Zalában győzedelmeskedett a MAFC

Az utolsó negyedben fordította meg a mérkőzés állását a MAFC és győzött a rivális ZTE otthonában.

Férfi NBI/A-csoport, Középszakasz - Alsóház, 3. forduló

Zalakerámia ZTE KK (4-23) - MAFC (5-21) 84-87 (20-17, 24-17, 17-25, 23-28)
Zalaegerszeg 500 néző  Vezette: Kapitány G., Praksch P., Kulcsár T. (Forrai)

ZTE: Dzambics 12/6, Fekete 18/3, Mohácsi -, Cohadarevics 18/3, Tamir 12.
Csere: Darling 4, Velkey 7/3, Lelki 13/3, Kis -.  Vezetőedző: Milos Sporar.

MAFC: Brown 9, Fodor 23/18, Misek 8, Glenn 22, Toutziarakis 14.
Csere: Tursics 3, Lakosa 6, Lakits 2.  Vezetőedző: Stefan Timbus.

Kipontozódott: Glenn és Darling, Cohadarevics a 40. percben. 

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Hunter nélkül, ám a két hónap kihagyás után ismét játékra jelentkező Toutziarakisszal vágott neki az összecsapásnak a MAFC. A hazaiak Dzambics sorozatban dobott három kosarával - közte két triplával - próbáltak ellépni, de a piros-feketéket rendre zárkóztatta Fodor Kristóf. A negyed utolsó három percében csak elvétve találtak gyűrűbe a felek, Fekete duplája azt jelentette, hogy három egységnyi hazai fórral zárult az első játékrész.

A második tíz percet nagyon jól kezdték a hazaiak. A pontszerzésben két váratlanul előlépő játékos, Tamir és a cserepadról érkező Velkey jeleskedtek, a lendület, melyet együttesüknek kölcsönöztek, egészen 13 pontos távolságba repítette a ZTE-t. (36-23) Tursics kosár jó, plusz egy büntetős játéka, valamint a magasemberektől érkező pontok csak annyiban segítették a MAFC-ot, hogy a félidőben tíz pontos differenciát mutatott az eredményjelző.

A fordulás után nem akart csökkenni a felek közötti távolság, felváltva este a kosarak mindkét oldalon. A negyed derekához közeledve azonban némi törés állt be a hazaiak játékában. A MAFC határozottabb védekezésre kapcsolt, s bár a ZTE egy felzárkózási kísérletet visszavert, de a játékrész második fele már egyértelműen a vendégek elgondolásai szerint alakult, s két pontosra faragták lemaradásukat.

A záró negyed parázs küzdelmet és pontzuhatagot hozott. Hiába egyenlített és fordított a piros-fekete mezes alakulat, Lekli hárompontosa után ismét a hazaiak vezetését mutatta az eredményjelző. Itt azonban hosszú kosárcsend következett hazai részről, Brown, Glenn, és Toutziarakis viszont termelték a pontokat és egészen 8 pontig építették a MAFC előnyét. A hazaiak viszont mozgósították utolsó erőtartalékaikat, de a döntő szituációkban nem tudták pontokra váltani helyzeteiket. Az elképesztő dobóformát mutató, összesen hat triplát jegyző Fodor, valamint dupla-duplával visszatérő Toutziarakis és a szintén dupla-duplával záró Glenn vezetésével megérdemelten nyert a fővárosi alakulat, mely először nyert idegenben a szezon során.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus