Visszavágott a Körmend a szegedieknek!

Szoros csata, hatalmas izgalmak, hosszabbítás után gyűjtötte be sorozatban hetedik győzelmét az EGIS Körmend együttese. A Szeged nagyon megnehezítette a vasiak dolgát, akik csak nagy nehézségek árán tudták kicsikarni a győzelmet.

Magyar Férfi NB I A-csoport, alapszakasz, 17. forduló - 2014. január 19.

Naturtex-SZTE-Szedeák - EGIS Körmend 89-92 (17-22, 22-23. 25-22, 17-14, 8-11) - hosszabbítás után

Vezette: Kapitány G., Frányó P., Balog Gy., (Várhalmi)

Szeged: Jereminov 16/12, Levy 16/3, Kiss 8/6, Csorvási L. 14, Csorvási M. 10.

Csere: Vida 4, Horváth 11/3  Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Körmend: Wisseh 5, El-Amin 23/9, Ferencz 13/9, Rakocsevics 14, Grebenár 2.

Csere: Török 20, Kusnyer 3/3, Farkas 0, Kutasi 0, Sömenek 12/12, Sonyák 0 Vezetőedző: Hencsey Tamás.

A mérkőzés részletes statisztikájához kattints erre a linkre!

Kipontozódott: Rakocsevics a 35. percben.

Sok hibával kezdte mindkét csapat a mérkőzést, s alig-alig esett pont az első negyed első felében, ám a játékrész folyamán végig a körmendiek voltak előnyben, akik először 4-1-re, majd kihasználva a szegediek hullámvölgyeit 15-7-re mentek el. Bár Csorvási Levente remek játéka új lendületet adott a Szedeáknak, Horváth Ákos és Kiss Zsolt pedig a legjobbkor talált be messziről, Rakocsevics palánk alatti uralma, valamint El-Amin időben érkező pontjai révén az első tíz perc végén a vendégek előnyét jegyezhettük fel (17-22).

A folytatásban az ezúttal is bizonytalankodó Csorvási Milán szerezte az első kosarat, majd újabb pontcsend következett, noha Rakocsevics révén a dunántúliak léphettek volna el. Horváth Ákos újabb kosara után azonban felzárkózott a Szedeák, s át is vehette volna a vezetést, ám Williams kihagyott büntetőit követően ismét a vendégek szereztek pontokat, s ismét sikerült meglépniük: noha hazai részről Jereminov hárompontossal igyekezett felzárkóztatni csapatát, El-Amin ismét jókor tudott hasonlóan válaszolni, a Körmend pedig bebetonozni látszott tízpontos előnyét. Pontatlan távoli dobások közepette aztán körmendi részről Rakocevic, hazai részről Csorvási Levente jeleskedett, ám Jereminov és Williams biztos kezű büntetői által feljebb tudtak kapaszkodni a hazaiak (39-45).

A második félidő elején a lepattanókat végig remekül szedő Jonathan Levy és Horváth Ákos kosaraival ismét az egyenlítés közelébe lépett a Bonifert-legénység, s a találkozón 10 asszisztot jegyző Wisseh pontjait követően Horváth és Levy révén ez sikerült, majd a vezetést is átvették a hazaiak 49-47-nél. Sokáig azonban nem örülhettek a hazai drukkerek, a távolról magabiztosan bombázó Sömenek, valamint a palánk alatt szinte legyűrhetetlen pontgyáros és lepattanózó Török vezérletével ismét meglódultak Hencsey Tamás tanítványai. A negyed végére ugyan visszakapaszkodott a Szeged, ám egy kicsivel mndig több volt a vendégekben, s ez elegendő volt ahhoz, hogy az egyenlítés ne jöjjön össze (64-67).

A negyedik játékrész elején ismét egyenlített a Szedeák, majd Csorvási Milán vezetést szerzett a hazaiaknak. Fej-fej mellett ment a két alakulat, ám nem sikerült eldönteni a meccset egyik félnek sem: noha a vasiak Rakocsevics kipontozódását követően Török révén ismét nyerésre álltak, Jereminov két triplával fordított a sors kerekén. A drámai 40. percben aztán Levy egy, El-Amin két büntetőt értékesített, a Szedeák pedig nem tudta kihasználni utolsó támadását, így 81-81-gyel jöhetett a ráadás. Ekkor kétszer is elléptek a körmendiek három-három ponttal, ám Levy és Jereminov pontjaival az utolsó előtti percben már a Szedeáknak állt a zászló 88-86-nál. Ám a végjátékban ismét a vendégek koncentráltak jobban: Sömenek negyedik triplája után Csorvási Levente még egyenlített egy büntetőből, ám 10 másodperccel a vége előtt ismét El-Amin volt a nyerő ember: triplájával 92-89-re nyert a Körmend.

Simándi Árpád: “A harmadik negyedtől látszott, hogy egy tipikusan egylabdás mérkőzés lesz. Minden megtettek a fiúk, nagyon jól küzdöttek az egész meccsen, sajnos egy szerencsés kosárral győzni tudott a Körmend. Kikaptunk, de muszáj felemelnünk a fejünket és menni előre tovább.”

Hencsey Tamás: “Végletekig kiélezett mérkőzésen nyertünk, döntő volt, hogy a rossz periódusainkban is tartottuk magunkat, és a végén volt egy El-Aminunk, aki eldöntötte a meccset.”

 

Fotó és Slide - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus