Visszavert minden felzárkózási kísérletet a Körmend Nyíregyházán

A vendégek voltaképp rajt-cél győzelmet arattak Nyíregyházán, ám végig benne volt a pakliban hogy ha kicsit kienged a Körmend, a hazaiak előtt esély kínálkozik a komoly felzárkózásra, sőt, talán a fordításra is. Ám a triplapárbajból az MTE jött ki jobban, s felülkerekedett vetélytársán.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 22. forduló
2014. március 1. Nyíregyháza

Marso Nyíregyháza - Egis Körmend 82-91 (15-21, 17-20, 19-19, 31-31)

NYKK: Doyne 22/12, Walker 14/9, Mohácsi 9/3, Hall 6, Poscic 28/3.
Csere: Polyák 1, Jakab P., Cseh, Kósa T., Molnár M. 2. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Körmend: Wisseh 15/3, El-Amin 22/12, Ferencz Cs. 17/15, Kusnyer 2, Rakocsevics 17.
Csere: Sonyák 10/6, Farkas A. 4, Grebenár 4. Vezetőedző: Hencsey Tamás.

Kipontozódott: Molnár M.

STAT

Sitku Ernő: – Nem találtuk a nagyon jól játszó Körmend ellenszerét. Minden mutatóban felvettük a versenyt a vendégekkel, egyedül a dobószázalékban maradtunk alul, ez döntött.

Hencsey Tamás: – Amit a csapatomtól kértem, azt összességében vissza is kaptam. Különös szerkezettel kezdtünk, ami bejött, és a mérkőzés első pillanatól kezdve a kezünkben tartottunk a mérkőzést, amihez kellett a jó mezőnybeli dobószázalék.
(Edzői nyilatkozatok forrása: szon.hu)

ELSŐ NEGYED

A meaculpázó, s ezután bűnbocsánatot nyerő, így a Körmendhez visszatérő El-Amin úgy vélhette, hogy neki kell az első piros pontot bejegyeztetnie a neve mellé, s ekként is tett, ezzel vezetett a Körmend. Erre a hazai center, Poscic felelt, majd ismét a vendégek következtek (2-5). Ráadásul ezzel kezdetét vette az a játék, hogy az NYKK duplát dob, amire triplával válaszol a Körmend. Ez ment több "körön" át, aztán már centerből is érkeztek a vendégek kosarai, ami 8-15-ös fórhoz juttatta Ferenczéket.

A Nyíregyháza Doyne és Poscic révén mégis két pontra csökkentette a különbséget ám a negyed végén ismét villant a Körmend.

MÁSODIK NEGYED

Ferencz Csaba már a harmadik hármasát szórta be, vagyis azt a formáját futotta, amelytől általában joggal tartanak a körmend vetélytársai. Maga a gárda általában jól tüzelt, ami kellett is a szorgosan küzdő NYKK ellen a fór megtartásához (20-29).

Ám a hazaiak se voltak éppen rosszak távolról, és Walker, meg Poscic tett róla, hogy ne legyen nyugodt egy vas megyei sem (25-29). A nagyszünetig mégis megugrott a Körmend, Wisseh ugyanis kétszer is távolról talált be (előtte Sonyák is), s Farkas is ügyesen fejezett be egy támadást (26-41): kezdett elég egyértelművé válni a derbi. Doyne és Walker hármasa kellett ahhoz, hogy valamelyest jobban essen a félidei rövid pihenő a hazaiaknak (32-41).

HARMADIK NEGYED

A Körmend ott folytatta, ahol a Nyíregyháza abbahagyta: Ferencz triplát szórt. Aztán ismét beállt a közte 10 körüli különbség. Majd El-Amin és Rakocsevics növelte a vendégek előnyét (36-50), ám Poscic ekkor és a negyed hajrájában is meg tudta adni azt a hátteret az NYKK-nak, ami elég volt ahhoz, hogy legalább sikerrel fusson az eredmény után és lesben állhasson, "előzésre" várva.

A horvát center amúgy is remekelt. A palánkok alatt korlátlan úr volt, és pontjait is ipari méretekben termelte. Pontjaival folyamatosan tízen belülre hozta a hazaiakat, ám a vendégek ezúttal több nehéztüzért is hoztak magukkal (Ferencz, Sonyák, a harmadik negyed hajrájában pedig El-Amin), ezzel pedig nem igazán tudott megbirkózni a nyírségi gárda (51-60).

NEGYEDIK NEGYED

Hogy ne legyen kétsége senkinek se a Körmend szándékai felől, Ferencz ismét hármassal nyitott, majd az addig pont nélküli Grebenár is kétszer betalált. Amikor Sonyák távolról demoralizálta a hazaiakat (58-72) már sejtető volt, hogy itt a Körmend fog győzni. A hátralévő időben Poscicék többször is a bűvös tízes határon mozogtak, de ennél több most nem volt a meccsben a számukra.

Fotó: bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus