Vojvoda villant, szoros végjáték után előny az Olajnál

Az utolsó percben egy óriási hármast süllyesztett a dupla-duplázó hátvéd, Lóránt Péter 30 pontja is kevés volt az Albának. 

Magyar férfi NBI/A, döntő, 3. mérkőzés

Szolnoki Olaj KK - TLI-Alba Fehérvár 91-85 (25-17, 21-21, 26-28, 19-19)

Szolnok: Kovács P. 11/6, Vojvoda 23/6, Vrbanc 18/12, Jones 16/9, Keller 11/3
cserék: Boriszov 10/6, Gregory -, Somogyi 2

Alba: Simon B. 3/3, Markovic 7/3, Pearson 7, Spurlock 8/6, Lóránt 30/9
cserék: Chery 17/9, Tóth P. 2, Csorvási 3, Supola 4, Wright 4

Óriási dobópárbajjal kezdődött a meccs, az első öt kosár kivétel nélkül a hárompontos vonal mögül érkezett, Vrbanc mindkét oldalról beköszönt szinte azonnal - három perc után 14-8-ra meg is lépett az Olaj. A lepattanókat uralták a hazaiak, a támadójátékuk lendületes és tudatos volt, de védekezésben is szervezettek voltak, így Vojvoda Dávid hatalmas triplája után nyolc ponttal jártak előrébb az első negyedet követően.

A folytatásban is a Szolnok akarata érvényesült, elképesztő hatékonysággal szórták a hármasokat Boriszovék, az Alba játéka pedig akadozott, sokkal többet erőlködött Dzunics csapata. A hazai előny tizenöt pont környékére hízott, de a félidő utolsó perceiben összekapta magát a Fehérvár, keményített a védekezésén és egészen hat egységig zárkózott - az utolsó szó így is az Olajé lett, így 46-38 állt a szünetben az eredményjelzőn.

A fordulás után lassabb lett a játék, de nem tudta csökkenteni hátrányát az Alba és bár nem jöttek úgy a szolnoki dobóhelyzetek, egy Boriszov-tripla után ismét tíz pont felett járt a különbség. Vrbanc is dobott két támadásból hat pontot, de a túloldalon Lóránt Péter egészen hihetetlen formában kosárlabdázott, ipari mennyiségben termelte a kosarat rendkívül hatékonyan, ráadásul nagyon fontos pillanatokban is betalált.

A záró etapban fel tudott mellé lépni Chery is, így űzte-hajtotta maga előtt ellenfelét az Alba, de a hazaiak most már a gyűrűt támadták folyamatosan, kiharcolt faultokkal, büntetőkkel, támadópattanókkal őrizték az előnyüket. Az utolsó perc aztán a Szolnok szájíze szerint alakult: egy nehéz Vrbanc-kettes után Keller takarta be Lórántot, majd Vojvoda süllyesztett el egy óriási visszalépős triplát, 91-85-re alakítva az eredményt. Innen már nem történt változás, kimaradtak a büntetők, az Albának pedig nem volt már ideje ismét felzárkózni - szoros találkozó után 2-1-re vezet az Olaj.

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus