Veretlenül: A Falco nyert a körmendi csarnokavatón

Nagyon jól kezdett a Körmend hazai idénynyitóján és csarnokavatóján, ám a Perl Zoltán fémjelezte szombathelyiek végül simán győztek idegenben

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 6. forduló

Egis Körmend - Falco KC Szombathely 73 - 85 (24-12, 16-25, 8-19, 25-29)
Körmend, Vezette: Földházi T., Györffy P. A., Boros T., (Bukta)

Körmend: Lemon 22/3, Ferencz 2, Popadics 6/6, Tóth N. 7, Richards 21.
Csere: Govens 11/3, Török -, Sonyák -, Kolarics 4.  Vezetőedző: Ante Perica.

Falco: Martinics 14, Doyne 20/9, Perl 12, Majsztorovics 8, Dukics 13/9.
Csere: Hall 17/3, Bus -, Bognár K. -, Will -. Vezetőedző: Kálmán László.

A csarnokavatás emelkedett hangulatát tovább fokozta, hogy a mérkőzés előtt búcsúztatta a klub és a Red Devils Szurkolói Egyesület az aktív pályafutását lezáró Fodor Gergelyt, aki utánpótlásedzőként továbbra is a piros-fekete gárdát szolgálja majd.

Villámrajtot vett a Falco, a sorra elhibázott körmendi lehetőségek után 6-0-ra húztak el a szombathelyiek. A Richards és Lemon pontjaira építő hazaiak a negyed második felére fordulva vezettek először. (14-10) Innentől viszont egy 10-2-s rohamot produkált a Körmend, 24-12-t mutatott ekkor az eredményjelző. Jó ideig utoljára, ugyanis elsötétedtek az eredményjelző táblák. Több mint fél óráig tartott, mire a problémát sikerült elhárítani, folytatódhatott a megkezdett mederben a találkozó.

A második negyedben egyértelműen látszott, hogy a hazaiakat kizökkentette a kényszerszünet. A Falco hatékony védekezésén nehezen találtak rést Tóth Norberték. Ellenben belső támadójátékra építő vendégek folyamatosan közelítették meg ellenfelüket, egészen három pontig zárkóztak a félidőig.

A hazai szurkolók nagy döbbenetére sokat nem változott a játék képe a fordulás után. Hiába alakított ki tiszta dobóhelyzeteket a piros-fekete alakulat, teljesen mindegy volt, hogy melyik játékosuk vállalt távoli kísérletet, sorra maradtak ki a lehetőségek. A Falco gyorsított a játékon, sorra érte el könnyű kosarait. Perica mester időkérésekkel próbált javítani a hazaiak játékán, de csak annyit tudtak elérni, hogy tarthatták a 6-8 pontos különbséget, mellyel előrébb járt a Falco.

Lemon a záró negyed elején megpróbálta a lehetetlent, sorozatban három duplát értékesített, ám vendég részről nem maradt el a válasz. 9-2-s rohamot vágott ki a sárga-fekete had, akiknek támadásait nem tudták hatástalanítani a körmendiek. Nyugodtan játszottak a Kálmán tanítványok, s Doyne, valamint Dukics triplája után már biztossá vált, hogy a szombathelyiek elrontják a Körmend örömét, és visszavágnak a több mint nyolc évvel ez előtt, az Aréna Savariában elszenvedett vereségért. A második félidőben nyújtott játéka alapján teljesen megérdemelten nyerte a Falco a rangadót.

Fotó: falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus