Újabb gálával nyerte hazai tornáját a Kaposvár

Egy szoros első negyedet követően végül sima győzelmet aratott a Kaposvári KK a IV. Orosz László Emléktorna döntőjében a Szeged ellen, Hendlein Rolandék így sikerrel abszolválták a hazai rendezésű felkészülési tornát.

IV. Orosz László Emléktorna, döntő

Kaposvári KK – SZTE-Naturtex-Szedeák 89-75 (24-27, 27-8, 26-23, 12-18)

Kaposvár: Gibson 21/9, Raivio 16/3, Fodor 11/9, Hendlein 16, Grebenár 2
csere: Horváth M. 4, Jancsikin 4, Benke 12, Kovács S. 2, papp 1, Kocsis -, Tóth -

Szeged: Jereminov 24/15, Vágvölgyi 3/3, Csorvási 15/3, Majsztorovics 8/6, Balaban 20
cserék: Kiss -, Demeter 2, Kuntics -, Mike 3/3

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, hggadtan és tervezetten támadtak, bár az első kosarat Balaban, a Szedeák centere szerezte. Szép védekezésekből indított gyorsan a Kaposvár, Fodor hármasát követően pedig már 12-6-ra vezetett. Ekkor ritmust váltott Jereminov és elsősorban az ő pazar játékával egy 10-0-s etapot produkált a Szeged, amivel átvették a vezetést és az irányítást is. Itt azért már észhez tért a Fekete-sereg és Balaban horogdobására Gibson ill. Horváth is válaszolni tudott, így nem tudott meglépni a Naturtex. A gyűrű alatt egyértelműen a KKK uralkodott, ami felettébb meglepő volt, tudván, hogy igazi kezdőcenter nélkül álltak ki, a túloldalon pedig a Balaban-Csorvási duó igyekezett begyötörni a labdát a kosárba. Jereminov extrájára viszont nem tudtak mit lépni a somogyiak, így az első negyedet 27-24-re a Szedeák húzta be.

A második etapot viszont ellentmondást nem tűrően kezdte a KKK, szebbnél szebb támadásaik mellett remek védekezéseket mutattak be és könnyedén megfordították a találkozót – az első szegedi pontra több, mint négy percet kellett várni. Jancsikin Braniszlav óriásit esett egy zsákolás közben és le is kellett mennie a pályáról – Raivio pedig mindkét  büntetőt elrontotta. Ekkor ismét öt pontra zárkózott a Balaban-révén a festékben kicsit magára találó Szeged, de Benke Szilárd gondoskodott róla, hogy ne tudjanak közelebb jönni, előbb zsákolt egyet faulttal együtt, majd kiosztott egy hatalmas sapkát. Gibson büntetőjével ismét átlépte a különbség a tízet, majd dudaszóra bevágódó hármasával már tetemes előnyre tett szert az ezúttal kékben pályára lépő somogyi alakulat, a Szedeák tanácstalannak tűt támadásban. Ennek eladott labdák sora lett a vége, amiket tanárian játszottak ki Fodorék, így 27-8-ra nyerték ezt a negyedet és magabiztos, 51-35-ös vezetéssel mehettek szünetre.

A harmadik negyedre magasabb fokozatban jött ki a Szeged és azonnal egyértelművé tették, hogy felkészülés ide vagy oda, ők meg akarják nyerni ezt a találkozót. Sokkal agresszívebbek voltak elsősorban védekezésben, ezeket viszont Fodor és Raivio is triplákkal tudta büntetni. Ennek köszönhetően a különbség nem csökkent, amikor kicsit közelebb értek Balabanék, azonnal reagálni tudtak a hazaiak. A center egyébként most is remek meccset zárt, gyakorlatilag csak rajta múlt, hogy melyik helyzetét váltja pontra. A somogyiak védekezése viszont ismét kitett magáért, ugyanúgy labdákat tudtak szerezni és ezekből indulni, így a negyed hajrájában már húszpontos fórt építettek ki. A záró etapban végül semmi érdemleges nem történt, mindkét fél a fiataljait játszatta, így végül könnyed hazai sikerrel zárult a felkészülési torna.

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus