Végig vezetve verte a Körmend a Berényt

Török és Rakocsevics vezetésével az első negyedben valamivel pontosabban játszott a hazai csapat, a második játékrészben pedig rátettek még egy lapáttal és 13 pontos előnnyel mehettek pihenőre - amely lehetett volna több is, ha Dukic nem dob egy dudaszós hárompontost a félidő végén. A harmadik negyedben 20 pont is volt a különbség, és bár a Jászberény egy percig sem adta fel, a fordításra nem volt esélyük. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 12. forduló:

Inkognito Fashion Körmend - FORTRESS Jászberény 96-83 (22-17, 26-18, 24-24, 24-24)

Körmend, Szentély Aréna.

V.: Kapitány G. Török R. Bognár T. (Várhalmi)

Körmend: El-Amin 20/3, Moore 14/6, Ferencz 7/3, Török 13, Rakocsevics 26.
Csere: Kusnyer 12/12, Grebenár -, Kutasi 4, Sonyák -, Farkas -.

Jászberény: Savic 10/6, Raivio 16, Soós 17/3, Horti 2, Dramicsanyin 19/3.
Csere: Mladenovic -, Dukic 12/6, Lázár 7.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 9-2. 8. p.: 17-7. 14. p.: 28-28. 18. p.: 35-28. 25. p.: 60-42. 30. p.: 69-59. 35. p.: 85-76. 39. p.: 92-83.

Kipontozódott: Lázár, 32. p., Raivio 39. p. 

Mindkét csapatban voltak sérültek és betegek, a vendégek tíz játékost neveztek csak a mérkőzésre. Szögi Ádám hiányában Földi Sándor úgy döntött, hogy négy idegenlégiósa közül ezúttal Markovicot nem nevezi. Ahogy egy hete, megint Rakocsevics kezdte a pontszerzést, a másik oldalon sokáig csak Soós kettő pontja állt a táblán. 9-2-re ellépett a Körmend, majd a hetedik percben már tíz volt közte, de onnan egyenlíteni tudott a Jászberény. Kusnyer hármasa és Rakocsevics duplája hozta az öt pontos hazai előnyt az első kisszünetre.

Négy perc elég volt a vendégeknek az újabb egyenlítéshez, Dramicanin agilitása volt a fő ok. Aztán Moore mutatott be egy ritkán látható labdaszerzést: a betörő vendégjátékos kezéről úgy varázsolta le a labdát, hogy meg is tartotta, és a végén ő fejezte be az akciót kosárral. Később még egy labdát is elcsent, és a Körmend újra ellépett hét ponttal. A ritkán látható elemek bemutatását Raivio folytatta, aki egy elrontott zsákolás után a gyűrűn fél kézzel lógva igyekezett visszahúzni a labdát - technikait kapott érte. Török is jól játszott egykori kenyéradó csapata ellen, El-Amin pedig a büntetőkből megkezdte a pontgyártást, 48-32-ig repesztett a Körmend, és lehetett volna 18 is közte, de egy másodperccel a félidő vége előtt a ziccerben lévő Rakocsevics zsákolását lépéshibát ítélve vette el Kapitány játékvezető. Az egy másodperc Dukicnak elég volt egy kilenc méteres triplára, így 13 pont lett a differencia a nagyszünetre.

Fordulás után a szurkolóknak is jobb lett a kedve, amikor Kusnyer az idő szorításában vágott triplát vagy 9 méterről, majd Rakocsevics zsákolt, ezúttal mindenki szerint szabályosan. Hiába volt az időkérés, El-Amin húszra tornázta a fórt. Elég volt azonban néhány figyelmetlenség, és újra tíz pontig szűkítette a különbséget a vendégcsapat, ám másodpercekkel a játékrész vége előtt Kusnyer megint a Kígyó térről dobott triplát, így maradt a 13 pontos hazai előny.

A záró negyedben a Körmend kényelmes előnye túl kényelmessé vált, Savic vezérletével elkezdett hajrázni a Jászberény. Hencsey Tamás időkéréssel igyekezett megértetni csapatával, hogy még nem nyerték meg a meccset. Jól jött az intelem, a Körmend  a hátralévő időben újra jól koncentrált, megőrizte előnyét és legyőzte a Jászberényt.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Örülök a győzelemnek, különösen azért, mert a szezon legjobb játékát hoztuk. Megvolt az egyensúly támadásban, és védekezésben is, valamint a pályán a játékosok között is. Kicsit haragszom azért, mert a jelentősebb előnynél mindig kiengedtünk. de szerencsére mindig meg tudtunk újulni, jó csapatmunka volt!

Földi Sándor: – Két megtizedelt csapat nagy csatája volt a mérkőzés, amit a Körmend nyert meg. Ennek egyik oka az volt, hogy néha butaságokat is elkövettünk. Többször fel tudtunk zárkózni, nagyot küzdöttünk, de lyukas volt a védekezésünk, támadásban sok labdavezetéssel játszottunk, nem volt igazi csapatjátékunk, pedig nálam ez az alapelv.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus