Vaughn triplájával aratott óriási győzelmet a ZTE Pécsen

Két másodperccel a vége előtt hullott be a ZTE légiósának kinti dobása, így hiába játszott sokáig remekül a PVSK, végül vereséget szenvedett. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 12. forduló 
Pécsi VSK-VEOLIA - Zalakerámia ZTE KK 88-89 (29-24, 26-20, 18-24, 15-21) 

Pécs: Durham 18/3, Supola 4, Demeter 7/3, Budimir 13/9, Sarlija 20. 
cserék: Simon 6/3, Antóni 13/6, Bíró 3/3, Dukics 4. 

ZTE: Kinney 18/12, Vaughn 14/3, Benke 15/6, Szabó Zs. 6/6, Radic 22/3. 
cserék: Horváth Á. 7/3, Mohácsi 7/3, Jeffers -. 

A mérkőzés statiszitkája itt elérhető!

Kosárra kosár volt a válasz a mérkőzés első perceiben, mindkét csapatnál ültek a dobások, de különösen a Pécs jeleskedett támadóoldalon, az első negyed első felét közel 80%-os mezőnymutatóval tudták le Budimirék - nem csoda, hogy meg is léptek 16-9-re. A pontháborút aztán Bencze Tamás időkérése sem tudta megtörni, egyik oldalon sem volt túl hatékony a védekezés, sorra záporoztak a pontok és ennek a negyed vége sem vetett gátat - a második játékrész is éppen így zajlott, ekkor különösen Sarlija volt elemében. Az ő vezérletével egyébként tartotta is előnyét a PVSK, ugyan Szabó triplája után már csak két pont volt közte, de a továbbra is ihletett formában dobó baranyaiak egy 12-1-es rohammal válaszoltak, ezúttal sem maradt más Bencze Tamás kezében, mint egy időkérés. Ez azonban csak arra volt elég, hogy tartsa tíz pont körüli hátrányát a vendég együttes, a PVSK 71,9%-kal dobott 55 pontot a nagyszünetig úgy, hogy mind a kilenc pályára lépő játékosa betalált - a túloldalon Radic és Benke villogott leginkább, így a 11 pontos lemaradás nem is tűnt soknak a látottak alapján az egerszegiek számára. 

Csirke Ferenc alakulata a fordulás után sem lassított, továbbra is már-már hihetetlen százalékkal értékesítették Sarlijáék a közeli helyzeteiket, volt olyan pont, amikor 21/23 duplánál járt a társaság. Ezt leginkább büntetőkkel és Radic támadópattanóival tudta ellensúlyozni a ZTE és a gyengébb védekezés, valamint Szabó Zsolt faultgondjai ellenére partiban tudott maradni, sőt, a harmadik negyed végére csökkentették is a hátrányukat Horváth Ákosék. A záró etapban aztán már egyértelműen átfordult a meccs, egy 13-2-t futottak Benkéék, megállt a pécsi gépezet, ennyi kihagyás pedig elég is volt ahhoz, hogy a ZTE átvegye a vezetést. Az utolsó három-négy perc komoly izgalmakat hozott, mindkét gárdának megvolt a lehetősége a győzelemre, a végén kulcshelyzetben hibázott mindkét fél, Sarlija betakarta Vaughnt, öt másodperccel a vége előtt pedig Simon Kristóf szedett fontos támadópattanót - Antóni egy büntetőt értékesített, így 88-86-nál volt még egy lövése az Egerszegnek.

Ezzel pedig élt is a vendégcsapat! Bencze Tamás időkérése és az oldalbedobás után Vaughn kapta a labdát és azonnal el is vállalta a triplát, ami behullott, így egy óriási fordulattal vette át a vezetést a ZTE. Ugyan egy dobása még maradt a Pécsnek is, de Durham kilenc méterről elengedett hármasa nem ért célt, így hiába dobott sokáig extrán és hiába uralta a meccs nagy részét a PVSK, végül vereséget szenvedett, a jó formában lévő Egerszeg pedig óriási idegenbeli győzelmet húzott be és hét év után nyert Baranyában. 

fotó: zaol.hu / Katona Tibor

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus