Utolsó másodperces Kámán-triplával győzött Körmenden a ZTE - óvás alatt a mérkőzés

Kámán Tamás bravúr triplájával megnyerte a találkozót a vendég ZTE, ugyanakkor a körmendiek megóvták a találkozót, mert 81-81-nél, a hazaiak kihagyott dobása után álláspontjuk szerint indokolatlanul állították meg a játékvezetők az órát, így két időkérés után a megmaradt 1.2 másodperc elég volt a Zete győztes hármasához.

Férfi NB I. A csoport, Középszakasz, Alsóház, 1. forduló

Egis Körmend - Zalakerámia-ZTE KK 81-84
(15-18, 27-19, 18-26, 21-21)

Körmend, Szentély Aréna, vezette: Györffy P. A. Bognár T. Minár L. (Hartyáni)

Körmend: Wisseh 15, El-Amin 18/6, Sonyák 10/3, Ferencz 8/3, Grebenár 3.
Csere: Rakocsevics 23, Kusnyer -, Farkas 2, Kutasi 2, Sömenek -.

ZTE: Boston 18/3, Plumb 13/3, Gáspár 7/3, Safford 23/6, Lekli 15.
Csere: Kovács 2, Kámán 4/3, Kertész -, Koma -, Velkey 2.

Kipontozódott: -

A mérkőzés részletes statisztikája ezen a linken elérhető. 

Zsarko Rakocsevics ezúttal is kimaradt a kezdőből, aminek prózai oka volt. Egy nappal a mérkőzés előtt őt is elkapta egy kellemetlen betegség, mint ahogy vasárnap Jaytornah Wisseh-et is. A másik oldalon Czinger Zoltán hiányzott a keretből. A vendégek jobban kezdtek, Plumb jó dobóformát mutatott, míg a Körmendben csak egy-egy duplára futotta minden játékostól az első negyedben. Kivéve Sonyák Bélát, aki a hatodik hazai távoli kísérletet végre értékesítette, de ez is csak a hat pontos hátrány elfelezéséhez volt elegendő.

Őrizte előnyét a ZTE, amely 10 perc után hárommal volt előrébb. A Körmendnél nagyon hiányoztak a hárompontosok, amit az is mutatott, hogy amikor 9/1-es mutatónál Ferencz betalált, máris egyenlő volt, majd jött El-Amin hármasa, és kérhetett is időt Raúl Jimenez, mert átvette a vezetést a hazai csapat. Safford kettesére egy újabb El-Amin tripla volt a válasz. A nézőtéren egyre forróbb lett a hangulat, sokszor tüntettek a játékvezetők ellen, akik néha valóban megzavarodni látszottak. El-Amin kettesével aztán hét pontra nőtt a Körmend előnye, amit Boston a félidő utolsó másodperceiben ötre csökkentett.


Jó két percig aztán nem talált be a hazai csapat, egy pontra zárkóztak a vendégek, de nem tudták átvenni a vezetést. A negyed végén és a következő elején Boston vette hátára csapatát, ekkor már a Körmend futott az eredmény után. Egészen a végjátékig, amikor egyenlő állásnál El-Amin várt ki a végletekig, de a tripláját elrontotta. Ekkor szólalt meg a síp, ami megállította az órát, ezért óvta meg a Körmend a Kámán hármasával zárult találkozót.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Gratulálok a Zalaegerszegnek, de a mérkőzésnek még nincs vége. A végén volt egy hatalmas baki, az illetékesek majd kivizsgálják. Igazából két jó mérkőzés után megint indiszponáltan játszottunk, és nagyon hiányoztak a távoli dobások. 22 triplából csak négy ment be.

Raúl Jimenez: – Nehéz mérkőzés volt, nem könnyű a Körmend alacsony szerkezete ellen játszani. Gáspár kiváló védőmunkát végzett, és valóban szerencsésen nyertünk, de a győztes dobás lehetőségéért meg kellett dolgozni. Nagyon jó most a hangulat a csapatban!

 

Fotó, slide: Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus