Újra győzött az Alba, ezúttal a végjátékban

A magyar férfi kosárlabda bajnokság második fordulójában két győztes meccsel nyitó csapat találkozott a Tisza partján - a hazai Naturtex-SZTE-Szedeák vendége a címvédő EuroCup-induló Alba Fehérvár együttese volt. Nagyon hullámzó, de szoros első félidőt követően a bajnok a harmadik negyedben próbált meg ellépni ellenfelétől, de a Szedeák az első, Pécs elleni meccséhez hasonlóan megint visszajött a meccsbe a végjátékra. Supola Zoltán szíve azonban többször is a helyén volt, és az egész találkozó leghasznosabb játékosa, Tóth Norbert is pont a végén nyújtotta legjobb teljesítményét, fontos támadópattanóval és pontokkal segítette újabb győzelemhez a székesfehérváriakat, akik végeredményben 75-84 arányban nyerték a találkozót!

NBI A-csoport, alapszakasz, 2. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (1-1) - Alba Fehévár (2-0) 75-84 (16-15, 22-23, 15-19, 22-27)

Naturtex-SZTE-Szedeák: Jereminov 10/6, Levy 18/3, Kiss 9/6, Williams 11, Csorvási M. 14.
Csere: Vida 2, Csorvási L. 11, Wirth -.

Alba Fehérvár: Hobbs 9/9, Supola 15/6, Kemp 14/3, Juhos 8, Somogyi 4.
Csere: Tóth P. 4, Moore 6, Tóth N. 15, Oláh 9, Szanati -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első játékrész. A mérkőzés első sikeres akciójára közel két percet kellett várni, ekkor Supola távoli dobása révén a vendégek szereztek vezetést. Hamarosan azonban érkezett a válasz a hazai légiós különítménytől, előbb Williams, majd Levy volt eredményes. A következő percekben a Tiszta-partiak nagyot küzdöttek Somogyi ellen, a vendégek 220 centi magas centere messze a mezőny fölé magasodva osztotta a blokkokat, valamint pattanózott remekül. A negyed hajrájában Tóth gázolt át a hazai zónán, majd Oláh volt eredményes. A játékrész utolsó kosarát viszont már a vendéglátók jegyezték: Csorvási Levente pontjaival 16-15.

Hazai rohammal kezdődött a második etap, Jereminov ziccere után Moore faragta egyetlen egységre csapata hátrányát, majd Kiss Zsolt révén érkezett a válasz, természetesen távolról! Nem sikerült azonban tartósan meglépnie a Szedeáknak, Kemp trojkája után ismét 2 pontra olvadt a hazai fór. Ismét jött az adok-kapok, előnyt azonban nem sikerült egyik alakulatnak sem kicsikarnia, döntetlennel vonultak szünetre a csapatok. 38-38.

Supola könnyű kosarával az Alba kezdte jobban a harmadik játékrészt, majd némi tűzszünet után Levy egalizált egy pincérrel, az amerikai ekkor csapata legjobbjaként 16 pontnál járt. Hosszú percekig ismét fej-fej mellet haladtak a csapatok, majd megléptek a vendégek, Hobbs távolija után 8 pontra hízott a Fehérvári előny. A távolról bátran próbálkozó légiós (9!) kísérlet után így megszerezte hatodik pontját. A differencia azonban nem gyarapodott tovább, Csorvási büntetői és Vida Máté ziccere után ismét csupán 5 pontos különbség állt az eredményjelzőn. 53-57

A záró negyed első perceiben mindkét csapat rengeteg hibával játszott, sok volt az eladott labda. Három perccel a lefújás előtt Jereminov még büntetett bő két méterrel a triplavonal mögül, ezt követően viszont már nem sok babér termett Bonifert mester legénységének. A pontatlanságok megbosszulták magukat, így a finálé már kevésbé bizonyult izgalmasnak: a végeredményt Supola állította be, a fehérváriak a szezonban másodszor örülhettek. 75-84.

Bonifert Domonkos: “Vállalható meccset játszottunk, ám sajnos a lepattanózásban és a büntetőzésben megmutatkozó különbség eldöntötte a meccset.”

Carlos Frade: “Keményen dolgoztunk az egész mérkőzés alatt, de sok hibát követtünk el, amiket nem lenne szabad. A hajrában néhány játékosom viszont megmutatta igazi képességeit, ez kellett is a győzelemhez.”

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus