Visszavágtunk a szlovákoknak

Ma délután újabb felkészülési mérkőzést játszott a magyar férfi válogatott Szlovákiával - a két együttes tegnap is összecsapott, akkor északi szomszédaink bizonyultak jobbnak. A mai találkozón gyakorlatilag végig vezetett Sztojan Ivkovics legénysége, hosszú ideig 10 pont körül vagy e fölötti különbséggel, így a játék képe alapján nem meglepetés, hogy végül 79-65 arányban nyert Magyarország a mai napon, visszavágott a tegnapi vereségért.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország - Szlovákia 79-65 (27-14, 11-19, 23-17, 18-15)

Magyarország: Thomas 12, Wittmann 13/9, Vojvoda 11/6, Tóth N. 6, Tóth Á 3.
Csere: Keller 2, Supola 5, Ferencz 6/6, Elingsfeld 12/6, Csorvási 9, Ruják -, Mészáros -.

Szlovákia: Ziak 4, Bilik 7/3, Milosevic 8/3, Batka 14/6, Simek 6.
Csere: Petras 2, Mrvis 3/3, Kuffa 3/3, Tot 6, Kozlik 2, Gavel 10/3.

Az első három és fél perc emlékeztetett a tegnapi mérkőzésre, hiszen ez idő alatt Martin Bilik és Nenad Milosevic is betaláltak kintről, így a magyarok három duplája ellenére is 6-8-at mutatott az állás a negyedik perc közepén. Ezt követően aztán nagy volt a különbség a két gárda között, szerencsére a magyar válogatott javára. Vojvoda Dávid és Ferencz Csaba triplája után Wittmann Krisztián három büntetőjéből kettő a helyére ment, Supola Zoltán azonban egy 2+1-es akcióval jelentkezett, így alig kettő perc alatt 11-0-t futott Sztojan Ivkovics legénysége (17-8). Ezután is maradt a kezdeményezés a magyaroknál: Michal Batka hiába szerezte meg első pontjait, Jermaine Thomas, Elingsfeld János és Vojvoda pontjaival tovább távolodott ellenfelétől a hazai együttes, 13 egységgel álltunk jobban 10 perc játék után (27-14).

A második negyed eleje is jól sikerült még, Csorvási Milán és Vojvoda újabb triplája után 15 ponttal is vezettünk már (32-17), amikor a szlovákok agresszívebb védekezésre váltottak, mi pedig elkezdtünk kicsit kapkodni. A vendég támadások ritmusosabbá, pontosabbá is váltak, többek között Oliver Tot kosarainak, illetve pár triplának köszönhetően teljesen felzárkóztak a szlovákok a 17. perc végére, hiába kért közben időt Ivkovics mester (32-28). Sikerült megállítani azért a 11-0-s vendég rohamot, Eilingsfeld kosaraira azonban előbb Batka, majd Tot válaszolt, így nagyjából megmaradt a differencia a két fél között, 5 ponttal álltunk jobban a félidőben (38-33).

A fordulást követően is lendületben maradt Szlovákia, Bilik kosaraival, majd egy triplával egyenlítettek is a 22. perc végére (40-40). A szlovákok elkezdtek túl sokat foglalkozni a bírókkal: előbb technikait, majd sportszerűtlent kaptak, az ingyenpontokat pedig köszönték szépen a magyarok, és ki is használták. Wittmann triplája után Csorvási, Thomas és Supola is eredményes volt a vonalról, közben Tóth Ádám horga is betalált, így megint 9 ponttal vezettünk a 16. perc végén (51-42). A szlovákok Anton Gavel pontjaival éledeztek (53-48), de egy időkérés után megint sikerült rendezni a sorokat: Eilingsfeld kintről, Keller zsákolásból, Vojvoda pedig a büntetővonalról volt eredményes, a 30. perc kezdetén 11-gyel ment Magyarország (59-48), két jó Ziak-büntető és egy Thomas középtávoli után pedig ugyanennyi volt a távolság a két fél között a záró felvonás előtt (61-50).

Az utolsó felvonásban aztán nemhogy közelebb kerültek volna a szlovákok, de gyorsan le is szakadtak 15 pontra: pontot a negyed első öt percében mindössze kettőt szereztek, Simek a dudaszó pillanatában talált be, de kaptak hármast előbb Ferencztől, majd a negyed elején lesérülő, pár perc után azonban visszatérő Wittmann három trojkával is megterhelte gyűrűjüket, így már 19 pont is volt a hazai együttes előnye kevesebb mint öt perccel a vége előtt (73-54). Batka által kezdett éledezni Szlovákia, 7 pontot szerzett a magasember rövid időn belül, és bár Thomas és Csorvási is betaláltak, Gavel pillanatok alatt szorgoskodott össze 4 pontot, időt kért Ivkovics, mielőtt bármi baj is lehetett volna három perccel a vége előtt (77-63). Két-két büntető esett még mindkét oldalon, így maradt a 14 pontos magyar előny a legvégére, 79-65 arányban győzött csapatunk.

Sztojan Ivkovics a DigiSportnak: Tegnap is megcsináltak a fiúk minden feladatot, amit kértem tőlük - akkor kicsit belenyúltam a meccsbe, amit nem tudtak lekövetni -, és ma is megtettek mindent, amit kértem. A szlovákok kicsit agresszívebben játszottak tegnap is a meccs második felében, és ugyanezt csinálták a mai mérkőzés második negyedében is, viszont felvettük a kesztyűt. Szerinte jól haladunk. Nagyon tisztességes társaság jött össze. A sztárok is minden meccsen itt vannak, együtt végezzük el az egész nyári munkát. Számomra nem az a fontos, hogy nyerjünk, hanem hogy minél jobban játszunk, fejlődjünk, ezt pedig csak erősebb ellenfelek ellen tudjuk elérni.

Eilingsfeld János a DigiSportnak: Természetesen sokkal jobbra értékelem a mai mérkőzést, minta tegnapit. Tegnap nagyon fásultan mozogtunk, kemény edzések voltunk a hátunk mögött, ma viszont sokkal frissebben mozogtunk. Sokat videóztunk is, próbáltuk kielemezni és kijavítani a hibáinkat, és ezeket sikerült is megtenni. Most szerencsére kijött a lépés személy szerint nekem is, tegnap kevésbé ment a játék. Ez egy edzőmeccs volt, azért játszottunk, hogy gyakoroljunk. Azt beszéltük a meccs előtt, hogy keményebben, koncentráltabban kell kijönnünk a pályára, mint tegnap, és ezt sikerült is megcsinálni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus