Végletekig kiélezett meccset nyert a Körmend Pécsett

Az utolsó pillanatokig változott a helyzet Baranyában, végül Ferencz Csabáék bírták jobban idegekkel és nagyon fontos sikert arattak

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, középszakasz, középház, 1. forduló

PVSK-Pannonpower - Egis Körmend 83-85 (24-25, 21-17, 20-23, 18-20)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, v.: Cziffra Cs., Török R., Jakab L. (Faidt)

Pécs: Nelson 12, Pahlmblad 7, Bíró 4, Budimir 25/3, Horti 14
cserék: Halász 15/3, Sztojanovics -, Harazin 6

Körmend: Walker 17/3, Latinovics 10/6, Seals 13/9, Tóth N. 8/6, Richards 17/6
cserék: Ferencz 7/3, Popadics 9/3, Török 4

Teljes statisztikát itt találtok!

Bár a találkozó első pontjait Nelson szerezte, erre sorozatban hét egységgel válaszolt a Körmend, így ők nyitották jobban a mérkőzést. A kintről nagyon sokat próbálkozó vendégcsapat Richards hármasával vezetett 12-7-re, de Nelson, Pahlmblad és Budimir is betalált, így az első negyed hajrájához fej-fej mellett érkeztek meg a felek. Kosárra kosár volt a válasz, mindkét oldalon hozták a pontokat és a nagy dobásokat a légiósok, így igazságosnak mondható 20-20-as döntetlennel zárult az első tíz perc.

A második negyed elején folytatódott a "szemet szemért" játék, de pár perc után Walker kosaraival lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a Körmend. A pécsi próbálkozások megfojtására Ferencz Csaba is beemelt egy hármast és őrizte előnyét a vendégcsapat. Két perccel a félidő vége előtt aztán úgy tűnt, elfogyott a szufla a Körmendből, Halász Ákos tempójával fordított a PVSK, majd Budimir is hozzászólt, de a fiatal magyar irányító jelentette ekkor a különbséget - hiába talált be Tóth Norbert és Seals is, 45-42-re a Baranya megyeiek jártak előrébb a nagyszünetben.

A fordulás után aztán ismét elkapta a fonalat a Körmend, a Walker-Seals páros vezényletével bekeményítettek védőoldalon és egy 11-2-es etapot futottak, négy perc után időt kellett kérnie Csirke Ferencnek. Jól jellemzi a találkozót, hogy újabb három perc múlva már a hazaiak jártak előrébb, a nagyon aktív Budimir-Halász duó húzta a PVSK-t - előbbi a pontjaival, utóbbi pedig gólpasszaival és szerzett labdáival. Nem bírtak egymással a felek, 65-65-ről jöhetett a záró etap.

Itt két gyors kosárral ismét megléeptt a vendégcsapat, majd Popadics triplájával őrizték az előnyt - egészen a negyed közepéig, amikor Halász Ákos hármasa is bekadadt, itt megint fordítani tudott a PVSK. A bőven húsz fölé jutó Budimir vezérletével ugyan megint meglógtak a hazaiak, de természetesen a hullám másik oldalán Seals triplája is beesett, így 80-80-ról indult az utolsó perc. Itt aztán Ferencz Csaba villant, leszedett két támadópattanót és a másodikat már vissza is tudta tenni, majd zárszóként Budimir hibázott, Richards pedig higgadt volt a vonalról - borzasztó szoros és hullámzó meccset nyert meg a Körmend. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus