Végig vezetve nyert a Sopron

A második percben megsérülő Filip Barovics nélkül is magabiztos sikert aratott a Sopron a Nyíregyháza ellen, amely továbbra sem tudja megszerezni első győzelmét a szezonban. A hazaiaknál többen is jól teljesítettek, míg a vendégeknél ismét csak Simms-Edwards volt ponterős, így teljesen megérdemelt a soproni győzelem.

Magyar NBI A-csoport, alapszakasz, 6. forduló
Soproni KC (4-2) - Marso Nyíregyházi KK (0-6) 76-62 ( 22-14, 23-11, 22-19, 19-18)

Sopron, MKB Aréna

V.: Kapitány G., Török R., Németh Cs., (Várhalmi)

Sopron: Thomas 14, Thompson 12, Dénes 11/6, Tóth G. 19/3, Barovics -.
Csere: Trepák 3/3, Ruják A. 4, Takács N. 8/6, Molnár A. 5/3,  Vezetőedző: Sabáli Balázs

NYKK: Rembert 6, Simms-Edwards 23, Mohácsi 7/3, Cseh 8/6, Poscic 6.
Csere: Varga M. -, Polyák 10/3, Hall 2,  Vezetőedző: Horváth Imre

Az első perc végén Dénes triplával a hazai csapatnak szerzett vezetést. Másfél perc elteltével egy vendég akció során Poscic többször is visszaszerezte a lepattanót az SKC palánkja alatt, s végül eredményesnek bizonyult. Az esetnél a szerencsétlenül talajt fogó Barovicsnak kifordult a bokája. A center sérülése után Tóth is beemelt egy triplát, a vendégeket Poscic próbálta versenyben tartani. A sérülés után felforrósodott a hangulat a lelátón, Dénes lerohanás végén bemutatott zsákolását fogadta nagy üdvrivalgás. A szakasz közepén alacsony szerkezetre állt át az SKC, s támadásban megtört a lendülete. A hazai védekezés azonban ezúttal is hatékony volt, így tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Sopron. A negyed hajrájában Edwards villant, ám dupláira Thomas kosár plusz büntetős akcióval, Takács pedig triplákkal válaszolt.

Edwards betörést követő kosara után előbb Takács majd Molnár dobott hármast a második negyed elején. Egyszemélyes támadó kommandóvá alakult át a vendég együttes, igaz az ezt "képező" személyt, Edwards-t nem tudták tartani a hazaiak, akik azonban a vendégek gyenge védekezését kihasználva minden támadásukat kosárral fejezték be. A második negyed első bő másfél percét 8-4-re hozta az SKC. Horváth Imre időkérést követően Polyák dobott triplát. Kicsit túlpörgött a hazai csapat, ám mivel a szakasz közepén Edwards kicsit "elhallgatott", tartotta előnyét a hazai csapat. Sőt, a negyed közepén Thompson zsákolása, majd egy lerohanás utáni ziccere már 15 pontos hazai vezetést eredményezett. Ebben jelentős szerepe volt a hármasai mellett  a mezőnyben rendkívül hasznosan játszó, támadó pattanókat, labdákat szerző Takácsnak. A vendégeket ekkor az ügyesen, eredményesen játszó Polyák próbálta versenyben tartani. A félidő végén leült Edwards a vendégeknél, Tóth centerből verte Poscic-t, Dénes triplát dobott, így szünetre 20 pontosra nőtt a soproni előny.

A pauza után több mint 2 percet kellett várni a kemény védekezés mellett az első kosárra, azt Tóth révén a Sopron szerezte. Takács és Cseh dobott hármast, majd az előbbi által eladott labdából indított nyírségi akció végén utóbbi zsákolt. Ismét túlpörögtek a hazaiak, Edwards és az addig erőlködő Mohácsi révén 15 pontra feljött a Nyíregyháza, időt is kért Sabáli. Nem használtak az intelmek a soproniaknak, továbbra is sok volt a hiba a játékukban, Cseh triplájával pedig a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötték fel magukat a szívósan harcoló, meg nem törő nyíregyháziak. A hosszabb hullámvölgyön Thomas betörésből dobott kosara lendítette át az SKC-t, az azt követő Trepák tripla után pedig Horváth Imre, a vendégek edzője kért időt. A negyed végén kidolgozták, de ki is hagyták a helyzeteket a hazaiak, a záró szakasz előtt így 13 ponttal vezettek.

Ez, Thomas révén hazai kosárral kezdődött, de továbbra is ritmustalanul játszott, rosszul dobott a Sopron, Mohácsi triplájával pedig 10-en belülre kerültek a vendégek. E kritikus helyzetben Tóth és Thomas vette vállaira a Sopront. A szakasz közepén az addig görcsösen kosarazó Ruják is betalált egy ziccerig játszott támadás végén. A hajrában Edwars és Mohácsi révén mindent megtett a felzárkózásért a Nyíregyháza, de Tóth vállaira vette az SKC-t, társai többször is ügyesen játszották meg, ő pedig centerként közelről dobott kosaraival bebiztosította azt a győzelmet, amelyet - bár egyik legjobbját korán elvesztette - magának tett nehézzé a Sopron.
 

Fotó, slide: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus