Újabb kulcsmeccset nyert meg a Jászberény

A JKSE légiósai hozták, amit kellett - a második félidőre elfogyott az erő a MAFC játékából - három-három győzelemnél járnak a felek.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 13. forduló 
JP Auto-JKSE - MAFC 77-66 (18-19, 22-21, 19-12, 18-14) 

Jászberény: Nelson 18/9, Wallace 21/6, Rakics 6/6, Lucsics 2, Sejfic 04. 
cserék: Kerpel-Fronius 5/3, Cseh 11/3, Molnár -.

MAFC: Hot 15/9, Fodor 12/6, Misek 10/6, Davis 9/3, Cvetkovics 12. 
cserék: Neighbour 8.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A várt szoros küzdelmet hozta a találkozó, a meccs elején a hazaiaknál Wallace, a vendégeknél Hot volt erlég agresszív, de igazán egyik fél sem tudott meglépni a másik elől - három-négy ponttal vezetett ugyan a MAFC az első negyed hajrájában, de a Berény nem hagyta meglógni ellenfelét és a nagyszünetig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A második játékrészben futottak egy 7-0-t a hazaiak és ők kerültek kisebb fölénybe, de a vendégek innen még vissza tudtak táncolni és bár voltak már nyolc pontos hátrányban is, a nagyszünetre Fodor triplájával ki tudtak egyenlíteni. 

A fordulás után aztán sikerült fölénybe kerülnie a JKSE-nek, a fővárosiak támadójátékából eltűnt az átütőerő és a hazaiak egy 13-2-es rohammal tízpontos előnybe kerültek, ami egy ennyire kiegyenlített találkozón tetemesnek számított. Nem is tudott már innen visszakapaszkodni a MAFC, ebből az ütésből képtelenek voltak felállni Misekék, a mindössze hat játékost forgató vendégek kicsit elfáradtak a hajrára - a 16 eladott labda megbosszulta magát, így nem tudtak fordítani. A hazaiaknál Rakics és Nelson is kiválóan alakította ki a helyzeteket, Wallace és Sejfic hatékonyan fejezte be a támadásokat, de nagyon fontos volt az is, hogy Cseh Gyorgy tizenegy ponttal szállt be a kispadról, ezzel ellensúlyozni tudta Lucsics gyengébb napját. A vendégeknél abszolút a Hot-Fodor kettős próbált kreálni, de több hiba csúszott a gépezetbe (ketten együtt kilenc eladott labda) és nem akadt senki, aki egymaga a gárda élére tudott volna állni - így a Berény megnyerte a kulcsmeccset és rendkívül fontos győzelmével utolérte mai ellenfelét a tabellán. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus