, Andrással. A találkozó utolsó említésre méltó mozzanata Váradi Benedek pontszerzése, ám ez is csak szépségtapasznak volt elegendő. (94-69)

A Szedeák magabiztos győzelmére ugyanakkor némi árnyékot vet a Pécs körmendi bravúrja, amellyel a nagy rivális tizennégy megnyert meccset számlál, szemben Horváth Ákosék tizenkettőjével.

Nikola Lazics: “Szegedi edzőségem legjobb játékával, megérdemelten nyertünk.”

Andjelko Mandics: “Nehéz ilyen meccs után bármit is mondani. Az a küzdés, amit a korábbi mérkőzéseinken produkáltunk, ezúttal elmaradt. Szombaton Nyíregyházán játszunk nagyon fontos meccset, igyekszünk addig összeszedni magunkat…”

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus