Tükörsimán nyert a Pécs

A Pécs már az első negyedben meglépett, a másodikban pedig szétzilálta a Berény védekezését, akik a folytatásban sem tudtak mit tenni, így továbbra sem tudnak meccset nyerni saját pályájuktól távol.

Magyar férfi bajnokság, NB1. A-csoport, alapszakasz, 19. forduló

Pécsi VSK-PANNONPOWER – Fortress Jászberény 97-79 (26-20, 26-16, 20-20, 27-23 )

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Vezette: Benczur T., Török R., Jakab L. (Faidt)

Pécs: Nelson 13, Budimir 29/9, Kovács 14/3, Csabay 2, Sarlija 19

Cserék: Halász 3/3, Somogyfoki 2, Nagy 11, Bíró 4

Jászberény: Savic 8, Raivio 16/6, Soós 8/3, Horti 7, Dramicsanyin 20/3

Cserék: Dukics 8/6, Mladenovics 8/3, Markovics 4

 

A találkozó Nelson büntetőjével kezdődött, majd Kovács Péter triplája alapozta meg a csarnok hangulatát. A hazaiaknál Sarlija villogott az első negyed első felében, gyorsan szerzett hat pontot, míg a vendégek centere, Dramicsanyin négy perc alatt beütött két faultot, így hamar jönnie kellett Dukicsnak és Mladenovicsnak is. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, potyogtak a pontok mindkét oldalon, a PVSK a remeklő Kovács-Sarlija-Budimir trióra bízta a támadójátékot, a vendégek jobban elosztották a dobásokat, egyedül Horti kapott több lehetőséget, és el is jutott hét pontig. A Pécs a negyed hajrájában egy 6-0-s rohanással meglépett ellenfele elől, így 26-20-ra megnyerték ezt a játékrészt.

Mivel Dukics is begyűjtötte második személyijét, így a második negyedet ismét Dramicsanyin kezdte, rögtön szerzett is egy kosarat, de Budimir egymás után két triplával válaszolt, 32-22-re elhúzott a Pécs. Sőt, dobott egy kettest is, majd Nelson kosarával már 14 ponttal is vezettek a második negyed 4. percében. Dramicsanyin válaszolt, egymás után kétszer is eredményes volt, ráadásul egyszer a triplavonalon túlról, így időlegesen visszahozta csapatát a meccsbe. A különbség azonban így is tíz pont felett stabilizálódott, sőt, Sarlija kosaraival közelebb került a húszhoz. A vendégek védelme romokban hevert, a Pécs 70% felett dobta a kétpontosokat és 50%-kal a triplákat, ezt pedig a Berény segítette is a szünetig eladott tíz labdával. Így az első félidő után fölényes, 52-36-os pécsi vezetéssel mehettek pihenni a játékosok.

A harmadik negyedet is harcosan kezdte Dramicsanyin, de továbbra is magányos harcosként küzdött, így pedig Sarlija büntetőivel négy perc után a húsz pontot is átlépte a Pécs előnye. A hazaiaknál Budimir, Sarlija, Kovács és Nelson is remekül játszott, ezzel szemben a Berény csak Dramicsanyin pontjaiban bízhatott egészen a negyed hajrájáig, amikor Mladenovic összekapta magát, és 15-re csökkentette a hátrányukat. Vérszemet is kaptak a vendégek, egészen 11 pontig zárkóztak, ám Budimir higgadtan bedobálta a büntetőit (közben átlépte a húsz pontot), így mielőtt nagyon megijedt volna a hazai publikum, újra 16-ra hízott az előny és 72-56-os vezetéssel vághattak neki a negyedik negyednek.

A záró játékrész sem hozott változást, a Jászberényben hiába támadt fel Raivio, nem sikerült közelebb kerülniük a rendkívül magabiztosan játszó PVSK-hoz, akiknél végül Budimir egy híján 30 ponttal zárt. A pécs 65%-kal dobott mezőnyből, 32-24-re nyerték a lepattanócsatát, kétség sem fért a győzelmükhöz. Az utolsó negyedből már csak Raivio és Budimir pontjait érdemes feljegyezni, a jobb sorsa érdemes JKSE pedig még mindig nem tudta megnyerni első idegenbeli mérkőzését. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus