Újabb edzőmeccset nyert meg a KTE

Gyenge első félidő után megrázta magát mindkét csapat, a második félidőben már színvonalasabb kosárlabdát láthatott a nagyjából kétszáz fős publikum. Hazai oldalon leginkább centerposztról jöttek a pontok, a vendégeknél Budimir és Pahlmblad volt dicsérhető.

KTE-Duna Aszfalt – Pécsi VSK-Pannonpower 68-51 (7-12; 24-16; 14-15; 23-8)

Kecskemét: Rakics 2, Mészáros 5, Kovács 5, Ivosev 11/3, Karahodzics 12.
Cserék: Djeraszimovics 1, Pongó Ma. 13/9, Pongó Má. 2, Hegedűs 8/3, Barovics 9.

Pécs: White 12, Pahlmblad 14/12, Budimir 13/3, Sztojanovics 5/3, Horti 2.
Cserék: Délity 3/3, Bödör 2, Halász 0, Pongó Marcell 0, Somogyfoki 0, Czukor 0.

Nagyon álmosan kezdtek a felek, igazi edzőmeccs-feelingje volt a találkozónak, egyik csapat sem találta a ritmust támadásban. Hat minutum után 4-2-es hazai vezetést követően megtáltosodott Csirke Ferenc csapata, és meg is nyerték az első etapot 12-7-re. A második tíz perc már jóval élvezhetőbb volt, a KTE-nél Ivosev, míg a Pécsnél Budimir szállította a pontokat. Fej-fej mellett haladtak a felek, egyik csapat sem tudott meglépni a másik elől. Hegedűs Gergely utolsó másodperces triplájával a hazaiaknál volt az előny, félidőben 31-28-ra vezettek a lilák. Érdekes helyzetbe kerültek a Pongó-szülők, hisz a negyed közepén mindhárom fiuk pályán volt, Marcell a PVSK-nál, Martin és Máté pedig a Hírös városiaknál.

A fordulás után már jóval több kosár született, jobban pörögtek a csapatok, igaz, sokszor hibáztak is. A forgatókönyv nagyjából ugyanaz volt, mint a második negyedben, kosárra kosár volt a válasz. Karahodzics közelije zárta a játékrészt, 45-43-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Az utolsó tíz percre megrázta magát az Ivkovics-legénység, bementek a dobások, centerposztról nagyon sok pont érkezett. Az eredmény nem tükrözi a játék képét, nem volt ekkora különbség a két csapat között.

A Kecskemét holnapi, Szegedi elleni találkozója elmarad, helyette hétfőn, Szolnokon lépnek pályára a lilamazesek.

fotó: kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus