Újabb nagy különbségű Falco győzelem

Második mérkőzésén is sima győzelmet aratott a Falco KC Szombathely együttese. Kálmán László tanítványai precíz dobóformát hoztak, nehézség nélkül nyerték a MAFC elleni bajnokit.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 3. forduló, 2014. október 22.

Falco KC Szombathely (2-0) - MAFC (0-2) 105-72 (30-14, 29-17, 24-18, 22-23)

Szombathely, Aréna Savaria    Vezette: Farkas G., Boros T., Horváth A., (Szabadvári)

Falco: Martinics 24/9, Perl 15/3, Doyne 15/6, Majsztorovics 10, Dukics 3.
Csere: Váradi 13/9, Hall -, Bognár 5, Will 15/12, Bus 2, Bazsó 1, Kovács 2.   Vezetőedző: Kálmán László.

MAFC: Fodor 7/3, Misek 4, Lakosa 22/6, Hunter 8/3, Toutziarakis 25/3.
Csere: Tursics 3/3, Timkó -, Szabó 3, Lakits -, Koncz -.   Vezetőedző: Stefan Timbus.

Kipontozódott: Misek a 35., Fodor a 37. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva megtekinthető:

Hazai pontokkal indult a találkozó, Dukics átadását Perl tornászta a vendégek gyűrűjébe. Toutziarakis kettese révén a következő akcióból érkezett is a revans a fővárosiak részéről. A folytatásban adott is, kapott is a két alakulat. A védőmunkát illetően igencsak akadozott a sárga-feketék játéka, a negyed közepén magához is intette legénységét Kálmán mester. Az edzői szavak megtették hatásukat, ugyanis a szusszanó után megrázták magukat a vasiak; Doyne és Martinics kosaraival 19-11-re léptek meg ellenfelüktől. A fór a negyed hajrájára átlépte a tíz egységet is; Will Tamás második triplája után 30-12 állt az eredményjelzőn. A játékrész slusszpoénjának azonban a vendégek örülhettek, Hunter ziccerezett szépen a szombathelyiek gyűrűjébe. (30-14)

A második negyed első pillanatai szintén a MAFC légiósáról szóltak, aki ezúttal a büntetővonalról duplázott. Tovább zárkózniuk azonban nem sikerült a vendégeknek, hiszen Will a harmadikat is berámolta a triplavonalon túlról. A következő percekben a vendégek támadójátéka bizonyult precízebbnek; Toutziarakis gyors egymásutánban újabb 8 egységet termelt a neve mellé és ezzel néhány percig sikerült is a tízpontos lélektani határ közelében tartania a csapatát. A differencia néhány momentum erejéig konzerválódni látszott, majd újra elhúzott a Falco. Doyne trojkáját követően, Stefan Timbus kényszerült időt kérni. Hiába, hiszen a hazai légióskülönítmény Doyne, Martinics és Majsztorvics tovább rombolta a MAFC szoros-szorsabb mérkőzésről dédelgetett álmait. (59-31)

Remekül indították a budapestiek a harmadik etapot, előbb Toutziarakis zsákolt hatalmasat, majd pedig Hunter dobta át egy triplával a sárga-feketék védelmét. Ám ahogy ezt már megszokhattuk, a hazaiak –ezúttal Váradi Benedek révén– gyorsan lehűtötték a kedélyeket. Tovább nyílt az olló a következő percekben a két gárda közt, Goran Martinics harmadik távoli kosara után 78-45 állt a táblán. Hiába kért ismét időt a vendégek trénere, a MAFC játékát továbbra is rengeteg pontatlanság, kihagyott büntetők, és a feltűnően sok lépéshiba jellemezte. (83-49)

Perl büntetőivel folytatódott a lassanként egyre inkább edzőmeccs jelleget öltő találkozó. A vendégek oldalán üde színfoltnak bizonyult a görög magasember Toutziarakis játéka, valamint Lakosa Zoltán jó pillanatban érkezett villanásai. Mindez azonban kevésnek bizonyult az Aréna Savariaban, hiszen tovább hengereltek a vasiak. Nem túl nagy meglepetésre hamarosan az a bizonyos századik egység is felkerült az eredményjelzőre. A hajrában aztán előbb Tursics, majd kisvártatva Lakosa kétszer is bevette a hazai gyűrűt, ám ez már csak a végeredmény kozmetikázására volt elég. (105-72)

Slide és Fotó: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus