Újabb fontos DEAC-siker: a MAFC otthonában nyertek Armwoodék

A szoros első félidő után a harmadik negyed döntött, Goran Martinics remekelt, győzelemmel távozott a fővárosból a DEAC. 

Magyar férfi NBI/A, alsóházi középszakasz, 2. forduló 
MAFC - DEAC 60-76 (19-18, 11-10, 11-25, 19-23)

MAFC: Hot 11/3, Fodor 14/6, McCray 10, Dukics 17/3, Cvetkovics 6/3. 
cserék: Misek -, Lakits 2, Peringer -. 

DEAC: Martinics 20/12, Jones 7, Lilov 9/3, Bognár 11, Armwood 13. 
cserék: Lauderdale 6, Velkey 2, Molnár A. 8/6

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Gyűrű alatt befejezett támadásokkal, középtávolikkal indult a meccs mindkét oldalon, de meglépni egyik fél sem tudott - a 7-2-es DEAC-futásra egy 9-2-vel válaszolt a MAFC és innentől gyakorlatilag a teljes első félidőn át fej-fej mellett, egy labdán belül haladtak a felek. A debreceniek dominálni tudtak a lepattanózás terén, ugyanakkor sokkal több labdát szórtak el és ez a két faktor nagyjából kiegyenlítette egymást, kintről pedig egyaránt botrányosan dobtak a csapatok - ennek fényében nem bírtak egymással, a nagyszünetben két ponttal vezettek a fővárosiak. A 17-26-os lepattanózás és az eladott labdák 4-12-es aránya mellett a két csapat együttesen bemutatott 1/24-es (!) triplamutatóját érdemes kiemelni, húsz perc után csak Fodor Márton talált be egyszer távolról, pedig bőven próbálkozott mindkét gárda. Az említett Fodor egyébként is motorja volt a MAFC-nak, két negyedet követően 11 ponttal, 4 lepattanóval és 4 gólpasszal húzta övéit, a túloldalon Martinics volt a legeredményesebb nyolc ponttal, de többen is masszív teljesítményt nyújtottak. 

A harmadik játékrészben aztán kicsit módosult a helyzet, ezúttal a MAFC adta el sorra a labdákat és teljesen megállt a hazaiak támadójátéka, rengeteg volt a hiba Dukicséknál - ezt kihasználva elkezdett meglépni a DEAC és egyre nagyobb önbizalomra tett szert. Martinics hármasa után meglett a közte tíz a vendégek javára, majd a negyedet a hátvéd újabb triplája zárta le, 25-11-re húzták be a játékrészt Berényi Sándor fiai, így komolyabb előnyből várhatták a záró etapot. Itt Dukics kosaraival és Cvetkovics hármasával még nekirugaszkodott egyszer a hazai alakulat, de az utolsó öt percre elfogyott az erő, fontos kosarakat szerzett, fontos játékokat mutatott be a Debrecen és bár Bognár (illetve a túloldalon McCray is) kipontozódott, már nem ingott meg a gárda. Végül az említett Martinics (20 pont, 4/7 tripla, 9 gólpassz) és Armwood (13 pont, 12 lepattanó, 3 labdaszerzés) vezetésével 16 pontos győzelmet aratott a DEAC, míg Garai Péter együttese csak az utolsó percben érte el a hatvan dobott pontot - ezzel már csak matematikai esélye maradt arra, hogy elkerülje a playoutot. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus